Samsung Galaxy отримав нову функцію захисту від шкідливого ПЗ Auto Blocker

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung у рамках оновлення One UI 6 представила нову функцію безпеки Auto Blocker, що забезпечує підвищений захист від шкідливих програм на пристроях Galaxy.

Auto Blocker – це функція безпеки, яка запобігає бічному завантаженню ризикованих додатків (APK), завантажених з інших магазинів Galaxy Store і Google Play.

Цей захід покликаний захистити користувачів від атак соціальної інженерії, які переконують їх завантажити і встановити APK, що заражають їх шкідливим або шпигунським ПЗ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі, яким необхідно встановити APK, отримані з неофіційних джерел, зможуть це зробити, оскільки за замовчуванням функція Auto Blocker не активна.

Другою особливістю “Автоблокувальника” є можливість виконувати перевірку безпеки додатків за допомогою McAfee для виявлення потенційних шкідливих програм. На жаль, наразі ця функція недоступна в моделях для американських операторів зв’язку.

Auto Blocker також блокує несанкціоновані команди та встановлення програмного забезпечення через USB-порт, захищаючи користувачів під час заряджання пристроїв у громадських місцях.

З виходом One UI 6, ОС Samsung на базі Android 14, функція Message Guard також отримала підтримку популярних сторонніх додатків для обміну повідомленнями.

Спочатку захист від атак “нульового кліка” здійснювався тільки в додатках для обміну повідомленнями Google і Samsung, тепер він поширюється також на Messenger, Telegram, KakaoTalk і WhatsApp.

Доступність

Автоблокувальник і оновлений Message Guard доступні на пристроях Samsung Galaxy з останньою версією інтерфейсу One UI (версія 6).

Наразі оновлення отримали тільки моделі Galaxy S23, S23+ і S23 Ultra, але наступні пристрої включені до списку пристроїв, на які поширюється One UI 6, і повинні отримати його найближчим часом:

  • Galaxy S21 і пізніші серії
  • Galaxy Z Flip 3 і Z Fold 3 та пізніші моделі
  • Galaxy A04s, A13, A23, A33, A52 і A72 та пізніші моделі
  • Galaxy M23, M33, M53 і пізніші версії
  • Galaxy F14, F23 і F54 та пізніші моделі
  • Galaxy Xcover 6 Pro
  • Galaxy Tab S8 і пізніші моделі

Користувачі сумісних пристроїв можуть активувати функцію захисту через Налаштування > Безпека та конфіденційність > Автоблокувальник .

Користувачам, які потребують надійного захисту мобільних пристроїв, слід покладатися не тільки на вбудовані засоби захисту, а й використовувати сторонні рішення для захисту мобільних пристроїв від надійних виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.