Усе, що вам потрібно знати про Samsung Galaxy S23 FE

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung здивувала весь світ ще 2020 року, коли представила версію Fan Edition свого Galaxy S20. Вона мала трохи урізані характеристики порівняно зі своїм старшим побратимом, але підкуповувала тих, хто не хотів витрачати шалені суми на флагманські пристрої.

Потім, через трохи більше року, пішов Samsung Galaxy S21 FE, і ми всі з нетерпінням чекали на Galaxy S22 FE, який так і не був представлений. Це поставило під сумнів вихід S23 FE, але останні витоки говорять про те, що Samsung може воскресити серію Fan Edition у 2023 році.

Ми зібрали всю інформацію про потенційну новинку в цьому матеріалі, бажаємо вам приємного читання!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи справді Samsung Galaxy S23 FE було скасовано?

Більшість джерел зійшлися на тому, що S22 FE не з’явиться. Ми очікували, що Samsung випустить цей смартфон приблизно в жовтні 2022 року, незабаром після виходу Galaxy Z Fold4 і Galaxy Z Flip4, але цього не сталося, у зв’язку з чим логічним виглядає питання про появу S23 FE. Хоч численні видання і повідомили, що пристрій уже перебуває в розробці, далеко не всі з цим згодні.

Раніше ресурс SamMobile, ґрунтуючись на інформації численних джерел, повідомляв, що скасовано не тільки S22 FE, а й усю серію FE в принципі. Інсайдер Йогеш Брар, який зазвичай не допускає помилок, також повідомив у Твіттері, що “в ланцюжку розробки немає Galaxy S23 FE”, що ставить під сумнів надії на ще один смартфон серії Fan Edition.

Корейський сайт The Elec повідомляє дещо інше. Джерело стверджує, що S22 FE було скасовано на тлі приголомшливого успіху S22 Ultra – цей смартфон продавався краще, ніж очікувалося, і тому Samsung перерозподіляє компоненти для збільшення виробництва. Джерело повідомляє, що для випуску S22 FE просто не було слушного моменту, і що Galaxy S23 FE буде випущений цього року, як і було заплановано, з розрахунком на виробництво трьох мільйонів одиниць.

Коли Samsung Galaxy S23 FE буде представлений?

Це важко передбачити, враховуючи, що S22 FE взагалі не побачив світ. Корейське видання Hankooki припускає, що Samsung Galaxy S23 FE буде представлений у серпні або вересні цього року. На додаток до цього, видання припускає, що Galaxy A74 не був випущений спеціально, щоб запобігти надлишку пристроїв на ринку.

Ресурс SamMobile дотримується тієї самої думки, але вважає, що смартфон з’явиться трохи пізніше – у четвертому кварталі 2023 року, тобто в жовтні, листопаді або грудні. Водночас портал GalaxyClub не виключає випуск моделі на початку 2024 року. Нагадаємо, що Samsung Galaxy S20 FE було випущено в жовтні 2020 року, а Galaxy S21 FE – у січні 2022.

Як можна помітити, між двома пристроями минуло трохи більше року, але це було пов’язано в основному з тим, що S21 FE сильно затримався у виробництві через брак процесорних чипів, який виник на тлі COVID-19.

Які технічні характеристики та особливості отримає Samsung Galaxy S23 FE?

Оскільки випуск S23 FE все ще під питанням, складно припустити, який він може мати вигляд, з огляду на те, що протягом року ходили суперечливі чутки про S22 FE, який у підсумку так і не був представлений. Але зате у звіті SamMobile від квітня 2023 року вказана дата виходу в четвертому кварталі, яка збігається з припущеннями вище, і представлений напрочуд повний список технічних характеристик.

Пам’ять і процесор

Найгучнішою є заява про те, що S23 FE працюватиме на чипі Exynos 2200 від Samsung на всіх ринках. Саме цей чипсет використовується у флагмані Galaxy S22 в Європі, але оскільки виробник перейшов на використання Snapdragon 8 Gen 2 по всьому світу в лінійці S23, трохи несподівано, що компанія може повернутися до Exynos і вийти з ним на світовий ринок, представивши Galaxy S23 FE.

Крім чипа, SamMobile повідомляє, що S23 FE буде поставлятися зі 128 або 256 ГБ вбудованої пам’яті і, ймовірно, з 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті.

Акумулятор

За словами джерела, ємність акумулятора в S23 FE буде точно такою самою, як і в попередніх моделях серії, тобто 4500 мАг. Це означає, що потужність дротової зарядки, найімовірніше, теж не зміниться і становитиме 25 Вт.

Камера

SamMobile повідомляє про оновлення основної камери до 50 МП. Цю інформацію також підтвердив портал GalaxyClub, який додав, що це буде той самий сенсор, що і в Galaxy S23 і S23+, тобто Samsung S5KGN3.

Скільки коштуватиме Samsung Galaxy S23 FE?

Якщо Galaxy S23 FE все ж буде випущений, варто поглянути на вартість минулих моделей серії, щоб мати уявлення про приблизну ціну нового пристрою. Отже, ось ціни, за якими продавалися минулі моделі FE:

  • Samsung Galaxy S20 FE (4G): £599/€649
  • Samsung Galaxy S20 FE (5G): $699/£699/€749
  • Samsung Galaxy S21 FE (5G): $699/£699/€749

Якщо S20 FE пропонував версії з підтримкою 4G і 5G, то в S21 FE була обрана більш уніфікована платформа 5G. Сподіваємося, що Samsung утримає ціни на нову модель, і тоді вартість конфігурації початкового рівня складе $699/£699/€749.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.