iOS 17 – що хотіли, але не отримали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вихід iOS 17 не призвів до масового оновлення айфонів росіян. Приблизно рік тому прошивку iOS 16 встановлювало значно більше власників Айфонів в Росії, ніж iOS 17. На те є об’єктивні причини, і ми зібрали їх в одному місці.

Apple перестала дивувати своїми новими щорічними вересневими прошивками. Багато років поспіль кожен вересень компанія Apple випускає нові глобальні версії прошивок для iPhone для своїх пристроїв.

Вихід iOS 17, судячи з коментарів у соцмережах, більше схожий на фіаско.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось що багато росіян чекали від iOS 17, але не отримали

  • Кінець монополії App Store не стався. Багато хто чекав, що Apple в iOS 17 з’явиться допуск сторонніх магазинів додатків, але цього не сталося. Очікування були засновані на порожньому місці. У Євросоюзі активно просувається законопроект щодо обов’язкової наявності альтернативних магазинів додатків на смартфонах, що продаються в Європі. Такого закону ще немає, та його ідея активно обговорюється. Так, наприклад, введення в Євросоюзі закону про обов’язкову наявність у смартфоні зарядки USB Type-C з кінця 2024 року змусило Apple у нових Айфонах 15 серії встановити саме такий тип зарядки. Багато хто чекає, коли в Європейському Союзі офіційно ухвалять закон і про альтернативні магазини додатків у смартфонах. Тоді до Росії завозитимуть за «паралельним імпортом» Айфони з Євросоюзу.
  • Старий дизайн інтерфейсу iOS . Багато років Apple не оновлює дизайн іконок та оформлення у iOS. Це багатьох дивує. Apple вважається компанією, яка розуміється на естетиці та ергономіці пристроїв. Інтерфейс користувача в будь-якій прошивці чи то iPad, MacBook або iPhone сильно впливає естетичне сприйняття пристрою загалом. Навряд чи від компанії Apple
  • Запис голосу вхідного дзвінка . Ця функція напрошується сама по собі вже давно. Але й у iOS 17 компанія Apple її не реалізувала. А навіщо дослухатися думки власників Айфонів? Адже Apple краще знають, що потрібно їх користувачам!
  • Доступ до NFC для розробників . Під час роботи Apple Pay використовується інтерфейс NFC. Але він працює лише з Apple Pay та сторонні розробники не мають повного доступу до всього функціонала NFC.
  • Де інновації в iOS 17 ? Вересневу презентацію Apple 2023 багато хто дивився з досить кислими обличчями. Сильних інновацій в iPhone 15 Apple не привнесли. Літня конференція для розробників WWDC 2023, на якій анонсували можливості прошивки iOS 17, також багатьох не вразила.

Багато наших читачів вважають, що прошивка iOS 17 більше нагадує якесь оновлення «після точки». Тобто, на думку багатьох, функціонал iOS 17 міг бути випущений під номером прошивки iOS 16.7 або iOS 16.8. На глобальне оновлення прошивка iOS 17 не дуже й тягне.

Прошивка iOS 17 може похвалитися купою дрібних покращень, які корисні та приємні. Але по-справжньому великих інновацій в iOS 17 не привнесли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.