Найтонші смартфони – що купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні телефони набагато тонші за своїх попередників. Якщо років 20 тому їхню товщину вимірювали в сантиметрах, то сьогодні найпопулярніша товщина 8-9 мм. Ще щонайменше 1 мм додає чохол, і смартфон уже не виглядає витонченим і акуратним. А що робити, якщо хочеться дійсно тонкий апарат? Зібрали добірку дійсно витончених гаджетів, на які варто звернути увагу.

HUAWEI Mate X3 – 5,3 мм у розкладеному стані

Ця модель визнана найтоншим смартфоном на даний момент. Але є один нюанс – оцінити товщину в 5,3 мм можна тільки в розкладеному стані. У складеному вона буде 11,8 мм (1,2 мм – зазор). Головна перевага такої моделі – два чудових екрани.

Це нетипова розкладачка. Розкривається вона як книга, а в розкладеному варіанті має вигляд міні-планшета. Завдяки цьому у гаджета дві робочі зони:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • у складеному варіанті AMOLED-екран з роздільною здатністю 1504х1080 і діагоналлю 6,4 дюйма;
  • у розкладеному – теж AMOLED, з роздільною здатністю 2496х2224, з діагоналлю 7,85 дюймів.

В обох випадках екрани яскраві, з частотою оновлення 120 Гц, придатні для ретуші, взаємодії з фото і відео. Це дійсно та модель, яка підійде і для роботи, і для розваг. Автономність забезпечує потужна батарея на 4800 мА-год, якої вистачить до 15 годин.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – 6,3 мм

Самсунг давно славиться своїми тонкими і витонченими смартфонами. Samsung Galaxy Z Fold 5 – складна новинка 2023 року, яка в розкладеному стані лише 6,3 мм завтовшки. Виробник позиціонує модель як один із флагманів. Тому в ньому топове все:

  • процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 – потужний, швидкий, у поєднанні з 12 Гб ОЗП призначений для роботи в режимі багатозадачності та запуску абсолютно будь-яких програм та ігор;
  • два яскравих AMOLED екрани з гарантовано природною передачею кольору;
  • відмінна камера з оптичною стабілізацією, основним модулем на 50 Мп, спецрежимом сповільненої зйомки;
  • корпус зі скла і металу, який міцніший за аналоги з пластику і має дуже стильний вигляд.

Huawei Nova 10 – 6,88 мм

Бюджетна модель, яка випущена в срібному і чорному кольорі. Поєднання витонченого дизайну від Huawei і відмінного наповнення. Гаджет виконаний в металевому, тонкому корпусі з розмірами: 73,91х162,18х6,88 мм і вагою всього 168 грам. Справжня знахідка для любителів легкості та витонченості.

Що ще хорошого є у цієї моделі?

  • Захист від пилу і вологи IP68. Можна не переживати, якщо смартфон впаде у воду.
  • Безрамковий, витончений AMOLED-дисплей (6,67 дюймів) з хорошою щільністю пікселів (395) і частотою оновлення 120 Гц. Картинка яскрава, чітка, а кольори природні.
  • Непогана основна камера (50, 8, 2 Мп). Є оптична стабілізація, спеціальний нічний режим, який бореться з шумами.
  • Об’ємний акумулятор на 4000 мА-год, якого вистачить до 14 годин помірного використання.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – 6,9 мм

Остання модель у категорії “до 7 мм” – ще одна новинка 2023 року від Samsung. Це також розкладачка, але зі звичнішим для користувача способом розкриття.

Оскільки це флагман, наповнення він отримав класичне для топового смартфона 2023 року. Є все для швидкої роботи в режимі багатозадачності, зйомки відмінних кадрів, запуску топових ігор:

  • Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 – сучасний процесор для вирішення будь-яких завдань;
  • 8 Гб ОЗП і 256 Гб вбудованої пам’яті для швидкодії та зберігання всіх важливих файлів;
  • AMOLED-екран з роздільною здатністю 2640×1080, щільністю пікселів 425 – картинка яскрава, її добре видно при будь-якому навколишньому освітленні;
  • поліпшені камери. На сьогоднішній день в Z Flip 5 стоїть одна з найкращих селфі-камер у лінійці Samsung. Вона дає змогу знімати максимально чіткі селфі з природною передачею кольору. Основний блок камери також поліпшили. Тепер режим нічної зйомки захоплює ще більше світла. Шумів і на фото, і на відео менше, деталізація вища. А зробити яскраве фото можна навіть не відкриваючи телефон (за допомогою FlexCam на складеному смартфоні).

Xiaomi 13 Lite – 7,2 мм

Полегшеній версії флагмана від Xiaomi є чим здивувати навіть найвимогливіших користувачів. У моделі акуратний і тонкий корпус зі скла і пластику, прямі грані і закруглені кути. Виглядає гаджет дуже елегантно і стильно. Це універсальний середньобюджетник, наповнення якого буде актуальним найближчі кілька років.

У нього є:

  • середній за розміром AMOLED-дисплей (6,55 дюймів) з роздільною здатністю 100х2400. Висока контрастність і насиченість кольорів гарантовані;
  • ємна батарея 4500 мА-год, якої вистачить до 17 годин перегляду відео;
  • 8-ядерний чип Snapdragon 7 Gen 1, який вирізняється високою швидкістю роботи і продуктивністю;
  • чудова селфі-камера на 32 Мп з датчиком глибини і подвійним LED-спалахом (Xiaomi Selfie Glow). Селфі виходять з приємним боке, дуже реалістичні та чіткі;
  • відмінна основна оптика (50+8+2 Мп). При денному світлі кадри яскраві і з хорошою різкістю. Вночі краще використовувати спеціальний режим, щоб кольори були чистішими, а шуму було менше.

Apple iPhone SE 2022 – 7,3 мм

Якщо ви поціновувач техніки Apple і шукаєте найтонший з доступних смартфонів від бренду, варто звернути увагу на SE 2022. За набором можливостей він, звісно, відстає від останніх 14 PRO або PRO MAX. Але якщо для вас у пріоритеті товщина корпусу, витонченість дизайну і невисока ціна, то ця модель – чудовий вибір.

З переваг гаджета хочеться відзначити хорошу камеру. Вона завжди була гідною в моделях від Apple. Основна оптика – 12 Мп (f/1.8, 28 мм, 1,4 мкм, оптична стабілізація). Також доступний запис 4K-відео при 60 кадрах на секунду. Якість значно покращилася порівняно з SE версією 2020 року.

Чип A15 Bionic краще аналізує фото та обирає найкраще із серії знятих (у технології Deep Fusion). З’явилася оптична стабілізація, яка зменшує тряску камери. Є також фотографічні стилі – це готові пресети, які дають змогу зробити кадри цікавішими. А з опцією Smart HDR ваші знімки будуть чіткими, навіть якщо зроблені проти сонця.

Poco X5 Pro – 7,9 мм

Завершує добірку найтонших і витончених модель від Poco. Це ще один універсальний середньобюджетник, які стали дуже популярні останнім часом. Чому? Вони повністю задовольняють потреби сучасних користувачів: мають стильний дизайн, справляються із запуском більшості ігор, дають змогу робити хороші кадри.

Якщо вам не потрібен суперпотужний флагман-камерофон, то Poco X5 Pro – чудовий вибір. Особливо якщо ви шукаєте тонкий і недорогий телефон. На його яскравому AMOLED-екрані з натуральною передачею кольору і роздільною здатністю 2400×1080 зручно дивитися відео, грати, спілкуватися в месенджерах і читати. А тривалу роботу на одному заряді забезпечує батарея на 5000 мА-год. Її вистачить до 8 годин за активної експлуатації.

Дійсно тонких моделей смартфонів не дуже багато на ринку. Велика частина гаджетів ширше 8 мм, а з чохлом такий пристрій здається ще об’ємнішим. Якщо ви хочете елегантний і тонкий девайс, сподіваємося, що зможете знайти його в цій добірці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.