Топ-5 смартфонів для ідеальної зйомки в темряві

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Виробники смартфонів оснащують нові моделі все більш досконалими сенсорами для зйомки в темряві та більш просунутими алгоритмами обробки для чітких знімків. Зібрали для вас топ-5 моделей смартфонів, придатних для нічної зйомки.

Реклама

iPhone 14 Pro – знімай як профі

Продукція компанії Apple традиційно (і виправдано) лідирує в списку рекомендованих до покупки камерофонів. На задній кришці iPhone 14 Pro розташовано три камери. При цьому роздільна здатність основної вперше в лінійці досягла 48 Мпікс. Крім неї присутній ширококутний об’єктив на 12 Мпікс для зйомки пейзажів, а також телескопічний об’єктив для зйомки здалеку. Але головна ж фішка iPhone 14 Pro – режим “астрофото”, що дає змогу отримувати якісні знімки нічного неба.

Як відзначають експерти, переваги нового сенсора iPhone 14 Pro помітні під час нічної зйомки: швидкість спрацьовування затвора значно зросла порівняно з попередніми моделями.

При зйомці в умовах з недостатнім освітленням iPhone 14 Pro автоматично змінює роздільну здатність на 12 Мпікс, щоб зберегти деталізацію без шуму. І смартфон не перемикається в нічний режим доти, доки сцена не стане дуже темною.

Samsung Galaxy S23 Ultra – дістати до зірок

Один із найкращих камерофонів для нічної зйомки. У деяких рейтингах він навіть обходить iPhone 14 Pro. Демонструючи можливості Galaxy S23 Ultra, компанія Samsung Electronics відразу зайшла з козирів – почала співпрацювати з відомим режисером На Хон-джином, який зняв на Galaxy S23 Ultra короткометражний фільм FAITH, спеціально використовуючи режим зйомки в темряві.

У “корейця” немає основного датчика з роздільною здатністю 108 Мпікс, який використовувався в попередніх моделях серії, – вперше в лінійці його замінили на модуль Samsung HP2 у 200 Мпікс зі світлосильним об’єктивом (f1.7). При цьому виробник подбав про те, щоб знімки не втратили в якості порівняно з попередником.

Вся серія Galaxy S23 оснащена спеціальним нічним режимом, що дає змогу робити приголомшливі знімки навіть за слабкого освітлення. При цьому на S23 Ultra нічний режим визначається автоматично. У ньому камера робить кілька знімків з різною експозицією, які потім об’єднує в один для кращої якості зображення. Такий режим доступний не тільки для основної камери, а й зуму та широкого кута.

Головна ж фішка Samsung Galaxy S23 Ultra – спеціальний режим астрофотографії, за допомогою якого можна зафіксувати зоряне небо. Щоб його використовувати, у смартфоні є вбудований у користувацький інтерфейс камери режим Expert RAW, який підтримує роздільну здатність до 50 Мпікс.

Huawei P60 Pro – перетворить ніч на день

У Huawei спочатку вважали, що нічна зйомка може стати перевагою їхніх камерофонів. У новій моделі інженери компанії застосували всі напрацювання попередніх років, наприклад, штучний інтелект P60 Pro здатний самостійно поліпшити якість нічних знімків з такими відомими йому об’єктами, як Місяць.

Основний модуль Huawei P60 Pro – 48 Мпікс із фокусною відстанню 25 мм і оптичною стабілізацією. Головна перевага моделі – камера максимально автоматизована за рахунок того, що регульована діафрагма f/1.4-f/4.0 вміє правильно підлаштовуватися під зйомку в складних умовах залежно від світла, що надходить на сенсор.

Нічна зйомка вмикається автоматично, не потрібно возитися з налаштуваннями. Але при цьому в меню камери є режим “Ніч”. Під час його ввімкнення модуль зробить кілька знімків, які потім збере в більш яскраву картинку. Нічний режим гнучко налаштовується: користувач може самостійно задати швидкість затвора і значення ISO.

Infinix NOTE 12 2023 (G99) – просте рішення

Досить бюджетна модель, яка хоч і поступається іменитим аналогам в якості зйомки, але тим не менш приємно дивує своїми можливостями. Інтелектуальні алгоритми для обробки зображень дозволяють отримувати непогані знімки в умовах поганої освітленості.

У Note 12 2023 основна камера на 50 Мпікс складається, по суті, тільки з однієї корисної на практиці лінзи з діафрагмою f/1.6. Ще є сенсор, який використовується для визначення глибини сцени (2 Мп, f/2.4), і камера з підтримкою ШІ. З такими вступними нічні фото виходять з ефектом шумозаглушення, але цього легко уникнути, роблячи знімки у вбудованому режимі Super Night. Він збільшує деталізацію, згладжує шуми і піднімає загальний рівень яскравості/насиченості. Завдяки хорошій світлочутливості та нічному режиму отримати в темряві світлий і деталізований знімок не складає труднощів, а багатокадрове склеювання здатне до певної міри “дотягнути” навіть сцени, де світла було зовсім мало.

Взагалі в застосунку камери величезна кількість налаштувань і режимів. Крім нічної зйомки тут є додаткові фільтри, маски, таймлапс, панорама, тож фотоможливостей цього смартфона вистачить найвимогливішому користувачеві.

Xiaomi 12T Pro – розумна деталізація

Так-так, черговий вбивця флагманів із трьома об’єктивами для якісних знімків навіть у складних світлових умовах. І це не просто слова. 12T Pro оснащений основною камерою 200 Мпікс із ширококутним об’єктивом. У ньому немає телевіка, але зате є модуль з надширококутним об’єктивом і роздільною здатністю 8 Мпікс, а також камера для макрозйомки на 2 Мпікс. Все це дає змогу робити нічні знімки соковитими і якісними.

Розробники постаралися і додали активатор штучного інтелекту, який додасть додаткову контрастність і колірну насиченість знімкам. Це актуально і для нічного режиму зйомки – такі фото виходять досить деталізованими і без спотворення кольору. У смартфона є спеціальний режим “Ніч”, який додатково опрацьовує тіні. Втім, навіть з автоматичними налаштуваннями знімки в темний час доби порадують.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ