iPhone 15 використовує новий модем від Qualcomm для покращеної роботи 5G

iPhone 15 використовує новий модем від Qualcomm для покращеної роботи 5G
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з невеликих, але помітних змін у iPhone 15 Pro є перехід на новий модем X70 від Qualcomm для покращеної роботи в мережі 5G. Ця зміна також стосується базової моделі iPhone 15 та iPhone 15 Plus.

Цю інформацію підтвердив Шахрам Мохтарі з iFixit в X (колишній Twitter), який вказав на важливість цієї зміни. “Apple не просто взяла логічні плати торішніх Pro-моделей і використовує їх у базових моделях цього року”, – написав Мохтарі. “Вони також їх покращили.”

Мохтарі продовжував:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Це також показує, що базові моделі від Apple не є просто молодшими братами, які постійно отримують торішні залишки. Є справжнє бажання підтримувати компоненти на логічних платах в актуальному стані, попри додаткові ресурси, необхідні для цього.”

Це означає, що iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max оснащені модемом X70 від Qualcomm. Це продовження минулого року, коли вся лінійка iPhone 14 використовувала модем X65 від Qualcomm.

Результати бенчмарк-тестів від SpeedSmart минулого місяця показали, що модем X70 від Qualcomm пропонує значні покращення роботи в мережі 5G. За даними тестів, iPhone 15 пропонує до 24% більші швидкості 5G порівняно з лінійкою iPhone 14. Користувачі Verizon, які оновлюються до iPhone 15, побачать найбільше покращення, за якими слідують T-Mobile та AT&T.

В загальному, модем X70 від Qualcomm в iPhone 15 також має знизити споживану потужність енергії, покращити агрегацію носія 5G та продуктивність, коли ваш iPhone далеко від базової станції.

Модем X70 від Qualcomm також використовується в багатьох флагманських Android-смартфонах. Варто відзначити, що Apple також вже працює над створенням власних 5G-модемів, але вийдуть вони не раніше, ніж через кілька років. У минулому місяці Qualcomm оголосила, що Apple продовжить використовувати модеми 5G від Qualcomm для iPhone щонайменше до 2026 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.