Categories: Смартфони

У світі з’явилася нова операційна система, здатна «вбити» Android і iOS

Share

Якщо зараз прийти в будь-який магазин, то абсолютно всі сенсорні смартфони будуть працювати на базі однієї з двох операційних систем – Android або iOS. Це означає, що у покупців фактично зовсім немає вибору. Раніше придбати можна було мобільні пристрої на Windows 10 Mobile, проте вони так і не зуміли закріпитися на ринку, зайнявши хоча б 5% від його загальної частини. Втім, за останній рік в світі з’явилася нова операційна система, здатна одного разу «вбити» своїх конкурентів, а називається вона KaiOS.

За офіційними даними від індійських магазинів, операційна система KaiOS вже обійшла iOS, встановлену на iPhone, за популярністю в Індії. Зараз під її управлінням працює 15% мобільних пристроїв на ринку, тобто майже кожен п’ятий телефон. Якщо так піде і далі, то вже зовсім скоро дана ОС зможе скласти конкуренцію Android, що ще кілька років тому здавалося неможливим в найближче десятиліття.

Операційна система KaiOS була створена кілька років тому, а її основою послужив вихідний код Firefox OS, на якій компанія Mozilla свого часу поставила хрест. Нова ОС встановлюється на кнопкові телефони, але при цьому дозволяє забезпечити в них підтримку новітніх технологій і компонентів, в тому числі Wi-Fi, Bluetooth і навіть мережі 4G з голосовим зв’язком VoLTE. З недавніх пір вона навіть підтримує сторонни додатки, на зразок WhatsApp і Twitter.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Величезну популярність KaiOS набирає за рахунок того, що смартфони під її управлінням коштують менше $ 100, завдяки чому дозволити собі подібні телефони можуть всі бажаючі. Експерти вважають, що даної операційній системі незабаром вдасться скласти конкуренцію iOS і Android в інших регіонах світу, але переважно в тих країнах, жителі яких виявляють великий інтерес до кнопковий і недорогим мобільним пристроям. Розробники ОС, в свою чергу, роблять все можливе для розширення її функціональних можливостей, тому незабаром вона, ймовірно, зможе повноцінно працювати з сенсорними екранами.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Ну это ещё ничего не означает. Если она работает только на кнопочных телефонах, разработчикам системы нужно проделать ещё огромную работу: инерциальная прокрутка, жесты, апи для разработчиков (ещё не понятно, на чем там писать надо). Тем более что андроид уже устоялся и на него написано много приложений и много разработчиков уже имеют опыт работы с ним. А если учесть, что отличная система windows phone провалилась, хотя вступила на рынок вместе с андроидом (и на тот момент выигрывала по быстродействию), то системе для кнопочных телефонов будет намного труднее завоевать хоть какую-то долю рынка смартфонов. Поэтому данная новость звучит незаслуженно громко. Производители телефонов тоже вряд ли будут рисковать, внедрив эту систему в смартфоны, потому что с андроидом уже все отлажено, пользователи привыкли.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Playstation 5 Pro може з’явитися навіть раніше, ніж ми думали

    Удосконалена PlayStation 5, просто відома як PS5 Pro, вже практично офіційно підтверджена: у новому звіті…

    27.04.2024

    Експерти TechRadar назвали 13 найкращих прогумованих смартфонів на весну 2024 року

    Найкращим смартфоном з прогумованим корпусом визнано Nokia XR20 із захистом IP68 та MIL-STD-810, тонким та…

    26.04.2024

    Київстар попередив про збільшення у 10 разів, до чого готуватися

    Серед українських інтернет-провайдерів «Домашній Інтернет» від Київстар має найбільшу мережу гігабіти. Лише за час повномасштабного вторгнення компанія…

    26.04.2024

    Потрібен чи ні антивірус на смартфоні з Android

    У цій статті обговоримо таку тему, як антивірусне програмне забезпечення для мобільних пристроїв. Багато хто…

    26.04.2024

    Топ-7 важливих налаштувань для нового iPhone

    Мрія багатьох молодих людей – новий iPhone останньої моделі. Такий подарунок дійсно буде незабутнім, але,…

    26.04.2024

    Старі версії Android отримали підтримку чат-бота Google Gemini

    Google додала підтримку нейромережі Gemini до операційних систем Android 10 і 11. Як пише 9to5Google,…

    26.04.2024