Смартфони

Топ-5 смартфонів для ідеальної зйомки в темряві

Share
Час читання: 4 хв.

Виробники смартфонів оснащують нові моделі все більш досконалими сенсорами для зйомки в темряві та більш просунутими алгоритмами обробки для чітких знімків. Зібрали для вас топ-5 моделей смартфонів, придатних для нічної зйомки.

iPhone 14 Pro – знімай як профі

Продукція компанії Apple традиційно (і виправдано) лідирує в списку рекомендованих до покупки камерофонів. На задній кришці iPhone 14 Pro розташовано три камери. При цьому роздільна здатність основної вперше в лінійці досягла 48 Мпікс. Крім неї присутній ширококутний об’єктив на 12 Мпікс для зйомки пейзажів, а також телескопічний об’єктив для зйомки здалеку. Але головна ж фішка iPhone 14 Pro – режим “астрофото”, що дає змогу отримувати якісні знімки нічного неба.

Як відзначають експерти, переваги нового сенсора iPhone 14 Pro помітні під час нічної зйомки: швидкість спрацьовування затвора значно зросла порівняно з попередніми моделями.

При зйомці в умовах з недостатнім освітленням iPhone 14 Pro автоматично змінює роздільну здатність на 12 Мпікс, щоб зберегти деталізацію без шуму. І смартфон не перемикається в нічний режим доти, доки сцена не стане дуже темною.

Samsung Galaxy S23 Ultra – дістати до зірок

Один із найкращих камерофонів для нічної зйомки. У деяких рейтингах він навіть обходить iPhone 14 Pro. Демонструючи можливості Galaxy S23 Ultra, компанія Samsung Electronics відразу зайшла з козирів – почала співпрацювати з відомим режисером На Хон-джином, який зняв на Galaxy S23 Ultra короткометражний фільм FAITH, спеціально використовуючи режим зйомки в темряві.

У “корейця” немає основного датчика з роздільною здатністю 108 Мпікс, який використовувався в попередніх моделях серії, – вперше в лінійці його замінили на модуль Samsung HP2 у 200 Мпікс зі світлосильним об’єктивом (f1.7). При цьому виробник подбав про те, щоб знімки не втратили в якості порівняно з попередником.

Вся серія Galaxy S23 оснащена спеціальним нічним режимом, що дає змогу робити приголомшливі знімки навіть за слабкого освітлення. При цьому на S23 Ultra нічний режим визначається автоматично. У ньому камера робить кілька знімків з різною експозицією, які потім об’єднує в один для кращої якості зображення. Такий режим доступний не тільки для основної камери, а й зуму та широкого кута.

Головна ж фішка Samsung Galaxy S23 Ultra – спеціальний режим астрофотографії, за допомогою якого можна зафіксувати зоряне небо. Щоб його використовувати, у смартфоні є вбудований у користувацький інтерфейс камери режим Expert RAW, який підтримує роздільну здатність до 50 Мпікс.

Huawei P60 Pro – перетворить ніч на день

У Huawei спочатку вважали, що нічна зйомка може стати перевагою їхніх камерофонів. У новій моделі інженери компанії застосували всі напрацювання попередніх років, наприклад, штучний інтелект P60 Pro здатний самостійно поліпшити якість нічних знімків з такими відомими йому об’єктами, як Місяць.

Основний модуль Huawei P60 Pro – 48 Мпікс із фокусною відстанню 25 мм і оптичною стабілізацією. Головна перевага моделі – камера максимально автоматизована за рахунок того, що регульована діафрагма f/1.4-f/4.0 вміє правильно підлаштовуватися під зйомку в складних умовах залежно від світла, що надходить на сенсор.

Нічна зйомка вмикається автоматично, не потрібно возитися з налаштуваннями. Але при цьому в меню камери є режим “Ніч”. Під час його ввімкнення модуль зробить кілька знімків, які потім збере в більш яскраву картинку. Нічний режим гнучко налаштовується: користувач може самостійно задати швидкість затвора і значення ISO.

Infinix NOTE 12 2023 (G99) – просте рішення

Досить бюджетна модель, яка хоч і поступається іменитим аналогам в якості зйомки, але тим не менш приємно дивує своїми можливостями. Інтелектуальні алгоритми для обробки зображень дозволяють отримувати непогані знімки в умовах поганої освітленості.

У Note 12 2023 основна камера на 50 Мпікс складається, по суті, тільки з однієї корисної на практиці лінзи з діафрагмою f/1.6. Ще є сенсор, який використовується для визначення глибини сцени (2 Мп, f/2.4), і камера з підтримкою ШІ. З такими вступними нічні фото виходять з ефектом шумозаглушення, але цього легко уникнути, роблячи знімки у вбудованому режимі Super Night. Він збільшує деталізацію, згладжує шуми і піднімає загальний рівень яскравості/насиченості. Завдяки хорошій світлочутливості та нічному режиму отримати в темряві світлий і деталізований знімок не складає труднощів, а багатокадрове склеювання здатне до певної міри “дотягнути” навіть сцени, де світла було зовсім мало.

Взагалі в застосунку камери величезна кількість налаштувань і режимів. Крім нічної зйомки тут є додаткові фільтри, маски, таймлапс, панорама, тож фотоможливостей цього смартфона вистачить найвимогливішому користувачеві.

Xiaomi 12T Pro – розумна деталізація

Так-так, черговий вбивця флагманів із трьома об’єктивами для якісних знімків навіть у складних світлових умовах. І це не просто слова. 12T Pro оснащений основною камерою 200 Мпікс із ширококутним об’єктивом. У ньому немає телевіка, але зате є модуль з надширококутним об’єктивом і роздільною здатністю 8 Мпікс, а також камера для макрозйомки на 2 Мпікс. Все це дає змогу робити нічні знімки соковитими і якісними.

Розробники постаралися і додали активатор штучного інтелекту, який додасть додаткову контрастність і колірну насиченість знімкам. Це актуально і для нічного режиму зйомки – такі фото виходять досить деталізованими і без спотворення кольору. У смартфона є спеціальний режим “Ніч”, який додатково опрацьовує тіні. Втім, навіть з автоматичними налаштуваннями знімки в темний час доби порадують.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024