До Oreo оновлюють відомий флагман

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже представлені на ринку флагманські смартфони досить потужні і за сьогоднішніми мірками. Але, часом, їм не вистачає сучасної функціональності, яка з’являється у них після поновлення до нової версії операційної системи. У Мережі з’явилося повідомлення про початок оновлення до Android Oreo одного з найпомітніших минулорічних флагманських девайсів.

Не всі LG V30 оновлюють до Android Oreo і поки не «по повітрю»

Почалося надання оновлення до Oreo смартфонам LG V30 в мережі оператора T-Mobile. Втім, оновлення надається не «по повітрю». Користувачам доведеться встановлювати його вручну через програмне забезпечення LG Bridge. Більш докладно повідомлення про оновлення до чергової версії операційної системи програмного забезпечення одного з найбільш відомих флагманів було розглянуто Хіманшу (Himanshu) на сторінках ресурсу gsmarena.com . Зовсім недавно компанія LG випустила свій новий флагман G7 ThinQ з дисплейною виїмкою.

Офіційний список торкнувся програмного забезпечення. Повідомляється, що в ньому, ймовірно, реалізовані ті можливості штучного інтелекту, які властиві моделі V30 ThinQ. Крім того, в аналізованих оновлення включений патч безпеки операційної системи Android за квітень 2018 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оператор T-Mobile також підтвердив, що OTA-оновлення почне надаватися на наступному тижні. Досить розглянути технічні характеристики девайса, раніше викладені ресурсом gsmarena.com , щоб зрозуміти – LG V30 і в 2018 році є чудовим смартфоном, можливості якого будуть додатково розширені новою версією мобільної операційної системи.

LG V30 і сьогодні залишається сучасним і продуктивним флагманом

Смартфон LG V30 був анонсований в серпні минулого року, але на ринку з’явився тільки у вересні 2017 року. Підтримувані девайсом мережеві технології – GSM / HSPA / LTE. Він важить 158 грам при розмірах (в міліметрах) – 151,7 (висота) x 75,4 (ширина) x 7,3 (товщина). Передня і задня панелі девайса покриті склом Gorilla Glass 5. Рамка розглянутого розумного телефону – металева.

Існують дві версії LG V30. Перша з них підтримує тільки одну SIM-карту формату Nano-SIM. Для другої версії характерна підтримка двох SIM-карт, завдяки гібридному слоту, що означає можливість використання одного з слотів для карти пам’яті. У моделі з підтримкою однієї SIM-карти передбачений спеціальний слот для карт пам’яті microSD.

Захищеність LG V30 від води і пилу відповідає сертифікації IP68, що передбачає, що смартфон може витримати занурення в воду на глибину не більше 1,5 метра і провести там не більше 30 хвилин.

6,0-дюймовий P-OLED-дисплей розглянутого девайса підтримує 16 мільйонів кольорів. Його площа становить 92,9 квадратних сантиметра. Екран займає приблизно 81,2% поверхні смартфона. Роздільна здатність дисплея LG V30 – 1440 x 2880 пікселів, що відповідає щільності зображення приблизно в 537 пікселів на дюйм. Співвідношення сторін екрану розумного телефону – 18: 9, яке є характерною рисою сучасних повноекранних девайсів. Характеристики контрастності дисплея LG V30 – 207000 (номінальне), 4.022 (при сонячному освітленні).

Смартфоном також підтримуються Dolby Vision / HDR10 і Always-on display. Його операційною системою «з коробки» була Android 7.1.2 (Nougat), але оновлення до Android 8.0 (Oreo) передбачалося спочатку. Мова, зрозуміло, йде про програмне забезпечення LG UX 6.0+.

LG V30 базується на торішньому флагманському чіпсеті Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835, оснащеному восьмиядерним центральним процесором, в якому чотири 2,45-гігагерцевих ядра Kryo поєднуються з чотирма 1,9-гігагерцевими ядрами Kryo. Графічний процесор даного чіпсета – Adreno 540.

У версії V30 + 4 гігабайти оперативної пам’яті поєднуються з 128-гігабайтним вбудованим накопичувачем. Для версії V30 характерний такий же обсяг оперативної пам’яті при 64-гігабайтної ємності вбудованого накопичувача.

В основній подвійній камері девайса 16-мегапіксельний сенсор (діафрагма – f / 1.6, 1μm, 3-осьова оптична стабілізація зображення (OIS), PDAF) поєднується з 13-мегапіксельним сенсором (діафрагма – f / 1.9, без AF). Розташованої на задній панелі розглянутого девайса камерою підтримується автофокус з визначенням фази. Вона оснащена світлодіодним (LED) спалахом. У числі її функцій – геотеггінг, фокусування дотиком, визначення осіб, HDR і панорамна зйомка. Нею забезпечується зйомка: з здатністю 2160p при швидкості 30 кадрів в секунду, 1080p – 30/60 кадрів в секунду, 720p – 120 кадрів в секунду. Записуваний стереозвук – 24-бітний / 192-кілогерцевий. Реалізована також функція HDR-відеозйомки.

На передній панелі девайса розташувалася 5-мегапіксельна селфі-камера (діафрагма – f / 2.2, 1/5 “, 1.12μm).

LG V30 підтримує Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, точки доступу. Характеристики Bluetooth – 5.0, A2DP, LE, aptX HD. Підтримка GPS – A-GPS, GLONASS, GALILEO. Передбачена також підтримка NFC. У телефоні реалізовано FM-радіо з RDS. Характеристики USB-порту – 3.1, Type-C 1.0.

У числі сенсорів девайса, який почав отримувати оновлення до нової версії мобільної ОС – розташований на задній панелі сканер відбитків пальців, акселерометр, гіроскоп, сенсор наближення, компас, барометр і датчик колірного спектра.

Живлення смартфона забезпечується його незнімною батареєю ємністю 3000 мАг. Він представлений на ринку в декількох кольорах – чорному (Aurora Black), сріблястому (Cloud Silver), синьому (Moroccan Blue), фіолетовому (Lavender Violet) і рожевому (Raspberry Rose).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.