Найкращі смартфони Xiaomi: що купити в 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У першому півріччі 2023 року Сяомі увійшла до трійки лідерів із продажу смартфонів. Перші дві позиції зайняли Apple та Samsung. Успіхи Сяомі – заслуга політики бренду. Компанія створює моделі у різних цінових категоріях, які можуть задовольнити користувачів із різними запитами. Зібрали добірку відмінних смартфонів Xiaomi, які, на нашу думку, заслуговують на увагу в 2023 році.

Дешевий Redmi Note 12S

Цікавий бюджетник від Xiaomi , який підійде для ігор, перегляду відео, зйомки контенту, спілкування. Це модель зі стильним дизайном та гарною продуктивністю.

Note 12S отримав:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • яскравий AMOLED-екран з роздільною здатністю 2400х1080 та частотою оновлення 90 Гц;
  • ємний акумулятор на 5000 мА·год, якого вистачить на 10 годин активного використання;
  • фронтальну камеру 16 Мп з гідним перенесенням кольорів і природним розмиттям фону;
  • хорошу основну оптику – 180 + 5 + 2 Мп. В основному модулі стоїть сенсор S5KHM2 від Samsung. Він відрізняється природним перенесенням кольорів і високим рівнем контрастності;
  • 6/8 Гб оперативної пам’яті та 128/256 Гб вбудованої. Пристрій може швидко працювати в режимі багатозадачності, а сховища вистачить на всі важливі файли.

Універсальний POCO X5 Pro 5G

Ще один недорогий телефон Сяомі, який гармонійно поєднує хорошу оптику та продуктивність, ємну батарею та відмінний екран. Ця модель для тих, хто не готовий купити флагман, але хоче надійного смартфона з гідними характеристиками.

Модель має яскравий дисплей (900 нит) з роздільною здатністю 2400х1080, високою частотою оновлення (до 120 Гц). Також реалізовано технологію захисту очей в умовах поганої освітленості. Екран рідше мерехтить, через що очі менше напружуються і втомлюються. Відмінний вибір, якщо ви любите працювати з телефоном вночі, у темряві.

За роботу відповідає 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 778G та 6 Гб ОЗУ. Це не топове рішення, але його достатньо для всіх базових завдань. Смартфон швидко працює в режимі багатозадачності, не підгальмовує, справляється із запуском більшості ігор та програм.

Xiaomi 13 Lite – для цінителів тонких смартфонів

Якщо ви любите легкі, витончені гаджети з непомітною рамкою навколо екрана та мінімальною товщиною корпусу, варто звернути увагу на цю модель. Полегшена версія флагмана має великий попит. Адже Xiaomi 13 Lite має стильний дизайн та товщину корпусу всього 7,2 мм.

Модель отримала:

  • висококонтрастний AMOLED-екран з природною передачею кольорів, роздільною здатністю 2400х1080;
  • міцний корпус зі скла та пластику, обтічні грані та практично непомітну рамку. А виріз під фронтальну камеру схожий на Dynamic Island у iPhone 14 Pro. Модель виглядає стильно та впізнавано;
  • топову фронтальну камеру 32 Мп. Є датчик глибини та подвійний LED-спалах (Xiaomi Selfie Glow). Це дозволяє робити деталізовані та красиві селфі;
  • 8-ядерний чіп Snapdragon 7 Gen 1. Не найтоповіший, але сучасний і потужний, який потягне більшу частину сучасних крутих ігор та ресурсомісткі програми.

Redmi Note 12 Pro+ – просунутий середній клас

Xiaomi останнім часом стирає явну грань між смартфонами в середній та високій ціновій категорією. Перші стають все кращими, при цьому зберігають доступніші ціни.

Саме тому Redmi Note 12 Pro Plus став таким популярним серед користувачів. Адже він має відмінні характеристики. При цьому коштує дешевше за 20 000 гривень. У мережі його навіть називають найкращим смартфоном бренду.

Чим він добрий? Модель оснащена:

  • 120-герцевим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 1080х2400 та з підтримкою Dolby Vision. Контрастність висока, відмінна передача кольору і глибина кольорів. А мерехтіння, властиве AMOLED-екранам, виробник зробив практично непомітним. Завдяки цьому очі втомлюються менше;
  • основною камерою на 200 Мп з оптичною стабілізацією та покриттям антивідблиску. Знімки виходять яскраві, із відмінною різкістю та деталізацією. Навіть увечері чи вночі кадри виходять гідні. Кількість шуму мінімальна, а ліхтарі та інші об’єкти, що світяться, не псують знімок;
  • процесором MediaTek Dimensity 1080 з частотою 2.6 ГГц, що дозволяє запускати на високих та середніх налаштуваннях більшість топових ігор;
  • відмінними стереодинаміками Dolby Atmos для якісного звуку;
  • ємною батареєю на 5000 мА·год, якої вистачить на 18 годин перегляду відео. Також доступна швидкісна зарядка за 22 хвилини.

Xiaomi 13T для чудових фото

В цьому році було випущено багато крутих смартфонів. Лінійка «13» порадувала фанатів чудовими камерофонами у різних цінових категоріях. Чого тільки вартий Xiaomi 13 Ultra, чия унікальна система камер отримала багато захоплених відгуків. Про цю модель та про 13 PRO версії ми докладно розповіли у добірці найкращих камерофонів 2023 року.

Xiaomi 13T компанія позиціонує як недорогий флагман із чудовою камерою. Вона справді гідна. Основний блок складається з трьох сенсорів:

  • головний 50 Мп – Sony IMX 707, f/1.9. Є оптична стабілізація;
  • телеоб’єктив 50 Мп – OmniVision 50D, f/1.9 та 2-кратний оптичний зум;
  • надширококутник 12 Мп – OmniVision 13B10 з діафрагмою f/1.9.

На таку оптику можна зробити знімки відмінної якості, без шумів та артефактів, за будь-якого рівня освітленості. А за допомогою спеціальних режимів Leica Vibrant та Leica Authentic користувач може додати своїм фотографіям індивідуальності.

Селфі-камера на 20 Мп також дозволяє робити чудові кадри. Є спеціальний нічний та HDR режим. Портрети деталізовані, з приємним розмиттям фону, природним перенесенням кольорів.

Mix Fold 3 – гігант з екраном 8,03 дюйми

Якщо ви любите смартфони з великими дисплеями, варто звернути увагу на цю новинку 2023 року. Він складається як книга і має два екрани. Зовнішній – 6,56 дюймів та внутрішній – 8,03 дюйма. Обидва дисплеї AMOLED, високої якості, з відмінною яскравістю та частотою оновлення 120 Гц. Вони підійдуть для динамічних ігор, малювання, ретушування знімків – будь-яких видів діяльності.

За міцність конструкції відповідають сталеві шарніри, розраховані на 500 тисяч циклів складання-розкладання. Це вдвічі більше, ніж у аналогів.

Як і в інших топових смартфонах від Сяомі цього року, в Mix Fold 3 стоїть процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, який забезпечує швидкодію навіть за дуже високого навантаження. А отримати відмінні кадри допоможе чудова оптика: основний модуль 50 Мп, ультраширококутний об’єктив на 12 Мп (120 градусів) та два телевізори по 10 Мп.

Xiaomi 14 – прорив 2023 року

Найочікуванішими та топовими смартфонами 2023 року є нові Xiaomi 14 (базова та PRO версії). Вони отримали найсучасніший, найшвидший, найпотужніший і найпродуктивніший чіп Snapdragon 8 Gen 3. Він підійде для найвибагливіших ігор і програм. Також моделі мають покращений захист від перегріву. Це покращує роботу пристроїв.

Ще одна особливість – яскравість екрану 3000 нит. Аналогічної ще немає навіть преміальних гаджетів. Тепер при будь-якому освітленні, навіть на яскравому сонці, працювати з таким екраном буде максимально комфортно.

Топова камера – очікуваний бонус у преміальній лінійці смартфонів Сяомі. 50-Мп телефотооб’єктив з плаваючим фокусуванням оцінять любителі мобільної фотографії. Також моделі першими у світі отримали світлосильний об’єктив Leica Optical Summilux, за допомогою якого можна робити кадри журнальної якості.

Ще одне нововведення – HyperOS. Це нова вісь, яка тепер стоятиме на смартфонах Сяомі. І ці дві моделі першими одержали її. З нетерпінням чекаємо на появу новинок на українському ринку.

В арсеналі Xiaomi багато моделей на будь-який смак та бюджет. Компанія прагне створювати продуктивні та красиві моделі у різних цінових категоріях. Щоб кожен користувач міг купити смартфон, який буде якісним та надійним. Сподіваємося, що у нашій добірці ви знайдете моделі, які вас зацікавлять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.