Усе, що вам потрібно знати про Apple iPhone SE 4-го покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone SE став одним з найпопулярніших смартфонів Apple серед покупців по всьому світу завдяки ціні і меншому розміру екрану. З моменту свого дебюту на ринку в 2016 році, цей смартфон пройшов низку оновлень, і наразі він готується до ще однієї модифікації.

Наразі в штаб-квартирі Apple в Купертіно ведуться роботи над iPhone SE 4-го покоління. Цей пристрій має привнести цілу низку нових функцій у більш доступну лінійку смартфонів Apple. Але чого саме варто очікувати від цього пристрою, коли він з’явиться і скільки коштуватиме?

Ми вивчили всі останні витоки і чутки про iPhone SE 4-го покоління і зібрала все найважливіше і найцікавіше в цьому матеріалі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачуваний дизайн iPhone SE 4-го покоління

Дизайн iPhone SE 4-го покоління вже кілька разів ставав темою для обговорення. Спочатку Джон Проссер з FrontPageTech, ґрунтуючись на витоках інформації, показав дизайн, схожий з iPhone XR. Але це було ще в жовтні 2022 року, і, схоже, відтоді ситуація змінилася.

Зовсім недавно аналітик Мін-Чі Куо повідомив, що четверте покоління SE буде створено за ескізами iPhone 14. Куо пояснив, що Apple планує використовувати в пристрої 6,1-дюймову OLED-панель, як і в iPhone 14. За його словами, новий iPhone SE буде “незначною модифікацією” iPhone 14.

Оскільки в новому бюджетному смартфоні буде використовуватися оновлений дисплей, для його установки буде потрібно змінити дизайн корпусу, оскільки вигнуті краї корпусу SE третього покоління або XR не дадуть змоги розмістити в смартфоні дисплей більшого розміру. Тому, схоже, Apple доведеться перейти на плоский дизайн, характерний для останніх моделей iPhone.

Імовірність цього стала ще вищою, коли інформатор Unknownz21 повідомив у своєму блозі, що iPhone SE 4-го покоління отримає дизайн, заснований на iPhone 14, а також перерахував список потенційних особливостей.

Очікувані характеристики iPhone SE 4-го покоління

Оскільки iPhone SE 4-го покоління запозичує дизайн iPhone 14, можна очікувати, що в смартфоні буде виріз, однак питання про впровадження Face ID залишається відкритим, адже це дорога в реалізації технологія. На iPad Apple використовує сканер відбитка пальця, вбудований у кнопку живлення, тому Touch ID може залишитися і в новому бюджетному смартфоні. Однак у списку очікуваних характеристик, складеному Unknownz21, інформатор згадує, що Face ID з’явиться в новій моделі SE.

Усі попередні моделі iPhone SE мали тільки одну задню камеру, що було помітною відмінністю від двох і більше камер на всіх інших моделях iPhone. Для Apple було б логічно зберегти нинішню тенденцію, і Unknownz21 дотримується такої ж думки. Однак однією з переваг лінійки SE є те, що компанія може використовувати старі конструкції корпусів, і якщо Apple використає той самий корпус, що і в iPhone 14, то в підсумку ми можемо отримати два об’єктиви камери.

Unknownz21 також згадує у своєму блозі деякі інші особливості. З чуток, новий iPhone SE 4-го покоління отримає кнопку дії, яка є в лінійці iPhone 15. Крім того, новий бюджетний iPhone отримає порт USB-C. Це цілком логічно, враховуючи законопроєкт ЄС щодо USB-C, який набуде чинності в 2024 році.

Є ще кілька характеристик, які ми очікуємо побачити в новому смартфоні. Залежно від дати виходу iPhone SE 4-го покоління працюватиме на чипсеті A15 Bionic або A16 Bionic. Apple може вибрати чипсет A17 Pro, якщо смартфон буде представлений у 2025 році, але більш імовірно, що для економії коштів компанія буде використовувати в iPhone SE 4-го покоління минулі версії чипів.

Можливо, у новому смартфоні базова пам’ять буде збільшена до 128 ГБ. Якщо в поточній моделі SE базова ємність становить 64 ГБ, то в серії iPhone 13 вона була збільшена до 128 ГБ. Можливо, Apple наслідуватиме цей приклад і у своєму найдешевшому смартфоні.

Ще одним важливим доповненням до iPhone SE стане власний 5G-модем Apple. Хоча в поточній моделі вже реалізована підтримка 5G-зв’язку, Apple використовує в пристрої обладнання сторонніх виробників. Можливо, це буде перший продукт, який перейде на модем власного виробництва?

Чутки про ціну iPhone SE 4-го покоління

Кожен випуск нової моделі SE супроводжувався підвищенням ціни. Перше покоління було випущено за ціною 399 доларів, друге – 399 доларів, третє – 429 доларів. З огляду на нові функції, очікувані в пристрої четвертого покоління, ми не здивуємося черговому стрибку цін.

Доброю новиною є те, що iPhone SE позиціонується як бюджетний пристрій Apple. Тому ми сподіваємося, що ціна пристрою не перевищить 500 фунтів стерлінгів. Оскільки технологічний гігант, як і раніше, продає iPhone 13 за ціною 599 доларів (або 649 фунтів стерлінгів), найдешевша пропозиція має бути значно нижчою за цю ціну. З огляду на цінову політику Apple, найімовірнішою здається ціна в 449 доларів (або 479 фунтів стерлінгів) за базову модифікацію.

Коли очікується вихід iPhone SE 4-го покоління?

Якщо для флагманських моделей iPhone характерний щорічний випуск у вересні, з бюджетною версією iPhone ситуація інша. Досі Apple дотримувалася практики випуску iPhone SE в березні, але частота випуску була непередбачуваною. Перше покоління з’явилося у 2016 році, друге – у 2020, а третє – у 2022. На перший погляд може здатися, що Apple випустить четверте покоління у 2024 році, але це, швидше за все, не так.

Як ми вже говорили, схоже, що Apple додасть у новий iPhone SE свою першу антену 5G. Згадавши про модем, аналітик Apple Джефф Пу пояснив, що очікує появи цього пристрою в 2025 році. Інші аналітики також прогнозують 2025 рік як дату виходу нового смартфона. Аналітики Barclays Кертіс і О’Меллі пояснили, що вихід у 2024 році “видається малоймовірним”, а Мін-Чі Куо також вказав на 2025 рік для смартфона і антени 5G. Таким чином, найімовірнішим терміном виходу iPhone SE 4-го покоління є 2025 рік. Ми очікуємо, що пристрій з’явиться в березні, як це вже робила компанія Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.