Смартфони

Ємність акумулятора iPhone 15: триваліший час роботи на всіх моделях

Share

Наступне покоління iPhone від Apple може надати більш ємні акумулятори для всіх моделей. Найбільшу вигоду від оновлених акумуляторів отримає iPhone 15, хоча це поки тільки на папері. Проте, моделі Pro очікують поліпшення в автономній роботі за рахунок нового процесора. Ємність акумулятора в iPhone 15 може стати важливим фактором вибору для багатьох потенційних покупців, оскільки тривалість служби смартфона важлива в повсякденному житті. Деталі про те, що, згідно з чутками, очікується від акумулятора iPhone 15, можна знайти тут.

Огляд ємності акумулятора iPhone 15 для всіх моделей

Поки що Apple не розкрила офіційні дані про час автономної роботи нових iPhone 15. Однак інформація про можливості нових iPhone вже доступна завдяки інсайдерам.

Передбачувана ємність акумуляторів для нової лінійки iPhone наступна:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • iPhone 15: 3877 мАг
  • iPhone 15 Plus: 4912 мАг
  • iPhone 15 Pro: 3650 мАг
  • iPhone 15 Pro Max: 4852 мАг

Хоча Apple ніколи не публікує точні значення ємності акумуляторів, можливо провести порівняння з попередніми моделями. У лабораторних випробуваннях було виявлено, що iPhone 14 і попередні моделі пройшли успішно всі тести. Наш огляд iPhone 14 також включав аналіз часу автономної роботи.

Зміни порівняно з iPhone 14:

  • iPhone 14: 3279 мАг (на 18% менше, ніж у iPhone 15)
  • iPhone 14 Plus: 4325 мАг (на 13% менше, ніж у iPhone 15 Plus)
  • iPhone 14 Pro: 3200 мАг (на 14% менше, ніж у iPhone 15 Pro)
  • iPhone 14 Pro Max: 4323 мАг (на 12% менше, ніж у iPhone 15 Pro Max)

На скільки вистачить заряду акумулятора iPhone 15?

При збереженні витоку ємності акумулятора, головною вигодою оновлення для стандартної моделі iPhone 15 стане збільшення акумуляторної ємності. Підвищення її величини на 15 відсотків може відчутно проявитися в повсякденному використанні. Однак і інші моделі також будуть здатні служити трохи довше.

На мою думку, збільшення ємності акумулятора також пов’язане з розміром самого iPhone. Згідно з інформацією інсайдерів, дисплей у iPhone 15 повинен буде вирости до 6,2 дюймів, порівняно з 6,1 дюймів у дисплея iPhone 14. Таким чином, у корпусі з’явиться трохи більше місця. Подробиці про інші моделі поки не розголошуються інсайдерами. Проте збільшення розмірів усіх моделей могло б пояснити, як Apple досягає збільшення ємності акумулятора в iPhone 15. Також можливо, що Apple застосує більш просунуті виробничі методи для створення акумуляторів з більш високою ємністю.

Покращений час автономної роботи завдяки оновленню чипа

Підвищений час автономної роботи завдяки оновленому процесору Імовірно, поліпшення часу автономної роботи буде обумовлено не тільки збільшенням ємності акумулятора. Як уже раніше повідомлялося кількома джерелами, як моделі Pro, так і Standard будуть оновлені в плані процесора. Очікується, що iPhone 15 і iPhone 15 Plus будуть оснащені останнім чіпом моделей Pro – A16 Bionic. З іншого боку, ймовірно, що iPhone 15 Pro і Pro Max отримають новий процесор A17 Bionic.

Оновлення процесора також поліпшить енергоефективність. Виходячи з інформації інсайдерів, очікується, що A17 Bionic функціонуватиме з приблизно 35 відсотками більшою ефективністю. Вплив цього поліпшення вже було продемонстровано в порівнянні між iPhone 14 і iPhone 14 Pro. Згідно з даними Apple, незважаючи на те, що стандартна модель оснащена більшою батареєю, вона здатна відтворювати відео протягом максимум 20 годин. Зі свого боку, iPhone 14 Pro продовжує працювати до 23 годин.

Таким чином, можна припустити, що аналогічні відмінності будуть характерні і для iPhone 15. Порівняно з відповідними попередніми моделями, кожен смартфон від Apple надасть приблизно на дві-три години більше часу автономної роботи в режимі безперервного відтворення відео.

Реальний вплив цієї різниці порівняно з попередніми моделями буде більш чітко видно в нашому огляді iPhone 15, який ми плануємо провести якнайшвидше після випуску даного смартфона.

Інновації, запропоновані в iPhone 15

Акумулятор iPhone 15, можливо, міститиме ще одну цікаву новинку: наступне покоління, цілком ймовірно, буде оснащено портом USB-C і вперше відмовиться від звичного порту Lightning. Крім того, згідно з повідомленнями з джерел, Apple планує представити нову кнопку для iPhone, що володіє додатковими функціями. Не зайвим буде зазначити, що iPhone 15, можливо, не буде єдиним проривним продуктом компанії Apple цього року. З урахуванням появи нових моделей Apple Watch, AirPods і Mac, передбачається, що нас чекає ще кілька інновацій від цієї технологічної групи.

Прикінцеві висновки

Ймовірно, з випуском нового покоління iPhone Apple планує збільшити ємність акумуляторів на своїх пристроях. Передбачається, що завдяки невеликому збільшенню розмірів iPhone 15, Apple зможе вмістити акумулятори більшої ємності. Однак підвищення часу автономної роботи залежить не тільки від цього. Ймовірно, як стандартні, так і професійні моделі iPhone 15 будуть оновлені процесорами.

Можливо, саме таким чином Apple прагне забезпечити тривалий час автономної роботи на всіх своїх пристроях. Проте, точний час роботи поки залишається загадкою. За аналогією з попередніми поколіннями, можна очікувати збільшення часу автономної роботи на дві-три години.

Поширені запитання

Коли очікувати появу iPhone 15?

Згідно з інформацією від інсайдерів, передбачається, що реліз iPhone 15 відбудеться у вересні 2023 року. Згідно з цим графіком, Apple планує анонсувати нову модель у середині вересня і випустити її в продаж через тиждень після анонсу.

Яка буде ціна iPhone 15?

Згідно з первинними даними, очікується, що iPhone 15 коштуватиме дорожче, ніж його попередник. Це означає, що ціни на iPhone 15, найімовірніше, будуть вищими на кілька сотень доларів порівняно з початковою ціною iPhone 14.

Які відмінності між iPhone 15 і iPhone 15 Pro?

Поки що точні відмінності не встановлені. Однак, виходячи з доступної інформації, вже можна припускати зіставлення між iPhone 15 і iPhone 15 Pro, щоб визначити, яка з моделей може посісти лідируючу позицію.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024