Смартфони

iPhone 16 може скопіювати функцію камери Sony Xperia, яку оцінять професіонали

Share
Час читання: 2 хв.

Поява нової серії Galaxy S24 означає, що наступним випуском, якого варто очікувати, буде iPhone 16. Однією з головних змін, які очікуються цього року, є нова кнопка захоплення для фото та відеозйомки, яка, судячи з нової інформації, може додати функції, подібні до цифрової камери, в арсенал Apple 2024 року.

За чутками від користувача Weibo Instant Digital, кнопка захоплення iPhone 16 матиме можливість визначення різних рівнів натискання, подібно до двоступеневих кнопок спуску затвора на цифрових камерах.

Мабуть, наполовину натиснута кнопка дасть змогу iPhone 16 отримати бажане фокусування, а повне натискання – зробити знімок. Ідея полягає в тому, щоб дати камері достатньо часу для налаштування, щоб зображення не було розмитим.

Така функція вже є у багатьох дзеркальних і бездзеркальних камер, і iPhone 16 не буде першим смартфоном, що пропонує подібну функціональність. Деякі телефони Xperia також мають двоступеневі кнопки спуску затвора, а деякі моделі Lumia і HTC оснащені камерами з подвійним затвором. Більшість сучасних смартфонів дають змогу блокувати налаштування фокусування та експозиції, натиснувши пальцем по екрану.

Спеціальна кнопка зйомки дасть змогу зробити фотографії швидше. Хоча кнопку дії на iPhone 15 Pro вже можна програмувати на запуск камери, її розташування робить нелегким використання при горизонтальному положенні телефону. Хоча звичайні фотографи, можливо, не помітять таке нововведення, для серйозних фотографів вона може зіграти величезну роль.

Зазначається, що кнопка захоплення свідчитиме про фокус iPhone 16 на фотографії. Незважаючи на те, що камера iPhone 15 Pro вважається однією з найкращих на ринку 2024 року, конкуренція стає сильнішою, і Apple, ймовірно, прагне диференціювати свої пропозиції, показуючи перевагу перед іншими виробниками.

Є інформація, що кнопка захоплення буде розташована в правому нижньому кутку iPhone 16. У нещодавньому звіті було згадано, що кнопка також дасть змогу користувачам збільшувати та зменшувати масштаб під час проведення пальцем ліворуч і праворуч. Очікується, що iPhone 16 стане радикальним оновленням iPhone 15, а кнопка захоплення і iOS 18 стануть його головними перевагами.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024