Смартфони

Топ-5 найгірших смартфонів липня 2023 року

Share

Незважаючи на те, що липень – далеко не найплідніший місяць для гаджетобудівників, смартфонів в ньому було представлено дуже багато. Їх кількості буде достатньо для того, щоб скласти одразу три списки, і перший з них буде присвячений моделям не найвдалішим. Когось із них підвело невдале позиціонування, хтось переборщив із ціною, а комусь просто не вистачило однієї деталі для того, щоб вилізти з дна. Загалом, сьогоднішня стаття вийде гарячою та цікавою. Приємного читання.

Realme C53 Індія – вперед, у 2018-му!

Я все ще добре пам’ятаю, як п’ять років тому на виробників напав напад безумства, і вони почали дружно копіювати новий виріз у стилі iPhone X. Все це посилювалося тим, що на відміну від американського оригіналу «чубчика» Android-смартфонів рідко мала практичний сенс, адже в них не було тих датчиків для розблокування по обличчю. З таким успіхом можна було відразу почати випускати дисплеї з вирізом-крапелькою, проте цього не було зроблено — знадобилося мінімум півроку, щоб вони почали масово з’являтися в нових моделях.

Але хто ж здогадувався, що монстри з минулого прокинуться у 2023 році, набувши нової форми у вигляді програмної імітації? І якщо таке у випадку з «капсулою» iPhone 14 Pro витерпіти можна (ну правда гарно виглядає, бісова!), то домальовування «чубчика» в Realme C53, та ще й на IPS-екрані, де рамка явно темніша за саму матрицю, я ну ніяк не розумію.

Втім, за «залізом» новий бюджетник від Realme виглядає непогано. Процесор Unisoc T612, до 6/128 ГБ пам’яті та основна камера на цілих 108 МП. До останнього можна було б причепитися, заявивши, що чіпсет більше 50 мегапікселів не підтримує, але за 10-11 тисяч рупій на це не варто скаржитися — аби нормально працював.

Sharp Aquos R7s – у самурая цілі немає

Японська компанія Sharp відома любителям смартфонів багато в чому завдяки моделям для внутрішнього ринку, однак у світі існує і «глобальне» відділення, яке продає гаджети в деяких країнах Південно-Східної Азії. Найбільшим з таких ринків є Індонезія, де до недавнього часу під маркою Sharp продавалися одні перелицьовані бюджетники від TCL (ну а що, адже вони теж телевізори роблять!).

Sharp Aquos V6 Plus – перелицьований TCL 30 SE

Samsung Galaxy Fold 5 – переоцінена еволюція

Анонс цього смартфона вийшов настільки нецікавим, що я навіть не присвячував йому окрему статтю, обмежившись короткою заміткою з перерахуванням усіх нововведень. Як ви могли здогадатися, їх у новому поколінні не так багато: розігнаний процесор Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, новий шарнір (очевидно, «найміцніший і з мінімальною складкою»), актуальна версія Android і цінник, що підріс на 100 євро в кожної конфігурації. 

Але за що ми маємо платити такі гроші, якщо жодних серйозних змін порівняно з попередником тут немає? Більше того, їх мало навіть якщо порівнювати новинку із дворічним Fold 3: ті ж додаткові камери, екрани, батарея з блоком живлення. Чому старіюча начинка має ставати дорожчою, Samsung? Де логіка?

Honor X7a Plus – бюджетник, який ми заслужили

Компанія Honor пішла у вільне плавання ще два роки тому, проте досі продовжує періодично страждати нісенітницею в дусі своєї матері Huawei. У всякому разі, бюджетні моделі бренду за рідкісними винятками виходять занадто слабкими, і апогеєм всього цього безумства став новий Honor X7a Plus.

Формально цей апарат вважається бюджетником, його оцінили дуже нескромно – 10 000 гривень за версію 6/128. Ну, а раптом ми за ці гроші отримуємо щось хороше? Зовсім ні: стародавній чіп з наведеним «марафетом» Helio G37, 6/128 ГБ повільної пам’яті, 6.74″ HD-екран зі злегка підвищеною частотою оновлення і четверня камера 50+5+2+2 МП. Можна було б порадіти за батарею на 6000 мАг, але кого зараз цим здивуєш?Так і хочеться вигукнути: що ж ми такого наробили, що отримали на полицях ось це?!

Infinix Note 30 VIP – неважливий смартфон для важливих персон

Ще одним не найвдалішим смартфоном, який з’явився в липні на просторах, став Infinix Note 30 VIP. Модель за свої 15 тисяч гривень вийшла, загалом непогана: тут є і потужна платформа Dimensity 8050, і пристойна кількість пам’яті з можливістю розширення, і якісний дисплей з безпечною ШІМ, і навіть підтримка швидкої бездротової зарядки на 50 Ватт – власне, головна фішка нової серії Infinix

І я не мав би до апарату жодних претензій, якби не його так зване VIP-позиціонування. Під цією абревіатурою ми зазвичай розуміємо щось особливе або навіть преміальне, але преміум тут не пахне від слова зовсім: нудний навіть у порівнянні з молодшими Note 30 дизайн (що заважало хоча б урізноманітнити його «шкіряною» спинкою?), велика кількість затичок замість додаткових модулів та дуже скромний для цього класу датчик Samsung HM6 у ролі додаткових камер. Навіть ту саму бездротову зарядку на 50 Ватт в комплект не поклали, обмежившись стандартним 15-ватним «оладком». Що ж за ставлення до «дуже важливого клієнта» таке, Infinix?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Apple створить найтонший iPhone 17 за всю історію бренду

    Компанія Apple підняла свою інженерну майстерність, представивши 11- та 13-дюймові моделі M4 iPad Pro. Ці…

    16.06.2024

    На думку експертів, Apple планує зробити iPad складним

    Еллісон Джонсон з The Verge висловлює думку, що iPad має змінити свою форму, навчившись складатися…

    16.06.2024

    Чи вистачить 8 ГБ відеопам’яті для сучасних ігор AAA-класу

    Світ комп'ютерних ігор є постійно розвиваючимся ландшафтом, де технології постійно вдосконалюються. Однак із прогресом виникає…

    16.06.2024

    Штучний інтелект в стилі ChatGPT виявлено у бета-версії HyperOS

    Xiaomi досягає значних успіхів у галузі штучного інтелекту, випустивши останню бета-версію HyperOS для Xiaomi 14,…

    16.06.2024

    Apple має намір зробити свої пристрої ще тоншими

    Після запуску iPad Pro M4, який називають найтоншим пристроєм Apple з товщиною всього 5,1 мм,…

    16.06.2024

    Розкрита ємність акумулятора Samsung Galaxy S25

    Останні звіти вказують, що Samsung Galaxy S25 може не мати значного збільшення часу автономної роботи…

    16.06.2024