Samsung Galaxy Z Flip 5 проти Motorola Razr Plus: яка з нових розкладачок варта своїх грошей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представленому наприкінці липня Samsung Galaxy Z Flip 5 доведеться конкурувати на ринку не тільки зі своїм попередником в особі Galaxy Z Flip 4, а й з новим складним смартфоном Motorola. Йдеться про Motorola Razr Plus, що дебютував у червні. Ми вирішили порівняти характеристики двох цих розкладачок з гнучкими екранами, щоб допомогти покупцям з вибором.

Samsung Galaxy Z Flip 5 і Motorola Razr Plus мають однакову конструкцію в стилі розкладачки з гнучким внутрішнім екраном і додатковим дисплеєм на зовнішній панелі. Обидва смартфони розкладаються до розмірів традиційних смартфонів з плоскими екранами, але в складеному вигляді вони набувають компактного розміру і легко поміщаються в кишеню або сумочку.

На перший погляд, обидва смартфони дуже схожі, володіючи подібним дизайном, характеристиками і цінником в районі 1000 доларів. І, що не менш важливо, і у Samsung Galaxy Z Flip 5, і у Motorola Razr Plus зовнішній екран займає більшу частину верхньої половини смартфона, що робить його більш функціональним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Samsung Galaxy Z Flip 5 на передній кришці встановлено 3,4-дюймовий дисплей типу AMOLED з роздільною здатністю 728 на 720 пікселів, а його конкурент від Motorola має більший 3,6-дюймовий OLED-екран з роздільною здатністю 1066 на 1056 пікселів. Усередині в Motorola Razr Plus розміщений 6,9-дюймовий гнучкий екран з роздільною здатністю 2640 на 1080 пікселів, а в Samsung Galaxy Z Flip 5 роль внутрішнього екрана виконує 6,7-дюймова гнучка панель аналогічної роздільної здатності. У першому випадку частота оновлення зображення становить 165 Гц, а в другому – 120 Гц. Крім невеликих відмінностей у діагоналі та частоті екранів, загалом розміри цих смартфонів ідентичні, як і їхня маса.

Головні відмінності Samsung Galaxy Z Flip 5 і Motorola Razr Plus зосереджені всередині. Смартфон Samsung базується на чипсеті Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, тоді як модель Motorola оснащується минулорічним процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Обидва смартфони мають 8 Гбайт оперативної та 256 Гбайт вбудованої пам’яті. Але Samsung Galaxy Z Flip 5 також доступний у дорожчій 512-гігабайтній конфігурації.

Обидва смартфони працюють під управлінням мобільної операційної системи Android 13. Але і тут у Samsung Galaxy Z Flip 5 є перевага перед конкурентом у вигляді більш довгострокової програмної підтримки. Samsung обіцяє своєму смартфону чотири великих оновлення ОС і регулярні оновлення безпеки протягом п’яти років з моменту виходу проти трьох великих оновлень Android і чотири роки гарантованих оновлень безпеки у Motorola Razr Plus.

Камери у смартфонів теж схожі. Motorola Razr Plus оснащений 12-мегапіксельною основною камерою з додатковою надширокою камерою на 13 мегапікселів, тоді як Samsung Galaxy Z Flip 5 має 12-мегапіксельну основну камеру з 12-мегапіксельним додатковим модулем з роздільною здатністю 12 мегапікселів. Це ті камери, які власники смартфонів будуть використовувати більшу частину часу, зокрема для зйомки селфі та спілкування по відеозв’язку.

Що ж стосується фронтальної камери, то тут перевага на боці Motorola Razr Plus, який обладнаний вбудованою у верхню частину внутрішнього екрана 32-мегапіксельною селфі-камерою. Водночас Samsung Galaxy Z Flip 5 задовольняється 10-мегапіксельною фронтальною камерою.

Ще одна схожість стосується розмірів акумулятора. Так, Samsung Galaxy Z Flip 5 живиться від акумуляторної батареї ємністю 3700 мАг, а його конкурент від Motorola має акумулятор на 3800 мАг. Перший смартфон підтримує 25-ватну дротову та 5-ватну бездротову зарядку, а другий – 30-ватну дротову та 5-ватну бездротову.

Вердикт

У Samsung Galaxy Z Flip 5 і Motorola Razr Plus дійсно багато спільного. Але якщо говорити про те, якому з цих двох смартфонів віддати перевагу у 2023 році, то ми скоріше порекомендуємо смартфон Samsung, оскільки він має потужніший чипсет, довготривалу програмну підтримку та якісніший корпус. Однак тим, хто шукає гнучкий смартфон-розкладачку з крутішою селфі-камерою та більшим акумулятором, варто зупинити свій вибір на моделі від Motorola.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.