Nokia повернулася в топ-10 брендів смартфонів, і це не кінець

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Nokia повільно, але вірно відвойовують ринок у конкурентів. У першому кварталі 2018 року власник фінського бренду HMD Global посів дев’яте місце в рейтингу найбільших виробників. Про це йдеться в звіті Strategy Analytics.

З січня по березень HMD поставила 4.1 мільйона апаратів. Це трохи менше, ніж в святковий сезон (4.4 мільйона), але так як на початку року завжди спостерігається спад попиту, ринкова частка бренду зросла з 0.9% до 1.2%. Виробник піднявся з 11 місця світового рейтингу на дев’яту сходинку. За словами експертів, смартфони відродженої марки користуються популярністю в Індії і деяких частинах Європи.

На Всесвітньому мобільному конгресі MWC 2018 представники HMD заявили, що протягом п’яти років вони розраховують увійти до п’ятірки лідерів ринку смартфонів. Зараз топ-5 замикає китайська Oppo з результатом в 24,1 мільйона пристроїв – це майже в 6 разів більше поточних продажів Nokia. Загалом, компанії є над чим працювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно фахівці Strategy Analytics назвали найпопулярніші моделі першого кварталу, і чотири місця рейтингу з шести зайняли iPhone останніх поколінь.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.