Названо 7 головних проблем смартфонів Xiaomi / Redmi / Poco у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Xiaomi та її суббрендів хоч і користуються великою популярністю, але мають безліч неприємних недоліків. Розповімо про головні проблеми смартфонів Xiaomi, Redmi і Poco у 2023 році.

Реклама в оболонці MIUI

Найбільш очевидна і набридлива проблема смартфонів виробництва Xiaomi та її дочірніх компаній полягають у великій кількості реклами. Зустріти її можна скрізь, практично в будь-якому попередньо встановленому додатку (плеєрі, галереї, фірмовому браузері тощо), а в деяких випадках навіть на екрані блокування.

І хоча відключити її можна, хоча б частково, менш важливою ця проблема не стає. По-перше, без певних знань або конкретних посібників зробити це не вийде, а по-друге, сама наявність вбудованої реклами вже є сумнівним клієнтським сервісом від компанії Xiaomi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Велика кількість встановлених додатків

Інша проблема, з якою стикаються власники смартфонів цих брендів – велика кількість встановлених програм. Багато з них просто марні. Важлива особливість цього недоліку полягає в тому, що видалити абсолютну більшість фірмових додатків не вийде – розробник залишив лише можливість тимчасово зупинити їх. Після перезавантаження смартфона встановлені програми знову починають працювати.

У результаті додатки, якими власник навіть не користується, забивають внутрішню пам’ять, захаращують собою список потрібних програм і споживають оперативну пам’ять своєю роботою у фоновому режимі.

Проблеми з датчиком наближення

Багато власників Xiaomi, Redmi і Poco стикаються з однією і тією ж проблемою – некоректною роботою датчика наближення. Через це екран на смартфоні загоряється під час дзвінків, а сам виклик можна випадково завершити, натиснувши на відповідну кнопку щокою або вухом. Неякісні датчики наближення частіше зустрічаються в бюджетних моделях або смартфонах середньої цінової категорії. При цьому Xiaomi почала вбудовувати фізичні датчики лише віднедавна, однак навіть у цій ситуації обновку отримують насамперед флагмани.

Різниця в оболонці на різних смартфонах

Залежно від вартості моделі смартфона Xiaomi може відрізнятися і його оболонка. Якщо флагмани отримують найбільш просунуті і корисні функції, то середньо-бюджетні та бюджетні моделі часто їх позбавлені. Причому йдеться і про базові функції, які за замовчуванням мають бути доступні на смартфонах будь-якої цінової категорії. Так, функція Always on Display, що дозволяє показувати час на заблокованому екрані, має обмеження за часом на бюджетних моделях. Така особливість робить функцію практично марною, адже її головне призначення (що відображає і її назва) – завжди відображати інформацію на екрані.

Виробництво однотипних моделей

Наявність декількох суббрендів Xiaomi, велика кількість різних лінійок смартфонів, які ледь відрізняються за назвою, призводить до плутанини і нерозуміння серед покупців. Більшість людей, мало знайомих зі смартфонами виробництва компанії та її “дочок”, легко губляться у виборі й орієнтуються насамперед на новинки та маркетингові гасла.

Цим і користується виробник, випускаючи однотипні моделі з року в рік, злегка змінюючи тільки деякі характеристики. У результаті свіжа модель поточного року може практично не відрізнятися від випущеної рік або два тому. При цьому її вартість найчастіше буде вищою за рахунок “новизни” смартфона.

Часта поява багів і помилок у роботі оболонки

У фірмовій оболонці Xiaomi часто виникають різні помилки: можуть з’являтися проблеми з анімацією, сенсорний екран починає працювати некоректно, повідомлення перестають надходити тощо. Смартфони цих брендів швидше починають гальмувати і підвисати при однаковому навантаженні – часто для видимого погіршення роботи пристрою вистачає всього одного року використання.

Помилки і баги виникають часто, проте виправлень від розробників доводиться чекати місяцями. Багато моделей і зовсім отримують оновлення кілька разів за весь термін використання, через що власникам доводиться звикати до наявності тих чи інших проблем з прошивкою.

Короткий термін підтримки моделей

Через велику кількість моделей і різних лінійок смартфонів та інших пристроїв Xiaomi значно швидше припиняє підтримку телефонів – багато хто з них починають вважатися “застарілими” вже через 3-4 роки після купівлі. У результаті власники позбавляються як виправлення багів, так і оновлення безпеки і позбавлення від вразливостей у захисті, що постійно з’являються.

Ми не переконуємо відмовитися від смартфонів Xiaomi і його суббрендів. Ми постаралися об’єктивно оцінити їхні недоліки. Якщо вам є, що протиставити, пишіть коментарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.