Названо 6 функцій iOS 17, заради яких варто встановити бета-версію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перша бета-версія iOS 17 вийшла тиждень тому, але багато користувачів, і ми зокрема, вже встигли випробувати нову операційну систему. Скрізь ви можете знайти стандартні поради не оновлюватися через те, що вона може бути нестабільною або якісь додатки відмовляться працювати. Я користуюся iOS 17 трохи менше тижня і за весь цей час якихось серйозних глюків, крім невеликих косметичних проблем, не зустрів. І тому саме час поговорити про функції iOS 17, заради яких можна сміливо встановлювати навіть найпершу бета-версію.

Цього року таких нововведень не надто багато, але вони все ж є. І відкочуватися на iOS 16 після того, як я все це спробував, зовсім не хочеться. Наприклад, тепер доступне безкоштовне розшифрування голосових повідомлень в iMessage і крутий режим очікування. А інтерактивні віджети стали для мене однією з найзручніших функцій. Розповідаємо про ці та інші функції iOS 17, заради яких варто встановити навіть найпершу бетку.

Розшифровка голосових повідомлень

Кілька років тому я перетягнув усю свою сім’ю в Телеграм через те, що iMessage став працювати просто огидно. До того ж спостерігалися постійні затримки з отриманням оновлень і пропадали повідомлення в нікуди. Через три роки Apple довела свій месенджер практично до ідеального стану. Майже за тиждень використання iOS 17 я не пропустив жодного повідомлення, що вже можна вважати успіхом. Але найкрутіша функція – розшифровка голосових повідомлень – ідеально працює російською мовою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я терпіти не можу, коли мені хтось надсилає голосовушки, бо можливості нормально і спокійно їх прослухати в мене немає. Значно легше сприймати текст. Саме тому для мене ця фіча стала панацеєю. Тепер я спокійно можу спілкуватися з усіма друзями і близькими, не психуючи на них через голосові повідомлення. Причому розшифровка працює реально круто. Не треба натискати жодних кнопок. Все функціонує стоково і не вимагає від вас жодного втручання. Нововведення вийшло в найкращих традиціях Apple. А Телеграм тепер залишився тільки для роботи і читання новинних каналів.

Режим Очікування на Айфоні

В iOS 17 з’явився і спеціальний режим очікування, який перетворює Айфон на аналог приліжкового годинника. Наш автор Іван Герасимов докладно розповідав про те, як він працює, в окремому матеріалі. Тепер же, після кількох днів після оновлення, я можу сміливо сказати, що це одне з найкращих рішень за весь час існування iOS. Настільки зручно подивитися вночі час або дізнатися погоду не було ще ніколи.

Досить тапнути по екрану, і без яскравого підсвічування, яке випалює очі, і великим шрифтом ви побачите всю потрібну інформацію. Причому навіть необов’язково морочитися з підставкою. Досить просто оперти телефон на стіну. Тепер хотілося б, щоб подібна штука з’явилася ще й в iPad. На великому екрані подібні речі виглядали б ще крутіше. А взагалі з режимом очікування Apple потрапила в саме серце. Хоча, зізнаюся чесно, спочатку вважав його не більше ніж пустощами.

Віджети на айфоні

Віджети на iPhone існують уже давно, але, напевно, більшість із вас помітили, що смислового навантаження від них мінімум. Річ у тім, що, по суті, в iOS віджети – це просто велика іконка додатка, яка може виводити на екран якусь інформацію. При цьому натискання на віджет гарантовано запускає додаток. Але в iOS 17 все змінилося. Тепер віджети стали інтерактивними, і взаємодія з ними стає значно цікавішою.

Хочете запустити потрібну пісню? Натисніть кнопку “Відтворити” на віджеті і все. Сподобався додаток у добірці App Store? Тапніть на відповідний рядок у віджеті й одразу потрапите на сторінку завантаження. Ну а найкрутіше, що тепер позначати виконаними якісь дії в нагадуваннях можна прямо з робочого столу. Я користуюся цим додатком для складання списку покупок. Поява інтерактивного віджета для нього – це дуже зручне рішення. До речі, віджети стали інтерактивними ще й на локскрині, тому скоро запускати музику можна буде в один дотик.

Режим інкогніто на iPhone

Погодьтеся, що зробити сюрприз другій половинці з кожним роком стає все складніше, і доводиться перед покупкою як слід погуглити. Ось тільки залишати просто так відкриті вкладки в Сафарі може бути небезпечно. Якщо раптом близька людина зайде в браузер, вона може просто напросто спалити весь сюрприз. У такій ситуації не допомагали навіть вкладки, відкриті в Приватному доступі, адже в нього міг потрапити будь-хто.

В iOS 17 за замовчуванням розділ “Приватний доступ” у Сафарі прихований і заблокований за допомогою Face ID або Touch ID. Тепер вам не треба переживати, що хтось, просто переключившись на нього, побачить усі ваші збережені сторінки. Для цього як мінімум потрібно скористатися біометрією або код-паролем. Дуже зручна функція, яка повинна була з’явитися дуже давно, але дісталася до Айфона тільки зараз.

Як зробити живі шпалери на Айфоні

Минулого року ми розповідали про кілька функцій, які зникли з Айфона після оновлення на iOS 16. Однією з них була можливість встановити Live Photo як шпалери і періодично запускати анімацію. Мабуть, торік Apple просто не вистачило часу, щоб допилити цю функцію і ось вона повернулася в iOS 17.

Тепер ви можете знову встановлювати Live Photo як шпалери, ось тільки анімація запускатиметься не за утриманням пальця на екрані, а автоматично, коли ви активуватимете дисплей для розблокування. Ідеальний варіант для тих, у кого є красиві Live Photo з морем.

Безпечна відстань від екрана

Напевно ви навіть не замислювалися, що часто ми дивимося на екран смартфона, підносячи його до обличчя дуже близько. Нічого хорошого для зору це не обіцяє, і рано чи пізно доведеться надіти окуляри. В Apple це теж зрозуміли і зробили круту фічу в “Екранному часі”. Тепер Айфон може визначити, наскільки близько ви піднесли його до очей, і видасть відповідне повідомлення.

Працює ця фішка тільки на айфонах з Face ID і ідеально підійде для налаштування на смартфонах дітей. Самі знаєте, як іноді дитина може зануритися в те, що відбувається на екрані, і навіть не помічає, що близько підносить телефон до обличчя. Але я налаштував цю фічу собі і вже кілька разів ловив відповідне повідомлення. Якщо сам не можу контролювати, як тримаю смартфон, то нехай хоча б Apple мені в цьому допоможе.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.