Система iOS 18 може отримати великі зміни інтерфейсу в стилі VisionOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останніх версіях системи iOS, включно з нинішньою iOS 17, зовнішні зміни головним чином стосувалися додатків. Системний інтерфейс довго залишається недоторканим. Можливо, це зміниться в нинішньому році у версії iOS 18. Є інформація, згідно з якою Apple запозичить елементи інтерфейсу системи VisionOS з пристрою Apple Vision Pro.

Хоча остання була створена на основі iOS, тут є унікальні відмінні риси. Серед них більш округлені та глибокі елементи інтерфейсу і змінений робочий процес під час багатозадачності.

Ізраїльське видання The Verifier стверджує, що зміни в iOS 18 будуть наймасштабніші за останні роки. Прийдуть вони і на планшети iPad у систему iPadOS 18.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки невідомо, який саме вигляд матиме оновлений інтерфейс. Можливо, з’являться круглі іконки додатків і елементів навігації. Зміни можуть торкнутися й інших систем цього виробника, на кшталт tvOS. Компанія намагається уніфікувати інтерфейс на різних своїх платформах.

Крім змін у зовнішньому вигляді, в системі iOS 18 очікується поява протоколу RCS (Rich Communication Services). Природно, велика увага приділяється і штучному інтелекту. Apple поки не впроваджувала на своїх пристроях великі мовні моделі, але збирається зробити це в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.