Свіжі подробиці про iPhone16: нова батарея із захистом від перегріву, крутий процесор і iOS 18 з ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple вміє тримати в секреті свої розробки: так, про комп’ютери Mac взагалі нічого не було відомо аж до презентації та й про те, які ґаджети покажуть, – теж. Однак це не стосується смартфонів компанії, інсайди про які вже захлеснули Інтернет. Загалом, виглядають вони доволі правдиво – насамперед через те, що в них немає нічого екстраординарного. Так, після першої порції чуток про iPhone 16 у Мережі з’явилися чергові витоки про новинку. І всі вони буквально натякають, що варто дочекатися виходу нової моделі, відклавши покупку до осені наступного року! Дивіться, що відомо про Айфон 16 просто зараз.

Який акумулятор в iPhone 16

Один з головних інсайдів останнього часу пов’язаний з тим, що в iPhone 16 з’явиться новий акумулятор. Тепер він отримає металевий корпус, який, судячи з усього, буде краще охолоджувати елемент, ефективніше розсіюючи тепло. У парі з графеновими пластинами акумулятор має стати ще й довговічнішим, а користувачі перестануть стикатися з перегрівом, як це було на старті продажів iPhone 15. Та проблема хоч і була на системному рівні, але завдяки такому апгрейду купертинівці заощадять нерви і собі, і власникам топових версій iPhone 16.

До речі, подібний акумулятор використовується в останніх Apple Watch, починаючи з Series 7, даючи змогу поліпшити енергоефективність годинника. З чуток, такий хід дасть змогу злегка збільшити ємність батареї Айфон 16 – менш ніж на 2,5% до показника в 3355 мА*год. Дрібниця, а приємно!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова камера iPhone 16 Pro

У 2023 році молодша Pro-версія iPhone 15 залишилася без камери-перископа: завдяки цій фічі смартфон отримав серйозну відмінність від iPhone 15 Pro Max, а також не подорожчав. У 2024 році iPhone 16 Pro отримає камеру-телескоп, але поки інсайдери не впевнені в точності інформації на 100%. Насамперед, оновлення камери iPhone 16 Pro пов’язане зі зменшенням відсотка браку оптики, яку випускає компанія Lagran.

Однією з непопулярних версій, чому молодший iPhone 15 Pro “обділили” у 2023 році називається якраз великий обсяг неякісних модулів. Тепер же постачальник поліпшив процес, а паралельно здешевив виробництво, підвищивши виручку і поставивши його, що називається, на потік. Одним із секретів успіху якраз є високий попит на iPhone 15 Pro Max і збільшення замовлень на нові лінзи.

Характеристики iPhone 16

Інсайдери повідомляють, що попит на iPhone 15 в Китаї знову б’є антирекорди. У Піднебесній популярні здебільшого Pro-версії смартфона та й ті ледве витримують конкуренцію з Huawei Mate 60, який за всіх своїх характеристик ще й дешевший за iPhone 15 Pro на 200 доларів. Компанія вже працює над тим, щоб у 2024 році оснастити Pro-версії новим 5G-модемом, надширококутним об’єктивом, Wi-Fi 7 та іншим оновленим залізом.

Крім того, з’явиться вдосконалена версія чипа А18 Pro з оновленою архітектурою: фактично компанія зробить роботу над помилками, допущеними у 2023 році, і заодно перейде на новий техпроцес N3E. Він є вдосконаленою версією нинішнього N3 і має вищу щільність транзисторів, що відіб’ється на продуктивності та енергоефективності.

На даний момент, компанія TSMC випустила дослідний зразок, але масове виробництво поки не запустила. За наявними даними, Apple стане одним з перших клієнтів, хто отримає “камінь”, створений за цією технологією. Зокрема, очікується, що базовий Айфон 16 отримає новий чипсет A18, тому інсайдери не очікують появи A17 Bionic.

Що нового в iOS 18

iOS 18 стане найсерйознішим оновленням операційки для айфонів за останні роки. Наголос буде зроблено на впровадження штучного інтелекту: як відомо, Apple вже давно працює над власним аналогом ChatGPT, а інсайдери зазначають, що багато стандартних застосунків iOS 18 будуть засновані на ШІ. Ба більше, розробники ненадовго призупиняли роботу над оновленням для виправлення помилок в iOS 17. Є надія, що прийдешній апдейт буде найбільш збалансованим за останні роки.

Ось тільки випробувати Siri на основі ШІ зможуть не всі, а лише власники iPhone 16. Згідно з інсайдами, ці фішки будуть доступні ексклюзивно для новинки – таким чином, немає сумнівів у тому, що Apple хоче зробити свій Гугл Піксель з iPhone 16 зі штучним інтелектом і нейромережами. Ви ж знаєте, на що здатний новий Гуглофон? Обов’язково прочитайте про його найкращі фішки, завдяки яким він перевершує iPhone 15!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.