Смартфони

Найтонші смартфони – що купити у 2023 році

Share

Сучасні телефони набагато тонші за своїх попередників. Якщо років 20 тому їхню товщину вимірювали в сантиметрах, то сьогодні найпопулярніша товщина 8-9 мм. Ще щонайменше 1 мм додає чохол, і смартфон уже не виглядає витонченим і акуратним. А що робити, якщо хочеться дійсно тонкий апарат? Зібрали добірку дійсно витончених гаджетів, на які варто звернути увагу.

HUAWEI Mate X3 – 5,3 мм у розкладеному стані

Ця модель визнана найтоншим смартфоном на даний момент. Але є один нюанс – оцінити товщину в 5,3 мм можна тільки в розкладеному стані. У складеному вона буде 11,8 мм (1,2 мм – зазор). Головна перевага такої моделі – два чудових екрани.

Це нетипова розкладачка. Розкривається вона як книга, а в розкладеному варіанті має вигляд міні-планшета. Завдяки цьому у гаджета дві робочі зони:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • у складеному варіанті AMOLED-екран з роздільною здатністю 1504х1080 і діагоналлю 6,4 дюйма;
  • у розкладеному – теж AMOLED, з роздільною здатністю 2496х2224, з діагоналлю 7,85 дюймів.

В обох випадках екрани яскраві, з частотою оновлення 120 Гц, придатні для ретуші, взаємодії з фото і відео. Це дійсно та модель, яка підійде і для роботи, і для розваг. Автономність забезпечує потужна батарея на 4800 мА-год, якої вистачить до 15 годин.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – 6,3 мм

Самсунг давно славиться своїми тонкими і витонченими смартфонами. Samsung Galaxy Z Fold 5 – складна новинка 2023 року, яка в розкладеному стані лише 6,3 мм завтовшки. Виробник позиціонує модель як один із флагманів. Тому в ньому топове все:

  • процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 – потужний, швидкий, у поєднанні з 12 Гб ОЗП призначений для роботи в режимі багатозадачності та запуску абсолютно будь-яких програм та ігор;
  • два яскравих AMOLED екрани з гарантовано природною передачею кольору;
  • відмінна камера з оптичною стабілізацією, основним модулем на 50 Мп, спецрежимом сповільненої зйомки;
  • корпус зі скла і металу, який міцніший за аналоги з пластику і має дуже стильний вигляд.

Huawei Nova 10 – 6,88 мм

Бюджетна модель, яка випущена в срібному і чорному кольорі. Поєднання витонченого дизайну від Huawei і відмінного наповнення. Гаджет виконаний в металевому, тонкому корпусі з розмірами: 73,91х162,18х6,88 мм і вагою всього 168 грам. Справжня знахідка для любителів легкості та витонченості.

Що ще хорошого є у цієї моделі?

  • Захист від пилу і вологи IP68. Можна не переживати, якщо смартфон впаде у воду.
  • Безрамковий, витончений AMOLED-дисплей (6,67 дюймів) з хорошою щільністю пікселів (395) і частотою оновлення 120 Гц. Картинка яскрава, чітка, а кольори природні.
  • Непогана основна камера (50, 8, 2 Мп). Є оптична стабілізація, спеціальний нічний режим, який бореться з шумами.
  • Об’ємний акумулятор на 4000 мА-год, якого вистачить до 14 годин помірного використання.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – 6,9 мм

Остання модель у категорії “до 7 мм” – ще одна новинка 2023 року від Samsung. Це також розкладачка, але зі звичнішим для користувача способом розкриття.

Оскільки це флагман, наповнення він отримав класичне для топового смартфона 2023 року. Є все для швидкої роботи в режимі багатозадачності, зйомки відмінних кадрів, запуску топових ігор:

  • Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 – сучасний процесор для вирішення будь-яких завдань;
  • 8 Гб ОЗП і 256 Гб вбудованої пам’яті для швидкодії та зберігання всіх важливих файлів;
  • AMOLED-екран з роздільною здатністю 2640×1080, щільністю пікселів 425 – картинка яскрава, її добре видно при будь-якому навколишньому освітленні;
  • поліпшені камери. На сьогоднішній день в Z Flip 5 стоїть одна з найкращих селфі-камер у лінійці Samsung. Вона дає змогу знімати максимально чіткі селфі з природною передачею кольору. Основний блок камери також поліпшили. Тепер режим нічної зйомки захоплює ще більше світла. Шумів і на фото, і на відео менше, деталізація вища. А зробити яскраве фото можна навіть не відкриваючи телефон (за допомогою FlexCam на складеному смартфоні).

Xiaomi 13 Lite – 7,2 мм

Полегшеній версії флагмана від Xiaomi є чим здивувати навіть найвимогливіших користувачів. У моделі акуратний і тонкий корпус зі скла і пластику, прямі грані і закруглені кути. Виглядає гаджет дуже елегантно і стильно. Це універсальний середньобюджетник, наповнення якого буде актуальним найближчі кілька років.

У нього є:

  • середній за розміром AMOLED-дисплей (6,55 дюймів) з роздільною здатністю 100х2400. Висока контрастність і насиченість кольорів гарантовані;
  • ємна батарея 4500 мА-год, якої вистачить до 17 годин перегляду відео;
  • 8-ядерний чип Snapdragon 7 Gen 1, який вирізняється високою швидкістю роботи і продуктивністю;
  • чудова селфі-камера на 32 Мп з датчиком глибини і подвійним LED-спалахом (Xiaomi Selfie Glow). Селфі виходять з приємним боке, дуже реалістичні та чіткі;
  • відмінна основна оптика (50+8+2 Мп). При денному світлі кадри яскраві і з хорошою різкістю. Вночі краще використовувати спеціальний режим, щоб кольори були чистішими, а шуму було менше.

Apple iPhone SE 2022 – 7,3 мм

Якщо ви поціновувач техніки Apple і шукаєте найтонший з доступних смартфонів від бренду, варто звернути увагу на SE 2022. За набором можливостей він, звісно, відстає від останніх 14 PRO або PRO MAX. Але якщо для вас у пріоритеті товщина корпусу, витонченість дизайну і невисока ціна, то ця модель – чудовий вибір.

З переваг гаджета хочеться відзначити хорошу камеру. Вона завжди була гідною в моделях від Apple. Основна оптика – 12 Мп (f/1.8, 28 мм, 1,4 мкм, оптична стабілізація). Також доступний запис 4K-відео при 60 кадрах на секунду. Якість значно покращилася порівняно з SE версією 2020 року.

Чип A15 Bionic краще аналізує фото та обирає найкраще із серії знятих (у технології Deep Fusion). З’явилася оптична стабілізація, яка зменшує тряску камери. Є також фотографічні стилі – це готові пресети, які дають змогу зробити кадри цікавішими. А з опцією Smart HDR ваші знімки будуть чіткими, навіть якщо зроблені проти сонця.

Poco X5 Pro – 7,9 мм

Завершує добірку найтонших і витончених модель від Poco. Це ще один універсальний середньобюджетник, які стали дуже популярні останнім часом. Чому? Вони повністю задовольняють потреби сучасних користувачів: мають стильний дизайн, справляються із запуском більшості ігор, дають змогу робити хороші кадри.

Якщо вам не потрібен суперпотужний флагман-камерофон, то Poco X5 Pro – чудовий вибір. Особливо якщо ви шукаєте тонкий і недорогий телефон. На його яскравому AMOLED-екрані з натуральною передачею кольору і роздільною здатністю 2400×1080 зручно дивитися відео, грати, спілкуватися в месенджерах і читати. А тривалу роботу на одному заряді забезпечує батарея на 5000 мА-год. Її вистачить до 8 годин за активної експлуатації.

Дійсно тонких моделей смартфонів не дуже багато на ринку. Велика частина гаджетів ширше 8 мм, а з чохлом такий пристрій здається ще об’ємнішим. Якщо ви хочете елегантний і тонкий девайс, сподіваємося, що зможете знайти його в цій добірці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024