Новини України та Світу

Чому покупці по всьому світу перестали ганятися за новими смартфонами

Share
Час читання: < 1 хв.

Світові поставки смартфонів, згідно з прогнозом Counterpoint Research, скоротяться у 2023 році на 6% і впадуть до десятирічного мінімуму. Незважаючи на це, імпорт смартфонів у Росію за шість місяців 2023 року зріс на чверть, а поставки преміальних моделей – на 58%.

Поточний рік, найімовірніше, стане для світових виробників смартфонів найгіршим за останні десять років, і можна говорити про те, що глобальна мобільна індустрія сьогодні перебуває в кризі.

Для цього є кілька об’єктивних причин. По-перше, це результати економіки США, що розчаровують, за перші півроку і нижче, ніж прогнозувалося, економічне зростання в Китаї та на ринках, що розвиваються.

По-друге, сьогодні змінюється парадигма використання смартфонів. “Люди більше не женуться за новинками, оскільки не бачать великих змін у моделях рік до року. А середній термін використання смартфона зростає і становить 4-5 років”, – говорить провідний аналітик Mobile Research Group Ельдар Муртазін.

По-третє, до 2023 року остаточно з’ясувалося, що основні бенефіціари світової мобільної революції не виробники смартфонів. Поточна модель ринку переживає кризу перенасичення пристроями і основний виграш отримують не виробники смартфонів, а власники екосистем, побудованих на їхній базі. Єдиною “світлою плямою” світового мобільного ринку стало зростання продажів преміальних смартфонів, причому багато в чому за рахунок однієї компанії, яка одночасно є і виробником смартфонів, і власником закритої екосистеми. Сьогодні з точки зору ведення бізнесу саме Аpple стала найуспішнішою компанією серед виробників смартфонів. Згідно з прогнозом Counterpoint Research, у 2023 році вона може вперше стати вендором N 1 за кількістю відвантажених у роздріб пристроїв.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Starlink досяг 4 мільйонів користувачів

    Компанія SpaceX оголосила, що її космічним інтернет-сервісом Starlink користуються вже 4 мільйони клієнтів у всьому…

    27.09.2024

    Meizu анонсувала новий смартфон з ШІ та 144 Гц екраном

    Meizu представила новий смартфон Lucky 08, який привертає увагу своїм штучним інтелектом та яскравим дисплеєм.…

    27.09.2024

    Google Maps буде публічно попереджати про компанії, які публікують підроблені відгуки

    Google оновила свою політику щодо підроблених відгуків, тепер Google Maps публічно попереджатиме користувачів про компанії,…

    27.09.2024

    Чому іноді варто заряджати телефон лише до 50%, а не до 80-100%: важливі моменти

    Зазвичай користувачі заряджають свої мобільні телефони до 80% або навіть більше. У більшості випадків це…

    27.09.2024

    Будівельні гіганти інвестують $75 млн у низьковуглецевий цемент

    CRH і Holcim, два провідних гравці у будівельній галузі, інвестують $75 млн у Sublime Systems,…

    27.09.2024

    Шахраї використовували TikTok для злому користувачів Microsoft

    Як повідомляє видання SiliconANGLE, посилаючись на звіт Cofense, зловмисники почали використовувати соціальну мережу TikTok для…

    27.09.2024