Смартфони

Усе, що вам потрібно знати про Apple iPhone SE 4-го покоління

Share

iPhone SE став одним з найпопулярніших смартфонів Apple серед покупців по всьому світу завдяки ціні і меншому розміру екрану. З моменту свого дебюту на ринку в 2016 році, цей смартфон пройшов низку оновлень, і наразі він готується до ще однієї модифікації.

Наразі в штаб-квартирі Apple в Купертіно ведуться роботи над iPhone SE 4-го покоління. Цей пристрій має привнести цілу низку нових функцій у більш доступну лінійку смартфонів Apple. Але чого саме варто очікувати від цього пристрою, коли він з’явиться і скільки коштуватиме?

Ми вивчили всі останні витоки і чутки про iPhone SE 4-го покоління і зібрала все найважливіше і найцікавіше в цьому матеріалі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачуваний дизайн iPhone SE 4-го покоління

Дизайн iPhone SE 4-го покоління вже кілька разів ставав темою для обговорення. Спочатку Джон Проссер з FrontPageTech, ґрунтуючись на витоках інформації, показав дизайн, схожий з iPhone XR. Але це було ще в жовтні 2022 року, і, схоже, відтоді ситуація змінилася.

Зовсім недавно аналітик Мін-Чі Куо повідомив, що четверте покоління SE буде створено за ескізами iPhone 14. Куо пояснив, що Apple планує використовувати в пристрої 6,1-дюймову OLED-панель, як і в iPhone 14. За його словами, новий iPhone SE буде “незначною модифікацією” iPhone 14.

Оскільки в новому бюджетному смартфоні буде використовуватися оновлений дисплей, для його установки буде потрібно змінити дизайн корпусу, оскільки вигнуті краї корпусу SE третього покоління або XR не дадуть змоги розмістити в смартфоні дисплей більшого розміру. Тому, схоже, Apple доведеться перейти на плоский дизайн, характерний для останніх моделей iPhone.

Імовірність цього стала ще вищою, коли інформатор Unknownz21 повідомив у своєму блозі, що iPhone SE 4-го покоління отримає дизайн, заснований на iPhone 14, а також перерахував список потенційних особливостей.

Очікувані характеристики iPhone SE 4-го покоління

Оскільки iPhone SE 4-го покоління запозичує дизайн iPhone 14, можна очікувати, що в смартфоні буде виріз, однак питання про впровадження Face ID залишається відкритим, адже це дорога в реалізації технологія. На iPad Apple використовує сканер відбитка пальця, вбудований у кнопку живлення, тому Touch ID може залишитися і в новому бюджетному смартфоні. Однак у списку очікуваних характеристик, складеному Unknownz21, інформатор згадує, що Face ID з’явиться в новій моделі SE.

Усі попередні моделі iPhone SE мали тільки одну задню камеру, що було помітною відмінністю від двох і більше камер на всіх інших моделях iPhone. Для Apple було б логічно зберегти нинішню тенденцію, і Unknownz21 дотримується такої ж думки. Однак однією з переваг лінійки SE є те, що компанія може використовувати старі конструкції корпусів, і якщо Apple використає той самий корпус, що і в iPhone 14, то в підсумку ми можемо отримати два об’єктиви камери.

Unknownz21 також згадує у своєму блозі деякі інші особливості. З чуток, новий iPhone SE 4-го покоління отримає кнопку дії, яка є в лінійці iPhone 15. Крім того, новий бюджетний iPhone отримає порт USB-C. Це цілком логічно, враховуючи законопроєкт ЄС щодо USB-C, який набуде чинності в 2024 році.

Є ще кілька характеристик, які ми очікуємо побачити в новому смартфоні. Залежно від дати виходу iPhone SE 4-го покоління працюватиме на чипсеті A15 Bionic або A16 Bionic. Apple може вибрати чипсет A17 Pro, якщо смартфон буде представлений у 2025 році, але більш імовірно, що для економії коштів компанія буде використовувати в iPhone SE 4-го покоління минулі версії чипів.

Можливо, у новому смартфоні базова пам’ять буде збільшена до 128 ГБ. Якщо в поточній моделі SE базова ємність становить 64 ГБ, то в серії iPhone 13 вона була збільшена до 128 ГБ. Можливо, Apple наслідуватиме цей приклад і у своєму найдешевшому смартфоні.

Ще одним важливим доповненням до iPhone SE стане власний 5G-модем Apple. Хоча в поточній моделі вже реалізована підтримка 5G-зв’язку, Apple використовує в пристрої обладнання сторонніх виробників. Можливо, це буде перший продукт, який перейде на модем власного виробництва?

Чутки про ціну iPhone SE 4-го покоління

Кожен випуск нової моделі SE супроводжувався підвищенням ціни. Перше покоління було випущено за ціною 399 доларів, друге – 399 доларів, третє – 429 доларів. З огляду на нові функції, очікувані в пристрої четвертого покоління, ми не здивуємося черговому стрибку цін.

Доброю новиною є те, що iPhone SE позиціонується як бюджетний пристрій Apple. Тому ми сподіваємося, що ціна пристрою не перевищить 500 фунтів стерлінгів. Оскільки технологічний гігант, як і раніше, продає iPhone 13 за ціною 599 доларів (або 649 фунтів стерлінгів), найдешевша пропозиція має бути значно нижчою за цю ціну. З огляду на цінову політику Apple, найімовірнішою здається ціна в 449 доларів (або 479 фунтів стерлінгів) за базову модифікацію.

Коли очікується вихід iPhone SE 4-го покоління?

Якщо для флагманських моделей iPhone характерний щорічний випуск у вересні, з бюджетною версією iPhone ситуація інша. Досі Apple дотримувалася практики випуску iPhone SE в березні, але частота випуску була непередбачуваною. Перше покоління з’явилося у 2016 році, друге – у 2020, а третє – у 2022. На перший погляд може здатися, що Apple випустить четверте покоління у 2024 році, але це, швидше за все, не так.

Як ми вже говорили, схоже, що Apple додасть у новий iPhone SE свою першу антену 5G. Згадавши про модем, аналітик Apple Джефф Пу пояснив, що очікує появи цього пристрою в 2025 році. Інші аналітики також прогнозують 2025 рік як дату виходу нового смартфона. Аналітики Barclays Кертіс і О’Меллі пояснили, що вихід у 2024 році “видається малоймовірним”, а Мін-Чі Куо також вказав на 2025 рік для смартфона і антени 5G. Таким чином, найімовірнішим терміном виходу iPhone SE 4-го покоління є 2025 рік. Ми очікуємо, що пристрій з’явиться в березні, як це вже робила компанія Apple.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024