Смартфони

iPhone 15 використовує новий модем від Qualcomm для покращеної роботи 5G

Share

Однією з невеликих, але помітних змін у iPhone 15 Pro є перехід на новий модем X70 від Qualcomm для покращеної роботи в мережі 5G. Ця зміна також стосується базової моделі iPhone 15 та iPhone 15 Plus.

Цю інформацію підтвердив Шахрам Мохтарі з iFixit в X (колишній Twitter), який вказав на важливість цієї зміни. “Apple не просто взяла логічні плати торішніх Pro-моделей і використовує їх у базових моделях цього року”, – написав Мохтарі. “Вони також їх покращили.”

Мохтарі продовжував:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Це також показує, що базові моделі від Apple не є просто молодшими братами, які постійно отримують торішні залишки. Є справжнє бажання підтримувати компоненти на логічних платах в актуальному стані, попри додаткові ресурси, необхідні для цього.”

Це означає, що iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max оснащені модемом X70 від Qualcomm. Це продовження минулого року, коли вся лінійка iPhone 14 використовувала модем X65 від Qualcomm.

Результати бенчмарк-тестів від SpeedSmart минулого місяця показали, що модем X70 від Qualcomm пропонує значні покращення роботи в мережі 5G. За даними тестів, iPhone 15 пропонує до 24% більші швидкості 5G порівняно з лінійкою iPhone 14. Користувачі Verizon, які оновлюються до iPhone 15, побачать найбільше покращення, за якими слідують T-Mobile та AT&T.

В загальному, модем X70 від Qualcomm в iPhone 15 також має знизити споживану потужність енергії, покращити агрегацію носія 5G та продуктивність, коли ваш iPhone далеко від базової станції.

Модем X70 від Qualcomm також використовується в багатьох флагманських Android-смартфонах. Варто відзначити, що Apple також вже працює над створенням власних 5G-модемів, але вийдуть вони не раніше, ніж через кілька років. У минулому місяці Qualcomm оголосила, що Apple продовжить використовувати модеми 5G від Qualcomm для iPhone щонайменше до 2026 року.

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
  • Останні записи

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024

    Названо найкращі смартфони за часом роботи від акумулятора на 2024 рік

    Ведучий YouTube-каналу Quke.ru перерахував найкращі за автономністю смартфони на сьогодні. Blackview 9300 Pro . Він оснащений…

    13.05.2024

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024

    Опубліковано зображення першого ноутбука на Snapdragon X Plus

    У мережі з'явилися якісні зображення ноутбука Lenovo IdeaPad Slim 5, побудованого на базі процесора Qualcomm…

    13.05.2024

    Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

    Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений…

    13.05.2024