Смартфони

Характеристики камер Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro злили в мережу до анонсу

Share
Час читання: 2 хв.

Скарбничка чуток про смартфони серії Google Pixel 8 поповнилася новою інформацією. Інсайдерський звіт розкрив характеристики, а також функціональні можливості камер майбутніх флагманів – порівняно з поточним поколінням апгрейд видається вельми відчутним.

За даними порталу Android Authority, зміни торкнуться як базової, так і Pro-версії. Зокрема, на зміну датчику Samsung ISOCELL GN1 прийде ISOCELL GN2. Останній за рахунок більшого розміру матриці зможе вловлювати приблизно на 35% більше світла, що підвищить якість знімків, зроблених при слабкому освітленні, і збільшить швидкість спуску затвора. Заодно повідомляється про можливість запису 8K-відео зі швидкістю 30 к/с, а також про підтримку технології Stagged HDR, що скорочує кількість артефактів і прискорює процес HDR-зйомки.

У моделі Pixel 8 Pro 12-мегапіксельний надширококутний надширококутний сенсор Sony IMX386 буде замінений на Sony IMX787 з роздільною здатністю 64 Мп і модифікованим склом. Модуль із телеоб’єктивом і фронталка залишаться без змін, а ось режиму макрозйомки Pixel 8 Pro не отримає. Надширококутний датчик у базовій версії теж отримає невеликі зміни: компанія використає той самий Sony IMX386, але зі злегка поліпшеним кутом огляду.

Ще одним нововведенням Pixel 8 Pro стане наявність нового ToF-сенсора VL53L8 – це повинно поліпшити роботу функції автофокусування (у базовій моделі залишиться колишній VL53L1). До того ж у мережу просочилася інформація про датчик Melexis MLX90632, який застосовуватиметься для вимірювання температури, включно, наприклад, з температурою тіла, а не для фотозйомки.

Щодо ПЗ також очікуються деякі зміни. На поточному етапі розробки була помічена функція Adaptive torch, яка дасть змогу регулювати інтенсивність спалаху, Segmentation AWB для вибіркового опрацювання окремих областей кадру, а також можливість вибору ступеня розмиття фону. Презентація нових “пікселів” очікується восени поточного року.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google Pixel
  • Останні записи

    Експерт заявив, що постійне використання гаджетів знижує концентрацію уваги

    Смартфони, планшети та ноутбуки стали невід'ємною частиною нашого життя, але надмірне проведення часу за екранами…

    13.10.2024

    Apple заявила, що ШІ-моделі насправді не думають, а лише створюють ілюзію мислення

    Дослідники Apple виявили, що великі мовні моделі, такі як ChatGPT, не здатні до логічного мислення…

    13.10.2024

    WhatsApp додає підтримку віджетів на iPhone

    У WhatsApp з'явиться підтримка віджетів для iPhone. Вони працюватимуть на всіх смартфонах Apple із встановленою…

    13.10.2024

    Samsung Galaxy S25 FE може стати найтоншим смартфоном у серії

    Лише нещодавно бренд випустив народний флагман Galaxy S24 FE, а у мережі вже обговорюють його…

    13.10.2024

    Компанія OpenAI заявила про понад 20 випадків використання ChatGPT у кібератаках

    OpenAI повідомила про більш ніж двадцять кібератак, створених за допомогою їхньої генеративної моделі штучного інтелекту…

    13.10.2024

    Які моделі навушників AirPods існують і в чому різниця

    Перші бездротові навушники AirPods були випущені у 2016 році. З того часу Apple випустила ще…

    13.10.2024