Смартфони

Samsung Galaxy отримав нову функцію захисту від шкідливого ПЗ Auto Blocker

Share

Компанія Samsung у рамках оновлення One UI 6 представила нову функцію безпеки Auto Blocker, що забезпечує підвищений захист від шкідливих програм на пристроях Galaxy.

Auto Blocker – це функція безпеки, яка запобігає бічному завантаженню ризикованих додатків (APK), завантажених з інших магазинів Galaxy Store і Google Play.

Цей захід покликаний захистити користувачів від атак соціальної інженерії, які переконують їх завантажити і встановити APK, що заражають їх шкідливим або шпигунським ПЗ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі, яким необхідно встановити APK, отримані з неофіційних джерел, зможуть це зробити, оскільки за замовчуванням функція Auto Blocker не активна.

Другою особливістю “Автоблокувальника” є можливість виконувати перевірку безпеки додатків за допомогою McAfee для виявлення потенційних шкідливих програм. На жаль, наразі ця функція недоступна в моделях для американських операторів зв’язку.

Auto Blocker також блокує несанкціоновані команди та встановлення програмного забезпечення через USB-порт, захищаючи користувачів під час заряджання пристроїв у громадських місцях.

З виходом One UI 6, ОС Samsung на базі Android 14, функція Message Guard також отримала підтримку популярних сторонніх додатків для обміну повідомленнями.

Спочатку захист від атак “нульового кліка” здійснювався тільки в додатках для обміну повідомленнями Google і Samsung, тепер він поширюється також на Messenger, Telegram, KakaoTalk і WhatsApp.

Доступність

Автоблокувальник і оновлений Message Guard доступні на пристроях Samsung Galaxy з останньою версією інтерфейсу One UI (версія 6).

Наразі оновлення отримали тільки моделі Galaxy S23, S23+ і S23 Ultra, але наступні пристрої включені до списку пристроїв, на які поширюється One UI 6, і повинні отримати його найближчим часом:

  • Galaxy S21 і пізніші серії
  • Galaxy Z Flip 3 і Z Fold 3 та пізніші моделі
  • Galaxy A04s, A13, A23, A33, A52 і A72 та пізніші моделі
  • Galaxy M23, M33, M53 і пізніші версії
  • Galaxy F14, F23 і F54 та пізніші моделі
  • Galaxy Xcover 6 Pro
  • Galaxy Tab S8 і пізніші моделі

Користувачі сумісних пристроїв можуть активувати функцію захисту через Налаштування > Безпека та конфіденційність > Автоблокувальник .

Користувачам, які потребують надійного захисту мобільних пристроїв, слід покладатися не тільки на вбудовані засоби захисту, а й використовувати сторонні рішення для захисту мобільних пристроїв від надійних виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024