Який смартфон краще купити у 2023 році: Samsung S23 чи iPhone 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком конкурентна боротьба між провідними виробниками цифрової техніки стає гострішою і цікавішою. Сьогодні в переліку основних лідерів ринку за рівнем попиту – моделі Samsung S23 і iPhone 14, флагмани з унікальним набором переваг і технічних параметрів. Тому покупці, які вирішили придбати новий цифровий ґаджет для себе або в подарунок, ставлять собі питання: який із пристроїв S23 vs iPhone 14 вартий уваги і готовий отримати звання найкращого з найкращих?

Самсунг S23 або iPhone 14: боротьба рівних

Вирішити тривалу суперечку-протистояння s23 vs iPhone 14 допоможе детальне порівняння пристроїв за базовими зовнішніми і технічними параметрами:

1. Форм-фактор обох моделей має чимало спільного. Однак у легшого iPhone 14 зовнішній вигляд має класично строгий і водночас дуже стильний вигляд, тоді як виробники Самсунг зробили ставку на мінімалізм і трохи погіршили корпус задля візуальної та тактильної солідності. При цьому обидва пристрої мають волого- і пилозахист на рівні IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Екран S23 Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю Full HD має розмір 6,1 дюйма і частоту оновлення 120 Гц. В Айфон 14 дисплей – OLED-панель Super Retina XDR з частотою 60 Гц. Однак за різниці цього показника вдвічі Apple помітно виграє в суперечці Samsung s23 vs iPhone 14 за якістю зображення.

3. Серце Самсунг S23 – процесор останнього покоління Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, визнаний найпотужнішим чипсетом для моделей на ОС Андроїд 13. Його можливості доповнює прошивка One UI 5.1, розроблена брендом для гаджетів власного виробництва. В Айфон 14 встановлено восьмиядерний процесор Apple A15 Bionic, можливості якого відмінно доповнює фірмова операційка iOS. Саме завдяки її детальній оптимізації гаджет демонструє стабільну продуктивність і безвідмовність, виграючи в протистоянні S23 vs iPhone 14.

4. Набір камер у Самсунг – це основний модуль на 50 Мп, 10 Мп телеоб’єктива і 12 Мп ультраширокого модуля. В Айфон 14 обмежилися основною камерою і надшириком по 12 Мп.

5. Батарея 3 900 мАг у Самсунг виграє у 3 279 мАг для Айфон 14. Однак за рахунок iOS тривалість автономної роботи останнього вища, виводячи його на перше місце в суперечці Samsung s23 vs iPhone 14.

Отже, на запитання, що краще: Самсунг S23 чи Айфон 14, можна впевнено відповісти: за зовнішньої схожості перша модель готова запропонувати майбутньому власнику високу продуктивність, а також чудову якість фото- та відеозйомки завдяки вдосконаленим камерам. Зі свого боку, iPhone 14 випереджає свого головного конкурента за якістю зображення на екрані, стабільністю і тривалістю автономної роботи.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.