Смартфони

Топ-3 функції Android, які так і не з’явилися на iPhone з iOS 17

Share
Час читання: 3 хв.

Розробникам операційних систем з кожним стає все важче придумати нові функції, якими можна заманити користувачів. У підсумку все скочується в копіювання ідей конкурентів з оптимізацією їх під конкретну платформу. На жаль, найзручніші можливості з якоїсь причини ігноруються. Ось чому б Apple просто не взяти і не зробити наростаючу гучність будильника або не дати можливість регулювати її окремо від інших повідомлень? Це вже давно реалізовано на Андроїді і дає змогу прокидатися без інфаркту.

А якщо додати в iOS можливість обмежувати кількість під’єднань до точки доступу на айФоні, значки сповіщень у рядок стану і можливість примусово відключити NFC, то Земля, найімовірніше, після цього взагалі зупиниться.

Наростаючий звук будильника

Напевно ви неодноразово бачили відео на YouTube “Ранок власника Андроїда та Айфона”. Якщо ще дивилися, то обов’язково гляньте. Суть у тому, що завдяки плавно наростаючому звуку будильника на Андроїді, пробудження проходить у спокійному темпі і задає відповідний настрій на весь день. А власник iPhone від різкого звуку підскакує майже до стелі і навіть лякається. По суті, так і є. Усі мелодії, які пропонує Apple, навіть “Повільно в гору”, все одно стартують різко.

У чому проблема зробити наростаючу мелодію на Айфоні, мені зовсім незрозуміло. Програмісти Apple легко роблять екрани блокування, що налаштовуються, постери для контактів та інші прикольні функції, але не можуть просто додати в уже готовий застосунок “Годинник” перемикач для наростаючої гучності. Виглядає якось дивно. Якщо що і є на Андроїді, що варто скопіювати на Айфон насамперед, так саме цю можливість.

Роздільне регулювання гучності в Андроїді

Другий пункт автоматично випливає з першого. За ідеєю, щоб не підскакувати від звуку будильника, його можна просто зменшити через налаштування. Але, по-перше, не всім це підходить. Наприклад, я просто пропускаю будильник на Айфоні, якщо він стоїть не на максимумі. А по-друге, разом із будильником змінюється і гучність інших сповіщень, зокрема й дзвінка. А ось це вже, відверто кажучи, незручно.

Чому б не зробити різні шкали гучності для дзвінка, повідомлень і будильника? Що в цьому такого складного. На Андроїді подібна функція є вже багато років і дає змогу налаштувати все для комфорту користувача. Припустімо, вам, як і мені, потрібна максимальна гучність будильника на айФоні, щоб прокинутися, водночас дзвінок досить обмежити 50%, адже смартфон завжди при вас, і цього буде достатньо, щоб відреагувати. Але Айфон не дозволить вам це зробити. Дивно, чому програмісти Apple досі не злизали цю функцію з Андроїда. Мабуть, тримають черговий “емейзинг” на потім.

Обмежити кількість підключень по Wi-Fi

По роботі мені регулярно доводиться роздавати інтернет зі смартфона на інші мої пристрої. Це дає змогу значно заощадити на інтернеті. Підключив на одну сімку хороший тариф і користуєшся скрізь. Але я ніколи не роблю цього з iPhone. Річ у тім, що смартфони Apple не дають змоги обмежити кількість підключень до точки доступу. Просто уявіть: у мене з собою завжди ноутбук, планшет, два або три смартфони, і всі вони одразу ж чіпляються до режиму модему на Айфоні. З урахуванням того, що в конкретний момент часу мені необхідний інтернет тільки на одному або кількох пристроях, то інші просто даремно витрачають трафік і заряд батареї.

Тут би ідеально знадобилася можливість обмежити кількість підключень до точки доступу. Виставив кількість пристроїв, які одночасно можуть це робити, і ні про що не паришся. Саме так я і зробив на Андроїді. Постійно бути підключеним до мого телефону може бути тільки один пристрій. За необхідності вивести в інтернет додатковий я просто міняю в налаштуваннях значення на потрібне і все. Дуже корисна фіча, яка точно стала б у пригоді власникам смартфонів Apple.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024