Статті

Топ-7 способів продовжити час роботи гаджета без підзарядки

Share
Час читання: 2 хв.

Більшість гаджетів мають невеликий ресурс акумулятора, тому при частому використанні заряду не вистачає навіть на добу. Але є прості та доступні способи подовження часу їхньої роботи без підзарядки.

Зниження яскравості екрана

Основну частину енергії витрачає екран телефону. Зменшити енерговитрати дисплея можна за рахунок:

  • Встановлення на робочий стіл гаджета темного фону.
  • Зменшення яскравості дисплея. У приміщеннях його можна знизити до 10-30%, на сонці достатньо буде 50% яскравості.
  • Увімкнення автоматичного налаштування, завдяки якому датчик пристрою встановлюватиме яскравість дисплея виходячи зі ступеня освітлення навколо.
  • Швидкого затемнення екрану протягом певного часу бездіяльності. Функція підключається в налаштуваннях телефона.

Режим енергозбереження

Режим заощадження енергії доступний на більшості смартфонах. Навіть якщо гаджет дуже старий і такого режиму не має, то можна встановити спеціальну програму.

Налаштування гаджета дають змогу встановити ввімкнення енергоощадного режиму в момент зниження заряду батареї до певного рівня.

На деяких телефонах доступна екстремальна функція енергоекономії. При її активації більшість другорядних функцій гаджета відключається, яскравість і передача кольору знижуються до мінімального значення. У цьому режимі можна користуватися телефоном кілька днів, при 10% рівні заряду.

Вимкнення інтернету

У період, коли вихід в інтернет не потрібен, його краще вимикати, щоб економити заряд телефону. Такий спосіб підійде тим, у кого на смартфоні відсутні додатки, що вимагають постійного оновлення, і хто користується інтернетом нечасто.

На телефон можна встановити спеціальний віджет, який допоможе швидко вимикати і вмикати доступ до інтернету, не заходячи в налаштування телефону.

Вимкнення Bluetooth, Wi-Fi, NFC

WI-Fi модуль у телефоні витрачає багато енергії, забезпечуючи з’єднання з точкою доступу. Причому відбувається це навіть у моменти, коли гаджетом не користуються.

Можна підключати Wi-Fi, Bluetooth і NFC тільки в той період, коли ними необхідно скористатися. Для спрощення завдання можна встановити на робочий стіл віджети.

Закриття додатків

Дуже багато енергії споживають відкриті додатки, навіть якщо ними вже не користуються, але забули закрити. На екрані їх не видно, у фоновому режимі вони продовжують працювати і зменшують заряд акумулятора. Для вирішення проблеми можна:

  • Виробити звичку закривати додатки після того, як завершили роботу з ними.
  • У налаштуваннях підключити функцію, яка обмежить кількість додатків, що одночасно працюють.

Мінімальний рівень звуку

Швидко розряджають пристрій вбудовані динаміки, високий рівень звуку та використання вібросигналу. Тим, хто звик слухати аудіофайли на смартфоні, рекомендується використовувати навушники і відключити в налаштуваннях телефону еквалайзер.

Оптимальна температура

Акумулятори, встановлені в гаджетах, не переносять перегріву. Тому прямі сонячні промені і джерела тепла, що знаходяться поблизу, можуть не тільки швидко розрядити батарею, а й призвести до поломки всього пристрою. Оптимальна температура для використання смартфонів від 16 до 22 градусів.

Крім високих температур, негативно впливають на акумулятор морози. Взимку рекомендується переносити смартфон у внутрішній кишені верхнього одягу, щоб пристрій працював довше.

Способи продовження часу роботи гаджета зводяться до зменшення енерговитрат і раціонального використання його функціоналу. Більшість способів можна реалізувати, використовуючи внутрішні можливості самого пристрою.

Автор: Олена Роздрукувати
Оцініть статтю:
54321
(0 голосів, середнє: 0 з 5)
Поділіться з друзями!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Фанат ArcheAge відстежив IP і полетів до іншого штату, щоб помститися колишньому товаришу по команді

    Часто суперечки в іграх перетікають у тривалі обговорення з образами та згадуванням всього родоводу опонента,…

    29.06.2024

    Intel заперечує затримку випуску Lunar Lake, попри суперечливі звіти

    Компанія Intel представила мобільні чіпи Lunar Lake на виставці Computex, що проходила з 4 по…

    29.06.2024

    Три місця, де не можна залишати флешку, щоб уникнути її поломки

    USB-флеш-накопичувачі користуються величезною популярністю серед власників комп'ютерів, і це не дивно, адже такі пристрої дуже…

    28.06.2024

    “Vodafone” готує важливе нововведення для своїх абонентів

    Компанія «Vodafone» готується до важливих змін, які вплинуть на багатьох абонентів. Ці зміни пов’язані з…

    28.06.2024

    Нове оновлення вбиває комп’ютери з Windows 11

    Компанія Microsoft випустила нове оновлення для операційної системи Windows 11, яке виявилося проблемним. Якщо ви…

    28.06.2024

    Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

    Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи…

    28.06.2024