Смартфони

Свіжі подробиці про iPhone16: нова батарея із захистом від перегріву, крутий процесор і iOS 18 з ШІ

Share

Apple вміє тримати в секреті свої розробки: так, про комп’ютери Mac взагалі нічого не було відомо аж до презентації та й про те, які ґаджети покажуть, – теж. Однак це не стосується смартфонів компанії, інсайди про які вже захлеснули Інтернет. Загалом, виглядають вони доволі правдиво – насамперед через те, що в них немає нічого екстраординарного. Так, після першої порції чуток про iPhone 16 у Мережі з’явилися чергові витоки про новинку. І всі вони буквально натякають, що варто дочекатися виходу нової моделі, відклавши покупку до осені наступного року! Дивіться, що відомо про Айфон 16 просто зараз.

Який акумулятор в iPhone 16

Один з головних інсайдів останнього часу пов’язаний з тим, що в iPhone 16 з’явиться новий акумулятор. Тепер він отримає металевий корпус, який, судячи з усього, буде краще охолоджувати елемент, ефективніше розсіюючи тепло. У парі з графеновими пластинами акумулятор має стати ще й довговічнішим, а користувачі перестануть стикатися з перегрівом, як це було на старті продажів iPhone 15. Та проблема хоч і була на системному рівні, але завдяки такому апгрейду купертинівці заощадять нерви і собі, і власникам топових версій iPhone 16.

До речі, подібний акумулятор використовується в останніх Apple Watch, починаючи з Series 7, даючи змогу поліпшити енергоефективність годинника. З чуток, такий хід дасть змогу злегка збільшити ємність батареї Айфон 16 – менш ніж на 2,5% до показника в 3355 мА*год. Дрібниця, а приємно!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова камера iPhone 16 Pro

У 2023 році молодша Pro-версія iPhone 15 залишилася без камери-перископа: завдяки цій фічі смартфон отримав серйозну відмінність від iPhone 15 Pro Max, а також не подорожчав. У 2024 році iPhone 16 Pro отримає камеру-телескоп, але поки інсайдери не впевнені в точності інформації на 100%. Насамперед, оновлення камери iPhone 16 Pro пов’язане зі зменшенням відсотка браку оптики, яку випускає компанія Lagran.

Однією з непопулярних версій, чому молодший iPhone 15 Pro “обділили” у 2023 році називається якраз великий обсяг неякісних модулів. Тепер же постачальник поліпшив процес, а паралельно здешевив виробництво, підвищивши виручку і поставивши його, що називається, на потік. Одним із секретів успіху якраз є високий попит на iPhone 15 Pro Max і збільшення замовлень на нові лінзи.

Характеристики iPhone 16

Інсайдери повідомляють, що попит на iPhone 15 в Китаї знову б’є антирекорди. У Піднебесній популярні здебільшого Pro-версії смартфона та й ті ледве витримують конкуренцію з Huawei Mate 60, який за всіх своїх характеристик ще й дешевший за iPhone 15 Pro на 200 доларів. Компанія вже працює над тим, щоб у 2024 році оснастити Pro-версії новим 5G-модемом, надширококутним об’єктивом, Wi-Fi 7 та іншим оновленим залізом.

Крім того, з’явиться вдосконалена версія чипа А18 Pro з оновленою архітектурою: фактично компанія зробить роботу над помилками, допущеними у 2023 році, і заодно перейде на новий техпроцес N3E. Він є вдосконаленою версією нинішнього N3 і має вищу щільність транзисторів, що відіб’ється на продуктивності та енергоефективності.

На даний момент, компанія TSMC випустила дослідний зразок, але масове виробництво поки не запустила. За наявними даними, Apple стане одним з перших клієнтів, хто отримає “камінь”, створений за цією технологією. Зокрема, очікується, що базовий Айфон 16 отримає новий чипсет A18, тому інсайдери не очікують появи A17 Bionic.

Що нового в iOS 18

iOS 18 стане найсерйознішим оновленням операційки для айфонів за останні роки. Наголос буде зроблено на впровадження штучного інтелекту: як відомо, Apple вже давно працює над власним аналогом ChatGPT, а інсайдери зазначають, що багато стандартних застосунків iOS 18 будуть засновані на ШІ. Ба більше, розробники ненадовго призупиняли роботу над оновленням для виправлення помилок в iOS 17. Є надія, що прийдешній апдейт буде найбільш збалансованим за останні роки.

Ось тільки випробувати Siri на основі ШІ зможуть не всі, а лише власники iPhone 16. Згідно з інсайдами, ці фішки будуть доступні ексклюзивно для новинки – таким чином, немає сумнівів у тому, що Apple хоче зробити свій Гугл Піксель з iPhone 16 зі штучним інтелектом і нейромережами. Ви ж знаєте, на що здатний новий Гуглофон? Обов’язково прочитайте про його найкращі фішки, завдяки яким він перевершує iPhone 15!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Як швидко зарядити смартфон – поради

    Довга заряджання батареї мобільного пристрою дратує багатьох людей. Проблема в тому, що користуватися гаджетом, що…

    20.05.2024

    5 найкращих смартфонів Xiaomi на весну 2024 року

    Ресурс TechRadar назвав п'ятірку найкращих смартфонів від китайського техногіганта Xiaomi. Xiaomi 14 названий найкращим з…

    20.05.2024

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024

    Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

    Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13…

    20.05.2024