Смартфони

Головні новинки новинки iPhone 15. Як уберегти себе від помилки

Share

Ви знаєте, коли Apple випустила iPhone 15, вони перевершили себе. Адже вони всіх переконали, що це саме той смартфон, на який усі чекали. Але насправді є серйозні недоліки, які були так добре приховані, що коли ви їх виявите, вже буде пізно повернути його в магазин. Бо якби ви прочитали статтю до кінця, то дізналися б, що iPhone 15 не варто брати і що краще обрати замість нього.

Уперше за довгий час я можу сказати, що новий iPhone зовні відрізняється від старого.

По-перше, Apple трохи округлила краї рамки, так що вона вже не врізається в долоні. Не віриться, що їм знадобилося стільки часу, щоб це зробити. Вони, напевно, тримали цю інновацію до останнього. Корпус, можливо, висів у Тіма Кука на стіні в рамочці під склом із написом “У разі падіння продажів розбити”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-друге, компанія Apple остаточно попрощалася з чубчиком і тепер у базовому iPhone 15 з’явився острівний виріз. Тепер є шанс заощадити і при цьому зійти за мажора без випендрювання. Ще й можна прикривати камери на спинці, тому що їх всього дві і вони розташовані по діагоналі.

По-третє, iPhone 15 випускається з матовою задньою кришкою, завдяки чому він має більш солідний вигляд. Матеріал добре показує себе при тривалому використанні – наприклад ваша кришка не подряпається без щік навіть через тиждень. Хоча я не бачив, щоб хтось уже користувався новим айфоном без чохла.

Так, це не так важливо, але те, що важливо – базовий iPhone 15 міцніший за прошку і пережив тест на згинання. iPhone 15 Pro провалив цей тест. Ситуація з iPhone 15 Pro суперечлива. Скло все ж не настільки крихке. Джеррі з каналу jry R Everything легко зламав його.

Дизайн iPhone 15 не новий, це скоріше робота над помилками. У якомусь сенсі можна навіть похвалити iPhone 15, але це, ймовірно, останні добрі слова про нього. Cupertino ступили на старі граблі та знайшли ще багато нових.

Ось, наприклад, що стосується дисплея. Є дві новини: одна хороша, а друга погана. Перша – дисплей справді покращився. Компанія Apple використала технологію supera xdr, яка приховує OLED дисплей з яскравістю 2000 ніт. Картинка стала яскравою і соковитою.

Навіть за яскравого сонця все одно буде видно добре. Але місцевий керамічний щит залишився марним. Багато користувачів пошкодили екран у перший тиждень використання.

Як я вже говорив раніше, базові Айфони отримали динамічний острів, але це не додає нічого нового в нашу корисність.

Особисто я нормально живу без цього. Складно уявити iPhone 15 без Always on Display і підтримки швидкої частоти оновлення. Але це не сюрприз, оскільки вже говорили про це до офіційного анонсу. Це ще один прокол Apple, який можна буде виділити в окрему рубрику приколів. Це показує, наскільки компанія відірвана від сучасних реалій і живе у своїй бульбашці, ігноруючи інші смартфони.

Їм нормально робити з базових функцій преміальні фішки і представляти звичайні речі як революцію. Зараз це вже стандарт, не тільки для дорогих флагманів, але навіть для бюджетних моделей.

Якщо вибрати смартфони з екранами 120 Гц і впорядкувати їх за ціною, найдешевша модель обійдеться в $170. Незрозуміло, чому в айФоні стоїть якісніший дисплей з більшою яскравістю, але у бюджетної моделі є швидка частота оновлення, а у дорогого флагмана – ні, це вже смішно.

Давайте заради експерименту розглянемо смартфони, які можуть конкурувати з iPhone 15. За ті ж гроші можна взяти Galaxy s23 Ultra з найкращим дисплеєм на ринку і потужним залізом. А Pixel 8 буде ще дешевшим і програє тільки в роздільній здатності дисплея, хоча різницю в пікселях видно тільки на моменті порівняння характеристик в електронному каталозі. У житті ви цього не помітите.

Компанія Apple навіть гнеться своєю лінією, включно з такими дрібницями, як usb-c. Нарешті вони замінили порт Lightning на usb-c і показали фанатам, що вони втратили всі ці роки. Але не все так добре, тому що базовий iPhone 15 має usb-c 2.0, в той час як iPhone 15 Pro вже має usb-c 3.2. Різниця тут не тільки в назві, а й у швидкості передачі даних. Версія 2.0 передає дані зі швидкістю 480 Мбіт/сек, а usb-c 3.2 може передавати дані зі швидкістю до 10 Гбіт/сек.

Отже, iPhone 15 передає дані повільніше, ніж iPhone 15 Pro, і різниця схожа на різницю між SSD-диском і дискетою. Я розумію, що Apple просто хоче розділити базові моделі від прошок, але всьому є межа. Одна справа – коли виробник розділяє моделі за допомогою різних камер або процесорів для досягнення значної економії вартості однієї з моделей. Але економія на usb-c – це просто жадібність і порожнеча. І найкумедніше, що старий iPhone також працює за стандартом USB 2.0 і має ту саму швидкість передавання даних 480 Мбіт/сек. Так що Apple може замінити фізичний порт в iPhone 15, але це не дає особливих переваг.

Так, тепер у вас є доступ до більшої кількості аксесуарів, але вони працюють некоректно. Наприклад, був випадок, коли iPhone 15 не забирав енергію від powerbank, а навпаки віддавав її. Хоча це шокує, тепер ніхто не може сказати, що Apple бере і нічого не віддає натомість. У будь-якому разі мало кого цікавить, який usb-c використовується.

За новою традицією, iPhone 15 отримав процесор від торішнього iPhone 14 Pro. Це фінт вухами від Apple для поділу моделей. Я не буду лаяти їх за це. Процесори все-таки вміють робити багато чого. Незважаючи на те, що а16 Bionic уже рік, це гарне рішення для 2023 року.

Порівнюючи з Galaxy s23, флагман від Cupertino порве корейця в синтетичних тестах. Бальна різниця просто величезна. Продуктивності iPhone 15 вистачить будь-якому користувачеві для всіх завдань.

Однак, у повсякденній роботі він не такий спритний як Galaxy s23. Флагман від Samsung швидше запускає додатки. А завдяки 120 Гц дисплею, відчувається плавність.

Звісно, є ще один плюс в останніх айфонів. Камери в ньому круто покращилися: основний модуль має роздільну здатність 48 мегапікселів, розширюючи можливості для зйомки.

Ось приклад: iPhone 15 за замовчуванням робить фото в 24 мегапікселі. Це допомагає отримувати яскраві та чіткі знімки навіть при поганому освітленні. Якість фото краща, ніж у iPhone 14. Новий iPhone також має цифровий зум у 12 мегапікселів із дворазовим наближенням без втрати якості. Тепер можна додавати розмиття заднього фону та змінювати глибину різкості після створення фото.

Однак, базова версія iPhone 15 не підтримує запис відео у форматі ProRes і фотографування у форматі ProRAW. Ціна на iPhone 15 не низька і починається від тисячі доларів. За ці гроші можна знайти інші смартфони, що пропонують більше функцій за менші гроші, такі як Samsung Galaxy S23 Ultra, Pixel 8 або Xiaomi 13. Не забувайте про швидкий дисплей, який є у багатьох інших моделей смартфонів як бонус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Стали відомі нові функції акумуляторів у iPhone 15

    В iPhone та iPad використовуються літій-іонні акумулятори, які схильні до хімічного старіння. Це поступово знижує…

    12.05.2024

    Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

    Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки…

    12.05.2024

    У мережу злили фото складаного Xiaomi Mix Flip

    Знімок засвітився у китайській соцмережі Wiebo. На ньому показано зовнішню сторону складаного смартфона Xiaomi Mix…

    12.05.2024

    В App Store з’явився емулятор PlayStation 1

    Користувачі iPhone тепер можуть зіграти в тайтли першої PlayStation завдяки новому безкоштовному емулятор Gamma, який з'явився в…

    12.05.2024

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024

    Робот-гуманоїд Tiangong вміє бігати зі швидкістю 6 км/год (відео)

    Стартап з Пекіна представив Tiangong – робота-гуманоїда з електричним приводом, здатного розвивати біг до 6…

    12.05.2024