Смартфони

Усе, що треба знати перед глобальною презентацією OnePlus 12

Share

У OnePlus був хороший 2023 рік. Компанія випустила феноменальну розкладачку OnePlus Open, показала світу планшет OnePlus Pad і навіть зробила механічну клавіатуру високого класу. Але тепер, коли на підході 2024 рік, варто поговорити про інші моделі. OnePlus 12 дебютував у Китаї на початку грудня, а глобальний захід із запуску заплановано на 23 січня. І саме цей смартфон збуджуватиме фантазію фанатів марки, які хочуть мати один із найкращих смартфонів бренду. Зібрали в одному місці все, що потрібно знати про цей пристрій, щоб розуміти, чи справді варто його чекати.

Презентація OnePlus 12

Що особливо цікаво в презентації OnePlus 12, так це те, що разом з пристроєм ми також отримаємо OnePlus 12R. У той час, як попередні пристрої серії R були обмежені Індією, з дванадцятим поколінням все інакше, оскільки смартфон буде представлений у всьому світі.

Це хороший крок з боку OnePlus, адже модель 11R є найкращим співвідношенням ціна/якість в актуальному портфоліо виробника. Тому глобальний запуск повинен зробити їх дуже привабливими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OnePlus перейшла на нову естетику дизайну з OnePlus 11, і це один з найкращих дизайнів, представлених брендом за всю його дев’ятирічну історію. Великий острівець камери на задній панелі, що плавно переходить у середню рамку, показав, що дизайнери виконали чудову роботу, перенісши подібний дизайн і на OnePlus 11R, орієнтований на Індію.

Чим OnePlus 12 відрізняється від OnePlus 11

Хоча OnePlus відома тим, що щорічно змінює дизайн своїх телефонів, в OnePlus 12 зовнішній вигляд схожий на попереднє покоління. OnePlus показала офіційні знімки пристрою, і вони демонструють дизайн, практично ідентичний OnePlus 11. Загалом, OnePlus 11 – один із найкращих телефонів OnePlus, і OnePlus 12 наслідує його приклад.

Головною зміною дизайну є те, що слайдер сповіщень переміщується в ліву частину телефону. OnePlus каже, що це зроблено для того, щоб можна було розмістити велику антену праворуч.

Також буде випущено колір Flowy Emerald з унікальною текстурою, що імітує течію річки.

Характеристики OnePlus 12

OnePlus відома своїми найкращими апаратними рішеннями, і це, на щастя, не зміниться. OnePlus 12 оснащений чипсетом Snapdragon 8 Gen 3 в парі з 16 ГБ оперативної пам’яті і 256 ГБ накопичувача. Є версія сховища на 1 ТБ, а для найунікальніших знайдеться версія з 24 ГБ оперативної пам’яті, якщо 16 ГБ виявилося недостатньо.

AMOLED-екран трохи більший, ніж раніше – 6,82 дюйма, – але найбільше вам сподобається те, що його яскравість досягає 4500 ніт. Це стало можливим завдяки новій панелі BOE, і дуже цікаво подивитися, як екран покаже себе в реальному використанні. Особливо з точки зору нагріву і витрати акумулятора.

Одна зі сфер, у якій флагмани відрізняються один від одного, – це час автономної роботи. OnePlus 12 оснащений більш ємним акумулятором на 5400 мАг, і це повинно забезпечити йому набагато кращий час автономної роботи при щоденному використанні. Навіть з поточним акумулятором на 5000 мАгод OnePlus 11 витримує півтора дня між зарядками, тому новинка може приємно здивувати і забезпечити майже два дні роботи.

Що стосується зарядки, то OnePlus 12 використовуватиме ту саму технологію потужністю 100 Вт, але також матиме бездротову зарядку потужністю 50 Вт. Незважаючи на те, що в портфоліо BBK вже є технологія зарядки потужністю 150 Вт, навряд чи ми побачимо її у флагманській серії OnePlus. Є ймовірність, що на деяких ринках вона буде, але часто все впирається в США. Там немає можливості запропонувати технологію зарядки потужністю 150 Вт, тому цілком логічно, що компанія піде шляхом уніфікації і обмежиться значенням у 100 Вт.

Операційна система OnePlus

З виходом Android 14 OnePlus 12 буде поставлятися з OxygenOS 14 з коробки. Публічна бета-версія OxygenOS 14 вже запущена, а стабільна збірка має з’явитися буквально днями, якщо вже не з’явилася.

Сама збірка Android 14 не пропонує надто багато змін як таких, тому цілком зрозуміло, що і OxygenOS 14 не сильно відрізняється від попередника. OxygenOS 13 стала великим кроком уперед для OnePlus. Вона забезпечила кращу стабільність і виправила безліч проблем, що виникли після злиття OxygenOS з ColorOS, тому цілком логічно, що оновлення цього року буде швидше черговим.

При цьому в дизайні з’явилися зміни, зокрема клон Dynamic Island з iOS, набір нових мелодій, поліпшене налаштування екрана блокування і новий рушій, який робить роботу з інтерфейсом більш плавною, ніж у попередніх версіях.

Камера OnePlus 12

Завдяки співпраці з Hasselblad компанія OnePlus змогла домогтися значних успіхів в області камер за останні півтора року. Результати були очевидні для тих, хто встиг покористуватися OnePlus 11. Він все ще не дотягує до найкращих пропозицій від Google, Samsung і Xiaomi, але OnePlus готує величезні оновлення до 2024 року.

З появою камер Hasselblad смартфони OnePlus стали знімати набагато краще.
Найбільша зміна – це 64 Мп телеоб’єктив із 3-кратним оптичним зумом. Це дасть змогу OnePlus 12 стати набагато універсальнішим, а основна 50 Мп камера також отримає значне оновлення. Ширококутний об’єктив на 48 Мп залишився практично без змін, але додавання зум-об’єктива і нового обладнання для основної камери означає, що OnePlus 12 буде робити більш якісні знімки в більшості ситуацій.

Скільки коштує новий OnePlus

Однією з головних переваг OnePlus 11 є його роздрібна ціна. Дебютувавши за ціною всього 699 доларів, телефон представляє собою більш вигідну пропозицію, ніж більшість його найближчих конкурентів, і так триватиме до 2024 року. OnePlus 12 коштує в Китаї 4 299 юанів, а це всього 605 доларів.

Хоча зараз не можна сказати, за скільки саме можна буде купити OnePlus 12 в роздробі, саме ціна буде ключовим фактором для виробника. Тільки так можна конкурувати з іншими брендами – пропонувати потужне залізо за дешево, як це раніше і робила OnePlus. На світовому ринку, найімовірніше, можна буде відштовхуватися від ціни в районі 749 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: OnePlus
  • Останні записи

    iPhone 16 Pro Max буде оснащений новими ширококутними та ультраширококутними камерами

    iPhone 16 Pro Max зможе похвалитися більшим сенсором основної камери, а обидві моделі iPhone 16…

    21.05.2024

    Як користуватися смартфоном Samsung Galaxy щоб він завжди працював

    Рівень налаштування One UI Samsung забезпечує багатий та зручний інтерфейс для користувачів Android на пристроях…

    21.05.2024

    Витік нової моделі Sony Xperia Pro-C: що на нас чекає у 2024 році

    В останні дні чутки про нові моделі смартфонів Sony не вщухають. Спочатку в мережу потрапили…

    21.05.2024

    Наскільки сильно розширення уповільнюють браузери – відповідь експертів

    Команда розробників Debugbear протестувала близько 5 тисяч найпопулярніших розширень для браузера Chrome, щоб з'ясувати, чи впливають вони…

    21.05.2024

    Представлений новий Microsoft Surface Pro: Snapdragon X, OLED, 5G, Wi-Fi 7

    Одночасно з анонсом Surface Laptop, компанія Microsoft представила ще одну новинку – Surface Pro. За заявою…

    21.05.2024

    В мережу потрапили характеристики камери Samsung Galaxy Z Flip 6

    Скарбничка інформації про майбутній складний смартфон Samsung Galaxy Z Flip 6 поповнилася новими даними. Пристрій…

    21.05.2024