Смартфони

Топ-7 оптимальних смартфонів, які можна подарувати на Новий рік

Share

Рік добігає кінця, тож саме час задуматися про подарунки. Спеціально для тих, хто хоче порадувати рідних і близьких презентом у вигляді смартфона, ми підібрали відразу 7 придатних моделей, які можна сміливо дарувати на Новий рік. Зрозуміло, все – за найвигіднішими цінами.

Tecno Pova Neo 3 – бабусі чи дідусеві

Ціна: 6 000 гривень

Який смарт подарувати пенсіонеру? Бажано з великим екраном, адекватною для повсякденних завдань продуктивністю, стандартним набором камер і обов’язково жирним акумулятором.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлений “Нео” ідеально підходить за кожним параметром – у нього при собі величезний 6.82-дюймовий IPS-екран з підвищеною розгорткою 90 Гц, надійний чип MediaTek Helio G85, одразу 4/128 Гбайт пам’яті в базовому конфігурації та крутий акумулятор на 7000 мАг. Тобто ним буде максимально комфортно користуватися, а об’єму батареї укупі з низькою HD-роздільною здатністю екрана з легкістю вистачить як мінімум на півтори доби. З інших наворотів – NFC-модуль, окремий слот microSD, камери на 8 і 16+0.08 мегапікселів, а також 3.5-мм мініджек. Практично ідеальний бабушкофон за свої гроші.

Xiaomi Poco M5 – школяреві

Ціна: 7 000 гривень


При виборі смартфона для дитини краще придивитися до моделей з максимальною продуктивністю за невеликі гроші. У вільний час девайс зможе замінити навіть ігрову приставку, а в разі поломки або втрати вам не буде шкода витрачених грошей. Рекомендуємо взяти саме Poco M5.

Чому саме цю модель? По-перше, у неї при собі приємний 90-герцовий IPS-екран на 6.58 дюймів з роздільною здатністю Full HD+ – у ньому немає ШІМ і до того ж він пропрацює довше за будь-яку OLED-панель. По-друге, базується гаджет на чипі MediaTek Helio G99, потужності якого вистачить не тільки для базових завдань, а й для стабільного геймінгу на середніх налаштуваннях графіки. Все гаразд і з іншими спеками – “п’ятірка” обладнана акумулятором на 5000 мАг, NFC-модулем, ІЧ-портом, окремим слотом microSD, камерами на 5 і 50+2+2 мегапікселів, а також 3.5-мм мініджеком для навушників. Ідеальне рішення в класі.

Infinix Zero 30 5G – блогерам-початківцям або тіктокерам

Ціна: 15 000 гривень


Зрозуміло, під час купівлі смартфона пересічним контент-мейкерам варто звернути увагу не тільки на продуктивність, а й на фотоможливості. Досконало девайс повинен мати круту селфі-камеру. У цьому плані “зеро” – справжня знахідка.

Чим гарний цей смарт? Крім чудової основної камери на 108+13+2 мегапікселів з оптостабом у нього в арсеналі шикарна 50-мегапіксельна фронталка з LED-спалахом і зйомкою 4K-відео за 60 кадрів на секунду. Решта спеків теж радують – апарат отримав 144-герцовий AMOLED-екран на 6.78 дюймів, спритний чип MediaTek Dimensity 8020 і акумулятор на 5000 мАг з надшвидкою зарядкою на 68 Вт. Решта фішок теж на місці – є захист IP53, NFC-модуль, відразу 8/256 Гбайт пам’яті і два монодинаміки. Беремо і знімаємо свій перший влог.

Google Pixel 7a – фанату Android

Ціна: 18 000 гривень


Практично всі Android-смартфони працюють на унікальних оболонках з попередньо встановленими додатками і навіть додатковими фічами. Найчастіше в комплекті зі “скінами” йде і купа настирливої реклами, на відключення якої йде багато часу. Крім того, такі операційки займають додатковий простір для зберігання файлів і вимагають більше ресурсів для стабільної роботи.

Спеціально для тих, кого дратує роздуте ПЗ, радимо брати Google Pixel 7a – у нього при собі відносно “чистий” Android з купою ШІ-фішок, а також три роки підтримки оновленнями. При цьому за іншими параметрами смарт теж хороший – у ньому встановлені приємний 90-герцовий OLED-дисплей на 6.1 дюйма, фірмовий чип Google Tensor з просунутим машинним навчанням і гідний акумулятор на 4385 мАгод. Не забуваємо і про шикарні фотоможливості “ашки” – саме завдяки крутим камерам на 13 і 64+13 мегапікселів і кращим алгоритмам постобробки фото “ашка” заслужено отримала звання одного з найкращих доступних камерофонів на ринку. Якщо хочете порадувати справжнього цінителя Android-девайсів, то вам варто однозначно брати саме цю модель.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – мамі

Ціна: 30 000 гривень

Якщо ж ви шукаєте крутий смарт у подарунок мамі чи дівчині, то вам вочевидь варто придивитися до “фліпа”. Чому? Девайс має максимально стильний вигляд і зручний у використанні – у складеному стані він з легкістю поміщається в долоні або в будь-якій сумочці. При цьому радує і великий зовнішній AMOLED-екран на 3.4 дюйма – можна здійснювати більшість дій навіть не розкриваючи смарт. Додатково до всього радує прайс – гаджет виглядає на тлі умовного iPhone як мінімум незвично, а коштує при цьому набагато дешевше.

Залізо пристрою теж вражає – всередині у нього гнучкий AMOLED 2X-екран на 6.7 дюйма з частотою оновлення 120 Гц і піковою яскравістю 1750 ніт, потужний процесор Snapdragon 8 Gen 2, крутий набір камер на 10 і 12+12 мегапікселів з оптостабом у головного модуля, а також нормальний акумулятора на 3700 мАг. До додаткових плюсів девайса можна віднести стереодинаміки, захист IPX8, підтримку бездротової зарядки на 15 Вт і NFC-модуль. Відмінний смарт і за сумісництвом суперстильне доповнення до іміджу.

Huawei P60 Pro – любителям познімати

Ціна: 40 000 гривень

Тут все максимально просто – за 2023 рік виробники смартфонів встигли наштампувати купу флагманів з навороченою оптикою, але саме “прошка” від Huawei довгий час лідирувала у світовому рейтингу камерофонів DxOMark. Варто зазначити, що на момент написання замітки девайс посідає друге місце, і то – після Mate 60+ Pro.

Очевидно, що головна фішка апарата – фотоможливості. Крім відносно скромної селфі-камери девайс отримав блок із трьох модулів: 48-мегапіксельного основного датчика з оптостабом і змінною діафрагмою, 48-мегапіксельним телевіком з 3.5-кратним оптичним зумом і матричною стабілізацією, а також 13-мегапіксельним ультраширококутним ультраширококутником з автофокусом. Не забуваємо і про фірмові алгоритми постобробки зображень XMAGE – укупі з ними оптика справляється з видачею шикарних фото і відео в будь-яких сценаріях використання. Що з іншими спеками? Все гуд – гаджет обладнаний 120-герцовим OLED-дисплеєм на 6.67 дюйма з вигнутими краями, чипом Snapdragon 8+ Gen 1, а також акумулятором на 4815 мАг з підтримкою реактивної зарядки потужністю 88 Вт. Якщо не бентежить відсутність сервісів Google, то кращого камерофона за ці гроші годі й шукати.

iPhone 15 – фанату Apple

Ціна: 40 000 гривень


Найоптимальніший смарт практично для будь-якого шанувальника гіганта з Купертіно – з більшістю завдань він справляється анітрохи не гірше за старші моделі, однак коштує при цьому помітно дешевше. Порівняно з торішньою версією апгрейдів теж купа – ми нарахували як мінімум п’ять:

По-перше, оновився корпус – смарт отримав матове заднє скло зі згладженими краями: виглядає і відчувається преміально. По-друге, покращився екран – це Super Retina OLED-панель на 6.1 дюйма з підтримкою HDR10 і Dolby Vision, а також сліпучою піковою яскравістю 2000 ніт. Крім того, базова версія тепер поряд з Pro-версіями може похвалитися інтерактивним острівцем Dynamic Island – шикарно! По-третє, прокачалася продуктивність – гаджет працює на чипі A16 Bionic з 6 Гбайт ОЗП, чого більш ніж достатньо як для ресурсномістких застосунків, так і для стабільного геймінгу на високих налаштуваннях графіки і максималках. По-четверте, смарт став краще знімати завдяки оновленому набору камер на 12 і 48+12 мегапікселів з матричною стабілізацією зображення і 2-кратним оптичним зумом без втрати якості. Радує і наявність порту USB-C замість застарілого Lightning – тепер тягати з собою окремий кабель для смартфона не обов’язково. З інших ніштяків – акумулятор на 3349 мАг, захист IP68, стереодинаміки, підтримка MagSafe і бездротова реверсивна зарядка. Універсальний подарунок для більшості любителів гаджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024