5 дуже корисних функцій смартфонів на Android, про які ви постійно забуваєте

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часом вирішення найскладніших проблем лежить на поверхні. І це твердження безпосередньо стосується наших смартфонів, чиї можливості дозволяють викрутитися з будь-якої ситуації. Сьогодні ми поговоримо про функції Android, які є банальними і розташовуються на найвиднішому місці, проте пересічні користувачі про них постійно забувають, через що зазнають труднощів, обираючи не найраціональніший спосіб вирішення проблеми.

Чи можна зарядити телефон від телефона

Уявіть: ви перебуваєте в компанії друзів на свіжому повітрі, і в когось із них розрядився телефон, а під рукою не виявилося повербанка. Б’юся об заклад, що з урахуванням нашої залежності від гаджетів подібна ситуація здатна змусити деяких людей відправитися додому. Киньте цю затію! Адже можна зарядити телефон від телефону.

Для цього потрібно дотриматися двох умов. Перша – підтримка OTG, яка є на 99% сучасних моделей (можна перевірити через додаток USB OTG Checker). Друга – наявність OTG-перехідника. Він коштує сущі копійки, зате скільки приносить користі!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі залишиться вставити адаптер у телефон, у якого достатньо заряду, і під’єднати до нього другий пристрій по кабелю, після чого почнеться передача енергії. Причому таким чином можна заряджати не тільки Android-девайси, а й будь-які аксесуари від смарт-годинника до бездротових навушників.

Як роздати інтернет з Андроїда

Змоделюємо іншу ситуацію: ваш товариш забув оплатити мобільний зв’язок і опинився без мобільного інтернету. Невже ви залишите його в біді? Гадаю, ні, тому нагадаю, як роздати інтернет із телефона:

  • Відкрийте налаштування свого пристрою.
  • Перейдіть у розділ “Точка доступу Wi-Fi” і активуйте однойменну функцію.
  • Попросіть друга підключитися до вашого телефону через розділ “Wi-Fi”.

Для сполучення буде використовуватися пароль, який встановлюється в налаштуваннях роздавального пристрою. У разі виникнення труднощів ознайомтеся з розширеною інструкцією, як роздати інтернет з Андроїда, де, крім вирішення проблем, представлені інші способи роздачі.

Як підключитися до Wi-Fi без пароля

Існує багато людей, які не пам’ятають пароль від домашнього Wi-Fi. Це не привід відмовитися від походу в гості. Просто, прийшовши додому до забудькуватої людини, скористайтеся лайфхаком:

  • Відкрийте налаштування її смартфона.
  • Перейдіть у розділ “Wi-Fi”.
  • Натисніть на мережу, до якої він підключений.
  • Після цього на екрані з’явиться QR-код для підключення до Wi-Fi без пароля. Відскануйте його через камеру свого смартфона.

Якщо це не допоможе, то познайомтеся з добіркою додатків для злому Wi-Fi, розміщеною на нашому сайті. Навіть смартфон свого гостинного друга до рук брати не доведеться.

Керування технікою з телефону

Загубився пульт від телевізора або кондиціонера? Теж не біда, адже його здатний замінити будь-який смартфон з ІЧ-портом. Придивіться до верхнього торця свого девайса. Якщо там буде виявлена загадкова точка, виконайте кілька простих дій:

  • Запустіть додаток “Пульт” (зазвичай лежить у папці “Інструменти” на робочому столі Андроїд).
  • Натисніть кнопку “Додати пульт”.
  • Виберіть потрібний пристрій.
  • Завершіть налаштування, використовуючи інструкцію, яка з’явиться на екрані.

Якщо в папці “Інструменти” ви не знайдете жадану програму, скачайте додатковий застосунок з пультом на Андроїд з нашої добірки. Сторонній софт працює схожим чином, тож з налаштуванням проблем виникнути не повинно.

Поділ екрана на Андроїд

Якщо ви відчуваєте дефіцит вільного часу, то поділ екрана на телефоні стане справжнім порятунком. Ця функція, що з’явилася з виходом Android 7, дає змогу працювати у двох додатках одночасно:

  • Відкрийте список запущених програм, зробивши свайп від нижньої частини екрана до середини, або натиснувши на кнопку багатозадачності (“квадрат”).
  • Затримайте палець на першому додатку.
  • Активуйте режим поділу екрана.
  • Виберіть другу програму, у якій хочете працювати.

До речі, це не єдиний варіант, як можна використовувати режим багатозадачності на Андроїд. В окремому матеріалі ви дізнаєтеся про інші способи, які іноді навіть зручніші за поділ екрана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.