Смартфони

Який смартфон краще купити у 2023 році: Samsung S23 чи iPhone 14

Share

З кожним роком конкурентна боротьба між провідними виробниками цифрової техніки стає гострішою і цікавішою. Сьогодні в переліку основних лідерів ринку за рівнем попиту – моделі Samsung S23 і iPhone 14, флагмани з унікальним набором переваг і технічних параметрів. Тому покупці, які вирішили придбати новий цифровий ґаджет для себе або в подарунок, ставлять собі питання: який із пристроїв S23 vs iPhone 14 вартий уваги і готовий отримати звання найкращого з найкращих?

Самсунг S23 або iPhone 14: боротьба рівних

Вирішити тривалу суперечку-протистояння s23 vs iPhone 14 допоможе детальне порівняння пристроїв за базовими зовнішніми і технічними параметрами:

1. Форм-фактор обох моделей має чимало спільного. Однак у легшого iPhone 14 зовнішній вигляд має класично строгий і водночас дуже стильний вигляд, тоді як виробники Самсунг зробили ставку на мінімалізм і трохи погіршили корпус задля візуальної та тактильної солідності. При цьому обидва пристрої мають волого- і пилозахист на рівні IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Екран S23 Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю Full HD має розмір 6,1 дюйма і частоту оновлення 120 Гц. В Айфон 14 дисплей – OLED-панель Super Retina XDR з частотою 60 Гц. Однак за різниці цього показника вдвічі Apple помітно виграє в суперечці Samsung s23 vs iPhone 14 за якістю зображення.

3. Серце Самсунг S23 – процесор останнього покоління Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, визнаний найпотужнішим чипсетом для моделей на ОС Андроїд 13. Його можливості доповнює прошивка One UI 5.1, розроблена брендом для гаджетів власного виробництва. В Айфон 14 встановлено восьмиядерний процесор Apple A15 Bionic, можливості якого відмінно доповнює фірмова операційка iOS. Саме завдяки її детальній оптимізації гаджет демонструє стабільну продуктивність і безвідмовність, виграючи в протистоянні S23 vs iPhone 14.

4. Набір камер у Самсунг – це основний модуль на 50 Мп, 10 Мп телеоб’єктива і 12 Мп ультраширокого модуля. В Айфон 14 обмежилися основною камерою і надшириком по 12 Мп.

5. Батарея 3 900 мАг у Самсунг виграє у 3 279 мАг для Айфон 14. Однак за рахунок iOS тривалість автономної роботи останнього вища, виводячи його на перше місце в суперечці Samsung s23 vs iPhone 14.

Отже, на запитання, що краще: Самсунг S23 чи Айфон 14, можна впевнено відповісти: за зовнішньої схожості перша модель готова запропонувати майбутньому власнику високу продуктивність, а також чудову якість фото- та відеозйомки завдяки вдосконаленим камерам. Зі свого боку, iPhone 14 випереджає свого головного конкурента за якістю зображення на екрані, стабільністю і тривалістю автономної роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

View Comments

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024

    У WhatsApp з’явиться новий спосіб реакцій на фото та відео

    У месенджері WhatsApp з'явиться нова кнопка швидкого реагування. Як повідомляє портал WABetaInfo, вона змінить спосіб…

    03.05.2024

    Яким буде новий MacBook Air з чіпом M4 та нейромережевими функціями

    Поки Apple продовжує активно працювати над впровадженням нового покоління чіпів M4 з нейромережевими можливостями, ми…

    03.05.2024