Смартфони

OnePlus: немає сенсу підтримувати й оновлювати смартфони цілих 7 років

Share
Час читання: < 1 хв.

Донедавна OnePlus була одним із лідерів за тривалістю підтримки Android-смартфонів, але тепер це звання відійшло Google і Samsung, які пропонують по 7 років оновлень операційної системи. У китайській компанії розповіли, чому не бачать у цьому жодного сенсу.

Наразі OnePlus пропонує власникам своїх флагманських смартфонів чотири великих оновлення Android і 5 років патчів безпеки. Водночас Google і Samsung обіцяють 7 років випускати як оновлення ОС, так і патчі безпеки. Президент і головний операційний директор OnePlus Кіндер Лю в інтерв’ю Tom’s Guide розповів, чому його компанія не наслідувала цей приклад.

“Для користувача важливі не тільки політики оновлення програмного забезпечення, а й зручність використання телефону”, – заявив Кіндер Лю, додавши, що триваліша програмна підтримка не має жодного сенсу, якщо апаратно пристрої не зможуть працювати на належному рівні з новим ПЗ.

Представник OnePlus навіть порівняв смартфони з бутербродами:

“Деякі виробники зараз заявляють, що начинка їхнього сендвіча – програмне забезпечення телефону – буде, як і раніше, смачною і через сім років. Але вони не кажуть вам, що хліб у сендвічі – користувацький досвід – може запліснявіти через чотири роки. Раптово виявляється, що семирічна політика оновлення програмного забезпечення не має значення, тому що в іншому ваш досвід використання телефону жахливий”, – зазначив Кіндер Лю.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Власник OnePlus 7t, андроїд оновлювався двічі (з 10 на 11, та з 11 на 12). З серпня, 2022 смартфон немає жодних оновлювань, навіть патчів безпеки. Про які 4 роки в компанії говорять? Ви ще вірете виробникам китайських смартфонів?

  • Сірожа воно почали обновляти на 4 роки десь з 11 Ван пласа чи з 12 ( коли був Ван плас 7 було 2 роки оновлення ( як що не знаєте краще не говоріть

  • OnePlus 5, купляв в 18 році (1 рік б/у), користуюсь досі. Все нормально з "начинкою", ще в 19-21-х роках в середньому сегменті продавали гірші за "начинкою" телефони. От тільки остання офіційна версія прошивки - андроїд 10. Кастоми є, але камера на них значно гірше працює. Тому аргументи про "начинку" не приймаються - навіть після 5 років в колишніх "флагманах" проблеми не з залізом, а саме з програмною підтримкою.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: OnePlus
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024