Топ-7 оптимальних смартфонів, які можна подарувати на Новий рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рік добігає кінця, тож саме час задуматися про подарунки. Спеціально для тих, хто хоче порадувати рідних і близьких презентом у вигляді смартфона, ми підібрали відразу 7 придатних моделей, які можна сміливо дарувати на Новий рік. Зрозуміло, все – за найвигіднішими цінами.

Tecno Pova Neo 3 – бабусі чи дідусеві

Ціна: 6 000 гривень

Який смарт подарувати пенсіонеру? Бажано з великим екраном, адекватною для повсякденних завдань продуктивністю, стандартним набором камер і обов’язково жирним акумулятором.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлений “Нео” ідеально підходить за кожним параметром – у нього при собі величезний 6.82-дюймовий IPS-екран з підвищеною розгорткою 90 Гц, надійний чип MediaTek Helio G85, одразу 4/128 Гбайт пам’яті в базовому конфігурації та крутий акумулятор на 7000 мАг. Тобто ним буде максимально комфортно користуватися, а об’єму батареї укупі з низькою HD-роздільною здатністю екрана з легкістю вистачить як мінімум на півтори доби. З інших наворотів – NFC-модуль, окремий слот microSD, камери на 8 і 16+0.08 мегапікселів, а також 3.5-мм мініджек. Практично ідеальний бабушкофон за свої гроші.

Xiaomi Poco M5 – школяреві

Ціна: 7 000 гривень


При виборі смартфона для дитини краще придивитися до моделей з максимальною продуктивністю за невеликі гроші. У вільний час девайс зможе замінити навіть ігрову приставку, а в разі поломки або втрати вам не буде шкода витрачених грошей. Рекомендуємо взяти саме Poco M5.

Чому саме цю модель? По-перше, у неї при собі приємний 90-герцовий IPS-екран на 6.58 дюймів з роздільною здатністю Full HD+ – у ньому немає ШІМ і до того ж він пропрацює довше за будь-яку OLED-панель. По-друге, базується гаджет на чипі MediaTek Helio G99, потужності якого вистачить не тільки для базових завдань, а й для стабільного геймінгу на середніх налаштуваннях графіки. Все гаразд і з іншими спеками – “п’ятірка” обладнана акумулятором на 5000 мАг, NFC-модулем, ІЧ-портом, окремим слотом microSD, камерами на 5 і 50+2+2 мегапікселів, а також 3.5-мм мініджеком для навушників. Ідеальне рішення в класі.

Infinix Zero 30 5G – блогерам-початківцям або тіктокерам

Ціна: 15 000 гривень


Зрозуміло, під час купівлі смартфона пересічним контент-мейкерам варто звернути увагу не тільки на продуктивність, а й на фотоможливості. Досконало девайс повинен мати круту селфі-камеру. У цьому плані “зеро” – справжня знахідка.

Чим гарний цей смарт? Крім чудової основної камери на 108+13+2 мегапікселів з оптостабом у нього в арсеналі шикарна 50-мегапіксельна фронталка з LED-спалахом і зйомкою 4K-відео за 60 кадрів на секунду. Решта спеків теж радують – апарат отримав 144-герцовий AMOLED-екран на 6.78 дюймів, спритний чип MediaTek Dimensity 8020 і акумулятор на 5000 мАг з надшвидкою зарядкою на 68 Вт. Решта фішок теж на місці – є захист IP53, NFC-модуль, відразу 8/256 Гбайт пам’яті і два монодинаміки. Беремо і знімаємо свій перший влог.

Google Pixel 7a – фанату Android

Ціна: 18 000 гривень


Практично всі Android-смартфони працюють на унікальних оболонках з попередньо встановленими додатками і навіть додатковими фічами. Найчастіше в комплекті зі “скінами” йде і купа настирливої реклами, на відключення якої йде багато часу. Крім того, такі операційки займають додатковий простір для зберігання файлів і вимагають більше ресурсів для стабільної роботи.

Спеціально для тих, кого дратує роздуте ПЗ, радимо брати Google Pixel 7a – у нього при собі відносно “чистий” Android з купою ШІ-фішок, а також три роки підтримки оновленнями. При цьому за іншими параметрами смарт теж хороший – у ньому встановлені приємний 90-герцовий OLED-дисплей на 6.1 дюйма, фірмовий чип Google Tensor з просунутим машинним навчанням і гідний акумулятор на 4385 мАгод. Не забуваємо і про шикарні фотоможливості “ашки” – саме завдяки крутим камерам на 13 і 64+13 мегапікселів і кращим алгоритмам постобробки фото “ашка” заслужено отримала звання одного з найкращих доступних камерофонів на ринку. Якщо хочете порадувати справжнього цінителя Android-девайсів, то вам варто однозначно брати саме цю модель.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – мамі

Ціна: 30 000 гривень

Якщо ж ви шукаєте крутий смарт у подарунок мамі чи дівчині, то вам вочевидь варто придивитися до “фліпа”. Чому? Девайс має максимально стильний вигляд і зручний у використанні – у складеному стані він з легкістю поміщається в долоні або в будь-якій сумочці. При цьому радує і великий зовнішній AMOLED-екран на 3.4 дюйма – можна здійснювати більшість дій навіть не розкриваючи смарт. Додатково до всього радує прайс – гаджет виглядає на тлі умовного iPhone як мінімум незвично, а коштує при цьому набагато дешевше.

Залізо пристрою теж вражає – всередині у нього гнучкий AMOLED 2X-екран на 6.7 дюйма з частотою оновлення 120 Гц і піковою яскравістю 1750 ніт, потужний процесор Snapdragon 8 Gen 2, крутий набір камер на 10 і 12+12 мегапікселів з оптостабом у головного модуля, а також нормальний акумулятора на 3700 мАг. До додаткових плюсів девайса можна віднести стереодинаміки, захист IPX8, підтримку бездротової зарядки на 15 Вт і NFC-модуль. Відмінний смарт і за сумісництвом суперстильне доповнення до іміджу.

Huawei P60 Pro – любителям познімати

Ціна: 40 000 гривень

Тут все максимально просто – за 2023 рік виробники смартфонів встигли наштампувати купу флагманів з навороченою оптикою, але саме “прошка” від Huawei довгий час лідирувала у світовому рейтингу камерофонів DxOMark. Варто зазначити, що на момент написання замітки девайс посідає друге місце, і то – після Mate 60+ Pro.

Очевидно, що головна фішка апарата – фотоможливості. Крім відносно скромної селфі-камери девайс отримав блок із трьох модулів: 48-мегапіксельного основного датчика з оптостабом і змінною діафрагмою, 48-мегапіксельним телевіком з 3.5-кратним оптичним зумом і матричною стабілізацією, а також 13-мегапіксельним ультраширококутним ультраширококутником з автофокусом. Не забуваємо і про фірмові алгоритми постобробки зображень XMAGE – укупі з ними оптика справляється з видачею шикарних фото і відео в будь-яких сценаріях використання. Що з іншими спеками? Все гуд – гаджет обладнаний 120-герцовим OLED-дисплеєм на 6.67 дюйма з вигнутими краями, чипом Snapdragon 8+ Gen 1, а також акумулятором на 4815 мАг з підтримкою реактивної зарядки потужністю 88 Вт. Якщо не бентежить відсутність сервісів Google, то кращого камерофона за ці гроші годі й шукати.

iPhone 15 – фанату Apple

Ціна: 40 000 гривень


Найоптимальніший смарт практично для будь-якого шанувальника гіганта з Купертіно – з більшістю завдань він справляється анітрохи не гірше за старші моделі, однак коштує при цьому помітно дешевше. Порівняно з торішньою версією апгрейдів теж купа – ми нарахували як мінімум п’ять:

По-перше, оновився корпус – смарт отримав матове заднє скло зі згладженими краями: виглядає і відчувається преміально. По-друге, покращився екран – це Super Retina OLED-панель на 6.1 дюйма з підтримкою HDR10 і Dolby Vision, а також сліпучою піковою яскравістю 2000 ніт. Крім того, базова версія тепер поряд з Pro-версіями може похвалитися інтерактивним острівцем Dynamic Island – шикарно! По-третє, прокачалася продуктивність – гаджет працює на чипі A16 Bionic з 6 Гбайт ОЗП, чого більш ніж достатньо як для ресурсномістких застосунків, так і для стабільного геймінгу на високих налаштуваннях графіки і максималках. По-четверте, смарт став краще знімати завдяки оновленому набору камер на 12 і 48+12 мегапікселів з матричною стабілізацією зображення і 2-кратним оптичним зумом без втрати якості. Радує і наявність порту USB-C замість застарілого Lightning – тепер тягати з собою окремий кабель для смартфона не обов’язково. З інших ніштяків – акумулятор на 3349 мАг, захист IP68, стереодинаміки, підтримка MagSafe і бездротова реверсивна зарядка. Універсальний подарунок для більшості любителів гаджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.