Смартфони

Топ-5 найкращих середньобюджетних смартфонів за липень 2023 року

Share
Час читання: 4 хв.

За звання найкращого середньобюджетного смартфона триває запекла битва, і який пристрій ви в підсумку виберете, передусім залежатиме від того, скільки грошей ви готові витратити на купівлю свого нового смартфона.

Google Pixel 7A пропонує по-справжньому флагманський функціонал за вартості менше ніж 30000 гривень, але коштує він все одно більше, ніж його попередник.

Якщо ж врахувати, що Galaxy A54 від Samsung також пропонує не менш приголомшливі можливості, але за вартості на 5000 гривень дешевше, важко заперечувати привабливість цього смартфона для людей з обмеженим бюджетом.

Незалежно від того, який із цих смартфонів ви оберете, ви не опинитеся в програшній ситуації.

Тобто, обираючи один з найкращих середньобюджетних смартфонів, ви обов’язково знайдете в ньому досить багато високотехнологічних функцій, щоб відчувати задоволення від усвідомлення того, що гроші витрачено не даремно.

Хіба що, вам доведеться піти на деякі компроміси, оскільки в середньобюджетних смартфонах не використовуються найтоповіші та найпродуктивніші процесори або універсальні системи камер з хорошим зумом.

Але в більшості випадків, ці пристрої середньобюджетного рівня оснащені камерами, які досить добре справляються зі своїми завданнями, а також великими дисплеями з адаптивною частотою оновлення.

1. Samsung Galaxy A54

Яким би гарним не був торішній Galaxy A53, Galaxy A54 кращий за попередника практично у всіх технічних аспектах, які становлять критичну важливість для користувачів смартфонів.

Смартфон отримав таку ж 50-мегапіксельну основну камеру, яку Samsung використовує в дорожчому Galaxy S23, і це допомагає Galaxy A54 конкурувати з вражаючими камерами Google Pixel 6A.

При ретельному порівнянні Galaxy A54 не поступається за якістю фотознімків Pixel 6A, особливо коли йдеться про зйомки при слабкому освітленні.

Його 6,4-дюймовий OLED дисплей яскравіший за екран у Galaxy A53, і час автономної роботи Galaxy A54 також вищий (час автономної роботи можна значно збільшити, якщо відключити адаптивну частоту оновлення екрана).

Звичайно, хотілося б, щоб продуктивність процесора Exynos 1380 була більшою. Крім того, яким би гарним не був дисплей у Galaxy A54, рамки навколо нього дуже сильно помітні.

Проте, враховуючи, поточну вартість Galaxy A54, це досить вражаючий смартфон, який пропонує безліч переваг.

2. Google Pixel 7A

Ціна Google Pixel 7A вища, ніж у його попередника, і, що важливіше, він коштує дорожче, ніж Galaxy A54.

Але ви можете побачити, як саме компанія Google виправдовує цю ціну. Google Pixel 7A має яскравий дисплей із частотою оновлення 90 Гц і підтримує бездротову зарядку.

Навіть із цими доповненнями він, як і раніше, коштує менше ніж 30000 гривень, хоча працює на тому ж процесорі Tensor G2, що й дорожчий смартфон Pixel 7.

Найголовніше оновлення в смартфоні пов’язане з поліпшенням системи камер, зокрема з основним 64-мегапіксельним сенсором на задній панелі смартфона.

Цей сенсор має більший розмір, ніж у Pixel 6A, тому Pixel 7A відмінно працює в умовах низької освітленості.

Це гідний суперник Galaxy A54 в частині якості фотознімків, і ви навряд чи будете розчаровані можливостями Pixel 7A, особливо з такими інструментами на базі процесора Tensor, як Magic Eraser і Photo Unblur.

Якщо ви зацікавлені витратити якомога менше грошей на чудовий функціонал, Galaxy A54 буде кращим середньобюджетним варіантом, але Pixel 7A за свою ціну здатний запропонувати вам функції флагманського рівня.

3. Google Pixel 6A

Якщо в цьому списку вже є Pixel 7A , це не означає, що тут не може бути смартфона Pixel 6A.

У Google є що запропонувати за нижчою ціною, тому придбання Pixel 6A з непоганими технічними можливостями дасть вам змогу заощадити ще більше, за умови, що нові функції, наявні в Pixel 7A, не мають для вас особливого значення.

Процесор Tensor G1, встановлений всередині Pixel 6A, робить цей смартфон ще більш привабливим. Це той самий процесор, яким оснащені дорожчі флагмани Google Pixel 6.

У результаті ті ж можливості штучного інтелекту, які може реалізувати флагманський смартфон від Google, доступні і для смартфона Pixel 6A, включаючи інструмент Magic Eraser для редагування фотографій.

З мінусів варто відзначити, що підтримка ОС Android у Pixel 6A закінчиться через два роки, тому у цього смартфона не буде такої ж тривалої підтримки, як у Pixel 7A, але він, як і раніше, залишається дуже привабливим варіантом серед найкращих середньобюджетних смартфонів.

4. iPhone SE (2022)

iPhone SE 2022 виводить смартфони середньобюджетного класу на новий рівень продуктивності завдяки потужному процесору Apple A15 Bionic.

Це той самий процесор, який було використано в лінійці iPhone 13 і iPhone 14, і він за своїми характеристиками перевершує всі Android смартфони, незалежно від того, чи граєте ви у вимогливі ігри, чи займаєтеся мобільним редагуванням відео.

Цей процесор також дає новому iPhone SE 2022 низку можливостей під час фотографування, яких бракувало попередній моделі, включно зі Smart HDR 4, Magic Fusion для поліпшення деталізації та різними фотографічними стилями.

Фактично, у деяких сценах iPhone SE робить знімки краще, ніж Google Pixel 6A. На жаль, Apple не додала сюди нічний режим, який дуже сильно допомагає в ситуаціях з низьким освітленням.

iPhone SE 2022 має класичний дизайн, це насамперед невеликий 4,7-дюймовий дисплей і фізична кнопка Touch ID для швидкого розблокування пристрою.

Незважаючи на деякі незначні недоліки, iPhone SE 2022 може стати чудовим варіантом для любителів компактних смартфонів.

5. OnePlus Nord N30

OnePlus Nord N30 5G не такий функціональний, як смартфони, з якими ми ознайомилися вище, але й не такий дорогий.

Проте при своїй, відносно невисокій вартості, цей смартфон від OnePlus містить усі необхідні можливості, які люди зазвичай чекають від мобільного пристрою.

Тут є великий екран з частотою оновлення 120 Гц, і, хоча OnePlus Nord N30 не вирізняється високою продуктивністю, у нього досить ефективне енергоспоживання.

У тестуванні батареї, Nord N30 показав результат 12,5 годин безперервної роботи з дисплеєм в адаптивному режимі, що є дуже вражаючим результатом.

Основний об’єктив на 108-мегапікселів має непогані характеристики та демонструє більш деталізовані знімки, ніж можна очікувати від системи камер середньобюджетного смартфона.

Але нестабільна продуктивність цієї системи камер заважає нам з великим ентузіазмом ставитися до OnePlus Nord N30.

Тим не менш, за цілком прийнятні гроші ви отримуєте дуже функціональний смартфон, який повністю виправдовує вкладені в нього кошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Bitcoin «вмирає» і тягне за собою решту монет: що відбувається

    Падіння та зростання біткоїну (BTC) сформувало цінову модель з подвійною вершиною, сигналізуючи про потенційну зміну…

    25.06.2024

    Apple випустила Safari Technology Preview 197: що нового

    Apple випустила чергове оновлення для Safari Technology Preview, експериментального браузера, вперше представленого в березні 2016…

    25.06.2024

    Дизайнер показав яким буде iPhone 16 Pro

    Залишилося менше трьох місяців до виходу нового покоління iPhone, але вже зараз ми можемо побачити…

    25.06.2024

    Розкрито відмінності між американськими та китайськими моделями Samsung Galaxy Watch 7 та Galaxy Watch Ultra

    Розумні годинники Samsung Galaxy Watch 7 і Galaxy Watch Ultra успішно пройшли китайську сертифікацію 3C…

    25.06.2024

    Motorola представила розкладачки Razr 50 та Razr 50 Ultra з великими зовнішніми дисплеями і ціною від $510

    Леново, материнська компанія Motorola, провела в Китаї велику подію, на якій представила нову серію складаних…

    25.06.2024

    Число активних користувачів пристроїв Huawei перевалило за 580 мільйонів на місяць

    Крім випуску «бети» HarmonyOS NEXT , на конференції HDC 2024 представники HUAWEI розповіли, що кількість користувачів пристроїв…

    25.06.2024