Найпотужніші смартфони 2024 року: топ-7 моделей з найпродуктивнішим залізом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони купують для різних цілей: фотографії, ігор, дзвінків та соцмереж, повсякденних робочих завдань. Існують цілі кластери: камерофони, ігрові та бізнес-рішення тощо. Але для максималістів та шанувальників найкращого на першому місці — продуктивність. Смартфон з крутим залізом – статус, комфортна багатозадачність, можливість запускати найважчі програми та ігри. А ще це довгий термін експлуатації без страху отримати через рік фризи та лаги. Розповіли про сім найпотужніших смартфонів, які можна купити в 2024 році.

Vivo X100 Pro: невловимий монстр

У списку найпродуктивніших чіпів чудового Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 несподівано обійшла модель від MediaTek – Dimensity 9300. Цей чіп – найпотужніше мобільне рішення у світі. Саме на базі MediaTek Dimensity 9300 і зібраний Vivo X100 Pro – суперкамерофон преміального класу.

У смартфона нешаблонний корпус. Його задня кришка виконана зі спеціального матового скла AG, яке відчувається як гладкий шовк і не збирає відбитки пальців. Блок камер виступає дуже помітно. Для любителів нестандартного дизайну – приємна фішка. Решті доведеться звикати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей LTPO, вигнутий, 6,78 дюйма, з роздільною здатністю 2800 x 1260 та піковою яскравістю 3000 нит. Частота оновлення екрана (максимальна) – 120 Гц. Вона регулюється автоматично або встановлюється вручну. Дисплей підтримує багато технологій захисту очей, колірні профілі з автоналаштуванням.

Блок камер включає основний 50 МП об’єктив, телеоб’єктив 50 МП та надширококутну камеру 50 МП. Виробник наголосив на камерах – і Vivo X100 Pro заслужено став камерофоном. Знімки з основної камери – гранично чіткі та деталізовані, з чудовою перенесенням кольорів. Надширококутний об’єктив відмінно поводиться при зйомці архітектури. Телеоб’єктив, головна зірка Vivo X100 Pro, при опції зуму до 4.3x створює чудові макрофото, вміючи фокусуватися на близькій відстані від об’єкта.

Стабілізація працює чудово навіть при зйомці відео 8К 30 FPS. Усі камери, окрім селфі, пишуть у 4К 60 FPS (8К – тільки основна).

Флагманський чіп MediaTek Dimensity 9300 за підтримки 16 ГБ оперативної пам’яті творить чудеса. За загальною продуктивністю апарат у синтетичних тестах наздоганяє та іноді обганяє навіть гіперігровий RedMagic 9 Pro. Заборон та обмежень у Vivo X100 Pro немає. Запускайте будь-що, скільки завгодно і з якими завгодно налаштуваннями. Єдиний умовний мінус суперпотужного флагмана – ОС FunTouch на базі Android. До цієї оболонки треба звикати. Але й сам апарат купити у звичайному магазині в РФ поки не можна, так що володіння Vivo X100 Pro у будь-якому випадку несе деякі ризики.

Основні характеристики Vivo X100 Pro:

  • розміри та вага: 75,3 х 9,1 х 164,1 мм; 225 г;
  • рейтинг IP: IP68;
  • чіп: MediaTek Dimensity 9300;
  • дисплей: 6,78 дюйми, LTPO OLED, 2800 x 1260;
  • акумулятор: 5400 мАг.

Samsung Galaxy S24 Ultra: найпотужніший бізнес-смартфон

Galaxy S24 Ultra оснащений найпотужнішим чіпом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, новими функціями штучного інтелекту, фірмовим стилусом. Культовий строгий дизайн та шикарний дисплей не залишають шансів конкурентам. Ікона бізнес-стилю з продуктивністю найвищого класу – мрія, а не смартфон.

У моделі S24 Ultra Samsung реалізував плаский дисплей. Вигнуті версії тепер ідуть до ніші складних апаратів компанії. Рішення практичне: на плоский екран та плівка лягає простіше, і проблем із ним в експлуатації менше. Корпус апарату – із справжнього титану. Можливо, не такого технологічного, як у Apple, але тримати девайс у руках дуже приємно, та й на вагу це впливає позитивно (смартфон важить лише 232 г). Рейтинг IP68 захищає модель від пилу та води при зануренні на глибину до 1,5 м.

Дисплей традиційно чудовий. OLED-панель діагоналлю 6,8 дюйма та роздільною здатністю 1440 х 3120 деталізована та дуже насичена. Додатковий бонус — скло Armor з підвищеними показниками антивідблиску. Завдяки йому зображення не змащується та не засвічується навіть на сонці. Екран підтримує HDR10+ та HDR10 для відтворення контенту з розширеним динамічним діапазоном. Частота оновлення – від 1 до 120 Гц.

З акумулятором ємністю 5000 мАг Samsung Galaxy S24 Ultra може собі дозволити працювати до 16,5 години в режимі безперервного перегляду відеороликів. Середня автономність апарату поступається показникам iPhone 15 Pro Max, але перевершує Google Pixel 8 Pro. До 100% з нуля смартфон заряджається за 65 хв.

І без того потужний Snapdragon 8 Gen 3, встановлений в апараті, із заводу розігнаний до 2,27 ГГц. У парі з 12 ГБ оперативної пам’яті процесор виводить смартфон у топ-5 моделей за потужністю (за даними тесту GeekBench 6). У будь-яких режимах роботи продуктивності заліза достатньо. При цьому навіть при 100% навантаженні процесор лише трохи скидає частоту після тривалих сесій. Перегріву немає, корпус пальці не обпалює. Потенціал смартфона дозволить щонайменше кілька років не замислюватися, чи вистачить потужності для програми чи гри.

Основні характеристики Samsung Galaxy S24 Ultra:

  • розміри та вага: 162,3 x 79,0 x 8,6 мм, 232 г;
  • рейтинг IP: IP68;
  • чіп: Snapdragon 8 Gen 3;
  • дисплей: 6,8 дюйми, Dynamic AMOLED, 1440 x 3120;
  • акумулятор: 5000 мАг.

Apple iPhone 15 Pro Max: нова ікона

Apple iPhone 15 Pro Max отримав чіп Apple A17 Pro. Це найшвидший мобільний процесор, який показують одноядерні тести. Не дивно, що смартфон охрестили найкращим айфоном, коли-небудь створеним Apple. Рама стала титановою, порт USB-C полегшив життя мільйонів користувачів, а камери традиційно показують досконалий рівень фото та відео (з невеликими застереженнями).

З новим титановим корпусом iPhone 15 Pro Max важить лише 221 р. Він легкий, міцний та стійкий до корозії. Поверхня задньої кришки матова, а кути корпусу злегка закруглені для ергономіки і комфортного хвату. Клас захисту – IP68. Знімати можна і під дощем, і під водою. Блок камер виглядає преміально при будь-якому забарвленні апарата. OLED-дисплей 6,7 дюймів Super Retina XDR з роздільною здатністю 1290 x 2796 мало кому поступиться в контрастності, яскравості, кутах огляду та передачі кольору. Рамки тонкі, майже непомітні. Завдяки ProMotion частота оновлення екрана варіюється від 1 до 120 Гц. Всіми улюблений Dynamic Island присутній, поєднуючи селфі-камеру та 3D-сканер. А ось Touch ID апарат не має.

Акумулятор ємністю 4441 мАг дає апарату до 22,5 годин безперервного відтворення відео. За швидкість зарядки смартфон не лідирує на ринку: потрібно 109 хвилин для досягнення 100%. Але все це в порівнянні з бідами власників iPhone минулого – справжні дрібниці. До того ж, у апарату на борту — перископічна камера зі збільшенням 5x та оптичною стабілізацією, надширококутна камера з HDR та покращеним нічним режимом, найкраща у світі селфі-камера на 12 МП з автофокусуванням та OIS. Багато говорити про якість знімків не будемо – моветон. Достатньо поглянути на результат.

Чіп нового покоління Apple A17 Pro – майже революційний. Графіка рівня консолей, підтримка трасування променів — диво, інакше. Процесор на 10% швидше за модель, встановлену в iPhone 14 Pro Max. Не дивно, що з таким каменем iPhone 15 Pro Max входить до найшвидших і найпродуктивніших апаратів у світі. Рендер відео, робота у графічних додатках, екстремальна багатозадачність та запуск будь-яких ігор на ультраналаштуваннях – без проблем.

Основні характеристики Apple iPhone 15 Pro Max :

  • розміри та вага: 59,9 x76,7 x 8,3 мм, 221 г;
  • рейтинг IP: IP68;
  • чіп: Apple A17 Pro;
  • дисплей: 6,7 дюйми, LTPO Super Retina XDR OLED, 1290×2796;
  • акумулятор: 4441 мАг.

Huawei Mate 50 Pro: загадковий та складний

Несподіваний учасник топ-рейтингу, якого лають за відсутність Google-сервісів та 5G. Апарат не для всіх, але у нього є переваги – прекрасний OLED-дисплей і флагманський чіп 2022 Snapdragon 8+ Gen 1, досі здатний на багато.

Задня панель з веганської шкіри впадає у вічі і виділяє апарат на тлі пластикових і скляних аналогів. Блок камер у вигляді кільця додає шарму. Можна сперечатися про те, жіночий це дизайн, чоловічий або унісекс, але він незвичайний. Корпус захищений від пилу та води за стандартом IP68.

OLED-дисплей 6,74 дюйма з роздільною здатністю 2616 х 1212 має глибину кольору 10 біт. Це робить кожен тон та відтінок на екрані максимально реалістичним та живим. Дисплей не мерехтить навіть за низької яскравості завдяки вбудованим алгоритмам боротьби з ШІМ. За необхідності можна знизити роздільну здатність для заощадження акумулятора.

Раніше Huawei працював з Leica, але бренд покинув їх заради Xiaomi. Отже, Huawei Mate 50 Pro отримав власну систему — XMAGE. У її технологічному ансамблі – 50 МП основна камера з OIS та фізичною, регульованою діафрагмою, надширококутна камера 13 МП та перископічний телеоб’єктив 64 МП. Після виходу смартфона восени 2022 року його камери були визнані експертами DXOMARK найкращими у світі. Другими стали об’єктиви Google Pixel 7 Pro.

Загальна продуктивність апарату вражає і до сьогодні. Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 поступається визнаним лідерам типу A17 Pro, але набирає майже 4100 балів у багатоядерному тесті GeekBench 5. Це дозволяє з комфортом запускати актуальні на 2024 додатки, редагувати фото і навіть грати. Сучасні тайтли працюють на апараті з високими налаштуваннями графіки.

Основні характеристики Huawei Mate 50 Pro:

  • розміри та вага: 162 x 76 x 8,5 мм, 209 г;
  • рейтинг IP: IP68;
  • чіп: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1;
  • дисплей: 6,74 дюйми, OLED, 2616 x 1212;
  • акумулятор: 4700 мАг.

Motorola Edge 40 Pro: строгий флагман

Смартфони від Motorola давно не котуються на російському ринку. Але придбати їх можна. Ускладнювати собі життя, купуючи Edge 40 Pro, багато хто готовий заради потужного заліза, швидкісної зарядки та яскравого дисплея.

Корпус та скло апарату вигнуті та дбайливо укриті Gorilla Glass. Двостороння кривиза візуально робить смартфон тонким (сподобається фанатам мінімалізму та естетичної легкості). Захист класу IP68 – реалізований. Апарат можна завантажити на глибину до 1,5 м. Дисплей 6,7 дюймів типу OLED не балує користувачів преміальними контрастністю та кольором, але він яскравий (до 1300 ниток). Його роздільна здатність 2400 x 1080 — знахідка для тих, хто любить шрифти та більші іконки, ніж вони виглядають зазвичай на флагманах. Частота оновлення екрану позамежна – 165 Гц. Технічно таке значення більше підійшло б монітору ПК, але від «зайвої» плавності точно гірше не буде.

Набір камер є скромним, але ефективним. Основна – 50 МП, телеоб’єктив – 12 МП, надширококутна – 50 МП. Жодних макрокамер для галочки, непотрібних датчиків глибини. Знімає Motorola Edge 40 Pro гідно. Чи не камерофон, не конкурент флагманів від Apple або Google, але користуватися можна. Хіба що дещо бляклі кольори (звична справа на Motorola) спочатку незвичні для ока. Відео можна знімати навіть у форматі 8К із 30 FPS.

А ось продуктивність у моделі безкомпромісна. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 входить до топ-6 найпотужніших мобільних чіпсетів. З ним плавність стає реалізмом, та якщо з ігор і важких додатків вичавлюються всі соки. Охолодження апарату реалізовано з розумом. Падіння продуктивності до 68% – надзвичайна рідкість, яка спостерігається тільки в екстремальних синтетичних тестах. У 99% випадків у реальних умовах процесор працює штатно, не викликаючи перегріву корпусу та своїх ядер.

Основні характеристики Motorola Edge 40 Pro:

  • розміри та вага: 74 х 8,6 х 161,2 мм, 199 г;
  • рейтинг IP: IP68;
  • чіп: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2;
  • дисплей: 6,67 дюйми, OLED, 2400 x 1080;
  • акумулятор: 4700 мАг.

Xiaomi 13 Pro: збалансований флагман

Xiaomi 13 Pro з честю вийшов із порівняння з Samsung Galaxy S23 Ultra, залишивши приємне, флагманське враження. Забезпечений чіпом Snapdragon 8 Gen 2, опцією швидкої зарядки та помірною вагою, смартфон коштує своїх грошей. Особливо якщо розуміти, на що здатне його залізо.

Корпус апарату виконаний одразу у двох варіаціях — із кераміки чи шкіри. Титану немає, але вага моделі і так хороша – всього 210 г. Сертифікація IP68 захищає під водою (максимальна глибина занурення – 1,5 м). Дисплей 6,73 дюйма типу OLED з роздільною здатністю 1440 х 3200 має флагманську деталізацію та відмінну контрастність. Передача кольору, що спирається на глибину 10 біт, вражає точністю і реалізмом. Доповнює картину яскравість 1900 ниток, що виключає сонячне світло як фактор, що дратує при роботі.

З акумулятором ємністю 4820 мАг смартфон спокійно витримує роботу протягом дня (без екстриму). Тішить швидкість зарядки: з 0 до 100% апарат заряджається всього за 55-60 хвилин. Є й реверсивна зарядка потужністю 10 Вт.

Можливості камер Xiaomi 13 Pro – десь між визнаними камерофонами рівня Pixel 8 Pro або iPhone 14 (15) Pro Max та смартфонами, у яких об’єктиви відстають від сучасних вимог. Знімки на основну камеру 50 МП хороші – на тверду четвірку. Чіткість, різкість, деталізація – апарат здатний робити гарні кадри вдень і вночі.

Snapdragon 8 Gen 2 – мобільний чіп, з яким Xiaomi 13 Pro один час знаходиться у топ-3 найпотужніших смартфонів світу. Зараз флагман трохи здав позиції, але він залишається надзвичайно швидким і навіть ігровим. У популярних тайтлах девайс обходить iPhone 14 Pro Max FPS на ультраналаштуваннях графіки. Процесор справляється, не створюючи проблем системи охолодження. З додатками смартфон теж розбирається граючи, чи то графічні, чи робочі програми.

Основні характеристики Xiaomi 13 Pro:

  • розміри та вага: 162,9 х 74,6 х 8,4 мм, 210 г;
  • рейтинг IP: IP68;
  • чіп: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2;
  • дисплей: 6,73 дюйми, OLED, 1440 x 3200;
  • акумулятор: 4820 мАг.

Google Pixel 8 Pro: суперечливий камерофон топ-рівня

Новий флагман, один із найкращих у світі камерофонів, який отримав продуктивний чіпсет Google Tensor G3 – це про Google Pixel 8 Pro. Його можна лаяти за нездатність працювати цілодобово без зарядки, але його складання, чудові камери та оболонка все перекривають.

Дизайн Pixel 8 Pro перейняв найкраще у попередників у лінійці: сходинку з камерами, логотип, алюмінієву раму. При вазі 213 г апарат у руці відчувається легко, його закруглена глянсова задня кришка не заважає впевненому хвату, а покращує його. Скло Gorilla Glass Victus захищає смартфон від подряпин та падінь з невеликої висоти.

Дисплей LTPO OLED 1344 x 2992 діагоналлю 6,7 дюйма дуже реалістично відображає кольори в діапазонах DCI-P3 і sRGB, має адаптивну частоту оновлення до 120 Гц. Яскравість висока: до 2400 нит. Підтримка HDR10+ посилює насолоду від геймінгу та перегляду роликів з HDR.

Основна камера 50 МП кидає виклик найкращим об’єктивам мобільного сегмента. Зняті на неї кадри відрізняються помірною різкістю, високою деталізацією та безшумністю. ІІ традиційно коригує фотографії на льоту, додаючи знімкам флер холоду на палітрі. Виглядає дуже красиво. Недостатнє освітлення при цьому нічого не змінює: знімки не втрачають як.

Залізне серце смартфона – новий чіп Google Tensor 3 з модулем управління штучним інтелектом NPU. По потужності смартфон поступається Samsung Galaxy S23 та S24 Ultra, One Plus 11 і всім конкурентам з цього матеріалу. Але це не означає, що апарат гальмує, не може впоратися з робочими програмами. Так, на Pixel 8 Pro не вдасться комфортно рендерити 4К-відео, працювати з величезними файлами, грати на ультраналаштуваннях. Але 90% користувачів будуть задоволені плавністю роботи та продуктивністю у типових додатках. До того ж, апарат має безліч корисних функцій, вшитих в оболонку:

  • автоматичне переведення мови або тексту в режимі реального часу;
  • прийом дзвінків за допомогою ІІ;
  • створення стенограми розмови;
  • функція видалення та переміщення предметів на знімках;
  • допомога у грамотному структуруванні статей.

Основні характеристики Google Pixel 8 Pro :

  • розміри та вага: 162,6 х 76,5 x 8,8 мм, 213 г;
  • рейтинг IP: IP68;
  • чіп: Google Tensor 3;
  • дисплей: 6,7 дюйми, LTPO OLED, 1344 x 2992;
  • акумулятор: 5050 мАг.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.