Смартфони

Що я зрозумів після використання Google Pixel 6A

Share

Підходить до завершення мій досвід використання смартфона Google Pixel 6A. За цей час смартфон як приємно дивував, так і доставляв несподівані незручності. Що ж я зрозумів за час використання смартфона Google – читайте докладніше в цьому матеріалі.

Пластиковий корпус може бути красивим

Театр починається з вішалки, а смартфон з корпусу. І в цьому аспекті у Pixel 6A все відмінно. Хоч корпус і пластиковий майже повністю, він не виглядає дешево і просто. Пластик добротний, в міру слизький. За порівнянною якістю виконання згадується лише iPhone 5C з далекого 2013 року. Google використала гармонійне поєднання двох кольорів: елемент над камерою трохи відрізняється за відтінком від основної палітри.

Бічна частина зроблена з алюмінію. Це ледь відчувається, але для міцності конструкції річ незамінна. Метал хоч і пофарбований, але фарба не злазить, у цьому плані все відмінно. У мене смартфон білого кольору, є ще дуже хітовий зелений. Він прям як у давні часи продається трохи дорожче у деяких продавців. Корпус Google Pixel 6A хороший, тут без претензій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон за 15 тисяч може мати хороше залізо

В інтернеті багато лають смартфони Google та їхні фірмові процесори. Починаючи з Pixel 6, компанія вбудовує у свої апарати чіпсети Tensor. Вважається, що це спільна розробка з Samsung, що відразу ж не обіцяє нічого хорошого. Усі ми пам’ятаємо троттлящі Exynos, від яких навіть самі корейці починають відмовлятися на користь Snapdragon. Однак Google Tensor не такий поганий. Принаймні, в моєму Pixel 6A.

5-нанометровий процесор відмінно справляється як з важким завданнями, так і з простими. Є дрібні підсмикування в інтерфейсі, але, можливо, це пов’язано з оптимізацією прошивки. Нагрівання я не помітив, смартфон трохи теплий навіть в ігрових баталіях. Щодо троттлінга теж усе гаразд – продуктивність знижується всього на 20%. Згадуючи ціну в 15 тисяч, можна зробити висновок, що Google Pixel 6A за продуктивністю дуже навіть непоганий.

OLED все ще може бути поганий, а 120 Гц потрібні

Незважаючи на те, що OLED у дисплеях смартфонів використовується вже купу років, відточити майстерність калібром вдається не всім. Наприклад, у Google взагалі не вийшло. Дисплей у Pixel 6A на 3+ у кращому випадку. При будь-якому нахилі дисплей покривається веселкою, кольори, зрозуміло, спотворюються. Та й навіть під прямим кутом білий колір слабо схожий на білий. Калібрування OLED – це мистецтво, як виявилося, не повністю підвладне Google.

Ще один мінус дисплея – частота розгортки. Для 2023 року 60 Гц все-таки мало. Анімації виглядають не плавними, смиканими. Необхідним мінімумом можна назвати 90 Гц, які вже є, наприклад, у Pixel 7A. У китайських апаратах навіть дешевших за вартістю є і 120 Гц. Не сказати, що вони там сильно покращують картину, але як мінімум виглядають на порядок краще, ніж 60 Гц у Pixel 6A. Тут однозначно незалік.

Швидка зарядка важлива

У плані швидкої зарядки у Pixel 6A так само не все гладко. І під час користування цим смартфоном я зрозумів, наскільки важлива швидкість зарядки. Pixel 6A підтримує зарядку за стандартом Power Delivery зі швидкістю 18 ват, бездротової немає. Майже така ж потужність в Айфонах, але там це не відчувається так само сильно, як у Pixel 6A. Смартфон Google заряджається до 100% близько 2 годин. Ніякого швидкого підживлення зробити не вийде.

Зрозуміло, блок живлення в комплекті не йде. Але сенсу купувати аксесуар на 20 або 30 ват немає, швидше смартфон заряджатися не стане. Примітно, що тільки 18 ват є і в більш дорогих моделях від Google. Ймовірно, це турбота про акумулятор, але навряд чи хоча б 20 ват сильно б збільшили знос. У цьому плані смартфон не порадував зовсім.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Михайло, скільки ви випили, коли то писали, що у вас екран "веселкою" пішов? :) Чи ви якусь гівно плівку за 10 грн наклеїли? Я майже рік із 6а, ніразу ніяких веселок під кутами не бачив, як і різкої зміни кольорів. Може пити треба менше, чи зір перевірити? :)) Як можна таку "дічь" писати....

  • Згоден повністю з паном вище, сам також маю Pixel 6a вже рік хожу з ним проблем не маю, єдине чого не вистачає бездротової зарядки, а так 60 герц виправляється частково тут
    Розблоковуєте функцію розробника там практично в самому низу є пункт Анімація вікон виставте всі 3 пункти 0,5х і буде вам за радість.

  • Про що хотів сказати не зрозуміло . Огляд на рівні дитини . Попрацюйте над загальним змістов . То все е в інтернеті .

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Google Pixel
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024