Як перетворити звичайні фотографії на портретні на iPhone 15

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Коли людина робить знімок на iPhone, перед ним стоїть дилема зняти звичайне фото або портретне. У другому випадку додається гарний ефект розмиття фону, але перемикання на цей режим забирає пару секунд, тому є ризик упустити вдалий кадр.
Власникам iPhone 15 та iPhone 15 Pro пощастило – вони можуть застосувати портретний режим до фотографій, які були зняті у звичайному режимі. І навіть можна зрушувати фокус від одного об’єкта до іншого. Варто розуміти, що такі маніпуляції можливі не з усіма фотографіями, а лише до тих, у яких збережено інформацію про глибину (для цього камера має визначити наявність у кадрі обличчя людини чи мордочки тварини). Така інформація також зберігається, якщо під час зйомки натискаєте на екран, щоб сфокусувати камеру на певному об’єкті.
Як застосувати портретний режим до фотографії:

Реклама
  • Відкрийте потрібну фотографію у програмі «Фото»
  • Натисніть опцію «Портрет» з лівої частини фотографії. Ви побачите, що її відключено.
  • Натисніть на “Портрет”. Фон буде розмитий, а особи визначені та виділені.

За бажання можна додатково почаклувати над портретним знімком:

  • Натисніть «Редагувати» і за допомогою повзунка виберіть бажаний рівень розмиття фону.
  • Ви побачите жовту рамку автофокусування. Можна помістити її на іншу особу чи інший об’єкт — фокусування з’явиться там.

За бажання можна відкотити всі зміни назад, і тоді фотографія з портретної знову стане звичайною, без розмиття та фокусування на обличчі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ