Що я зрозумів після використання Google Pixel 6A

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підходить до завершення мій досвід використання смартфона Google Pixel 6A. За цей час смартфон як приємно дивував, так і доставляв несподівані незручності. Що ж я зрозумів за час використання смартфона Google – читайте докладніше в цьому матеріалі.

Пластиковий корпус може бути красивим

Театр починається з вішалки, а смартфон з корпусу. І в цьому аспекті у Pixel 6A все відмінно. Хоч корпус і пластиковий майже повністю, він не виглядає дешево і просто. Пластик добротний, в міру слизький. За порівнянною якістю виконання згадується лише iPhone 5C з далекого 2013 року. Google використала гармонійне поєднання двох кольорів: елемент над камерою трохи відрізняється за відтінком від основної палітри.

Бічна частина зроблена з алюмінію. Це ледь відчувається, але для міцності конструкції річ незамінна. Метал хоч і пофарбований, але фарба не злазить, у цьому плані все відмінно. У мене смартфон білого кольору, є ще дуже хітовий зелений. Він прям як у давні часи продається трохи дорожче у деяких продавців. Корпус Google Pixel 6A хороший, тут без претензій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон за 15 тисяч може мати хороше залізо

В інтернеті багато лають смартфони Google та їхні фірмові процесори. Починаючи з Pixel 6, компанія вбудовує у свої апарати чіпсети Tensor. Вважається, що це спільна розробка з Samsung, що відразу ж не обіцяє нічого хорошого. Усі ми пам’ятаємо троттлящі Exynos, від яких навіть самі корейці починають відмовлятися на користь Snapdragon. Однак Google Tensor не такий поганий. Принаймні, в моєму Pixel 6A.

5-нанометровий процесор відмінно справляється як з важким завданнями, так і з простими. Є дрібні підсмикування в інтерфейсі, але, можливо, це пов’язано з оптимізацією прошивки. Нагрівання я не помітив, смартфон трохи теплий навіть в ігрових баталіях. Щодо троттлінга теж усе гаразд – продуктивність знижується всього на 20%. Згадуючи ціну в 15 тисяч, можна зробити висновок, що Google Pixel 6A за продуктивністю дуже навіть непоганий.

OLED все ще може бути поганий, а 120 Гц потрібні

Незважаючи на те, що OLED у дисплеях смартфонів використовується вже купу років, відточити майстерність калібром вдається не всім. Наприклад, у Google взагалі не вийшло. Дисплей у Pixel 6A на 3+ у кращому випадку. При будь-якому нахилі дисплей покривається веселкою, кольори, зрозуміло, спотворюються. Та й навіть під прямим кутом білий колір слабо схожий на білий. Калібрування OLED – це мистецтво, як виявилося, не повністю підвладне Google.

Ще один мінус дисплея – частота розгортки. Для 2023 року 60 Гц все-таки мало. Анімації виглядають не плавними, смиканими. Необхідним мінімумом можна назвати 90 Гц, які вже є, наприклад, у Pixel 7A. У китайських апаратах навіть дешевших за вартістю є і 120 Гц. Не сказати, що вони там сильно покращують картину, але як мінімум виглядають на порядок краще, ніж 60 Гц у Pixel 6A. Тут однозначно незалік.

Швидка зарядка важлива

У плані швидкої зарядки у Pixel 6A так само не все гладко. І під час користування цим смартфоном я зрозумів, наскільки важлива швидкість зарядки. Pixel 6A підтримує зарядку за стандартом Power Delivery зі швидкістю 18 ват, бездротової немає. Майже така ж потужність в Айфонах, але там це не відчувається так само сильно, як у Pixel 6A. Смартфон Google заряджається до 100% близько 2 годин. Ніякого швидкого підживлення зробити не вийде.

Зрозуміло, блок живлення в комплекті не йде. Але сенсу купувати аксесуар на 20 або 30 ват немає, швидше смартфон заряджатися не стане. Примітно, що тільки 18 ват є і в більш дорогих моделях від Google. Ймовірно, це турбота про акумулятор, але навряд чи хоча б 20 ват сильно б збільшили знос. У цьому плані смартфон не порадував зовсім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.