Huawei готує унікальний складний смартфон: деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні роки світ складних мобільних пристроїв переживає справжній бум. Компанії-виробники прагнуть пропонувати користувачам дедалі потужніші та функціональніші гаджети. Саме поява складних смартфонів є головним проривом останнього часу. Ці інноваційні пристрої поєднують у собі переваги звичайних смартфонів і планшетів, надаючи користувачам більший екран і поліпшену ергономіку. Але якщо видумали, що нічого нового вже не придумають, то ви помиляєтеся. Настав час реалізувати концепт, який не спливав уже досить давно.

Нові складні смартфони

У новій доповіді йдеться про те, що Samsung і Huawei нарощують зусилля зі створення нових складних пристроїв на тлі відходу конкурентів. Згідно з корейським виданням Hankyung, джерела в Китаї стверджують, що Huawei починає “масове виробництво” пристрою “tri-fold”, що складається вдвічі, утворюючи в профіль форму літери “Z”. У повністю розкритому вигляді телефон Huawei матиме 10-дюймовий дисплей.

Передбачається, що за допомогою нової складаної конструкції Huawei намагається одночасно націлитися на ринок ПК і планшетів. Китайський виробник також прагне повернути собі перше місце на домашньому ринку, де досі домінує iPhone від Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З іншого боку, у звіті йдеться про те, що Samsung розробляє “пристрій з екраном, що згортається”. Однак ходять чутки, що Samsung може бути зацікавлена в пристрої з потрійним екраном, подібному до того, який готує її китайський конкурент.

Чи будуть і далі виходити складні телефони

У самому Китаї, як повідомляється, компанії OPPO і Vivo відмовилися від участі в індустрії складних пристроїв. Каталізатором цього рішення нібито послужило “значне” падіння частки ринку складних пристроїв обох компаній у 2023 році. Для OPPO це було особливо помітно, оскільки компанія випустила свої Find N3 і N3 Flip у жовтні 2023 року з 7,8- і 6,8-дюймовим внутрішнім дисплеєм відповідно.

Однак у реальності жодна з компаній поки не заявляла про плани припинити розробку складних пристроїв. Добре прийнятий OnePlus Open був розроблений спільно з OPPO, тож до інформації про згортання бізнесу ракладушок цими виробниками можна ставитися з певною часткою недовіри.

Найнезвичайніші складні телефони
У той час як про передбачуваний пристрій Huawei з потрійним складанням поки мало що відомо, компанія, за чутками, все ж готує його. Інсайдер компанії повідомив на Weibo, що пристрій має кодове ім’я “LEM” і що в лютому відбудеться конференція, на якій буде представлено телефон. Очікується, що пристрій буде “компактним”, але великий екран зробить його повнофункціональним для вирішення завдань, з якими зазвичай справляються тільки планшети.

Такі смартфони навіть існують у вигляді концептів

Для Samsung ідея “розкладачки” не є дивною. Корейський виробник показав подібну технологію на виставці CES 2024 і назвав її просто “унікальним пристроєм”. Компанія також показала те, що називається In&Out Flip – пристрій, який можна складати, як в один, так і в інший бік. Тобто, по суті, його відкидна частина може рухатися на 360 градусів. Однак поки що неясно, чи виявиться все сказане правдою, враховуючи, що компанія заперечувала свою зацікавленість у цій ідеї у 2022 році.

За словами Samsung, висувний телефон має обмеження, які вплинуть на якість поверхні дисплея. Крім того, компанія заявила, що краще зосередитися на створенні якісних складних телефонів, а не намагатися створити новий ринок.

Телефон з екраном, що згортається

Концепт екрану, що згортається, від OPPO являв собою апарат, який буквально розсувався в різні боки. Це дійсно цікава ідея, але те, що компанія так і не випустила його, вже говорить багато про що. Незважаючи на існування концепту (я особисто користувався ним), мабуть, технологія виявилася дуже ненадійною, і від неї довелося відмовитися або відправити на дуже серйозне доопрацювання.

Звичайним смартфоном зі складним екраном зараз мало кого здивуєш, і виробникам доводиться придумувати щось нове. Але від цього ми тільки виграємо, адже отримаємо нові продукти і способи захоплюватися технологіями, а заодно побачимо зниження ціни на класичні складні телефони. Особисто я дуже чекаю смартфон із подвійним складанням.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.