Смартфони

Як звільнити пам’ять на Android-смартфоні: Топ-5 способів

Share

Сучасні Андроїд-смартфони – універсальні пристрої, за допомогою яких можна не тільки зателефонувати близьким, а й переглянути відео, прослухати аудіофайли, відвідати цікаві сайти та соціальні мережі. Однак уже через нетривалий час після купівлі користувач може зіткнутися з такою проблемою, як брак вільного простору пам’яті. У цій ситуації потрібно виконати очищення і видалити непотрібну інформацію. Зробити це можна кількома способами.

ТОП-5 способів звільнення пам’яті Андроїд пристрою

Існує кілька найбільш ефективних способів звільнення пам’яті на смартфоні Андроїд.

1. Видалення файлів, збережених у месенджерах

Основне спілкування багатьох людей відбувається саме в месенджерах. Тут можна пересилати фото, відео, текстові повідомлення. При цьому в пам’ять пристрою автоматично зберігаються зображення з каналів і чатів. У результаті всього за кілька днів обсяг інформації може зайняти в пам’яті багато простору. Видалити її можна за кілька секунд. Наприклад, у WhatsApp необхідно натиснути на три крапки над списком з користувачами, потім потрібно виділити конкретну людину і тут відзначити повідомлення, які потрібно видалити. Схожим способом очищається і Telegram. Тут потрібно натиснути на три смужки у верхньому лівому кутку, і в меню, що з’явилося, вибрати пункт “Налаштування”, а потім “Дані та пам’ять”. Тут слід вибрати “Використання пам’яті” та “Очистити кеш”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Видалення завантажених аудіофайлів

Використання стрімінгових сервісів дало змогу користувачеві слухати музику, не завантажуючи її собі на пристрій. Однак основні програвачі онлайн зберігають прослухані треки на смартфон. Причому зберігаються вони в затишних куточках пам’яті, де знайти їх непросто, і при цьому вони займають досить багато місця. Для очищення простору необхідно в програмі вимкнути автозбереження треків. А потім перейти в “Сховище”, де і відбувається очищення пам’яті.

3 Очищення копій фото і відео

Більшість сучасних смартфонів Андроїд мають потужну камеру, а значить і фотографії, зроблені ними, займають більше місця. Вирішити проблему можна, використовуючи для зберігання хмарний сервіс. Наприклад, це може бути “Google Фото”. Необхідно активувати пункт “Копіювати в хмару”, а потім уже – “Звільнити місце”.

4. Очищення кеш браузера

Якщо смартфон щодня використовується для відвідування сайтів в інтернеті, необхідно очистити кеш браузера. Наприклад, у Google Chrome потрібно натиснути три крапки у верхньому кутку, зайти в “Налаштування”, “Конфіденційність і безпека”, “Очистити історію”. Також варто перевірити папку “Завантаження” і видалити завантажені непотрібні файли.

5. Видалити додатки та ігри

Практично кожен користувач відвідує каталог Google Play, де можна завантажити безліч потрібних і цікавих ігор. Згодом вони набридають, ними перестають користуватися. У цій ситуації варто видалити їх, для звільнення простору пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024