Новий смартфон ZTE – це невдала пародія на iPhone 14 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стратегія компанії ZTE залишається великою загадкою. З одного боку, вона здатна створювати дійсно першокласні флагмани (див. ZTE Axon 50 Ultra), а з іншого – наповнює ринок дуже посередніми бюджетниками. У випадку з останніми ще й нахабно краде дизайн, як це роблять “напівпідвальні” китайські бренди. Наочний тому приклад – ZTE Axon 50 Lite, який намагається наслідувати iPhone 14 Pro.

Технічні характеристики ZTE Axon 50 Lite

В оформленні задньої панелі неважко вгадати риси флагманських апаратів Apple. Ми не знаємо, що там за матеріалами – найімовірніше, стандартна пластикова рамка і скло ззаду. Але в плані характеристик це не айфон навіть близько.

Axon 50 Lite оснащений 6.6-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD+ 2408×1080, який, за заявою ZTE, займає 90.5% площі передньої панелі, але – чесно кажучи – в це складно повірити (виробники люблять зменшувати рамки на рендерах). До того ж оновлюється дисплей зі стандартною частотою 60 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон отримав восьмиядерний процесор з максимальною тактовою частотою 1.6 ГГц (ZTE не розкриває, який SoC використовується, але, ймовірно, це щось від UNISOC). Доступна єдина конфігурація з 14 ГБ оперативної і 256 ГБ вбудованої пам’яті. Сховище розширюється картою microSD ємністю 1 ТБ, але у випадку з оперативною пам’яттю є підступ – фізичної оперативної пам’яті тут всього 4 ГБ, а решта 10 ГБ – це так звана “віртуальна оперативна пам’ять”.

Axon 50 Lite пропонує 8-мегапіксельну фронтальну камеру, і три модулі ззаду: основний на 50 МП і “заглушки” для макрозйомки і вимірювання глибини різкості. Крім того, він має сканер відбитків пальців на бічній грані та роз’єм для навушників 3.5 мм. Пристрій постачається з операційною системою Android 13 і живиться від акумулятора ємністю 5000 мАг, який заряджається через порт USB-C потужністю 22.5 Вт (блок живлення входить у комплект поставки).

Ціна, дата виходу смартфона ZTE Axon 50 Lite

Новинка продаватиметься в Китаї в трьох кольорах: чорному, фіолетовому і зеленому. Версію 4/256 ГБ оцінили в 250$, і для таких характеристик це, м’яко кажучи, дуже дорого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.