Android: як спростити собі налаштування нового смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Новий смартфон уже тут, і ви не можете дочекатися, щоб запустити його в експлуатацію? Шкода, що спочатку вам доведеться налаштувати його та перенести всі свої дані зі старого пристрою. Однак за правильної підготовки це можна зробити швидко та легко.

Реклама

При цьому процедура деякою мірою залежить від старого та нового смартфона. Якщо обидва пристрої належать одному й тому самому виробнику, цілком можливо, що останній пропонує на своєму веб-сайті власну програму для швидкої передачі всіх даних. Якщо це так, вам слід використовувати це програмне забезпечення для свого нового мобільного телефону. Наприклад, користувачі Galaxy S21 можуть скористатися додатком “Smart Switch”, якщо їхній поточний пристрій також належить Samsung. З Huawei ваш телефон використовує переваги клону. З іншого боку, якщо ви міняєте виробника смартфона, просто скористайтеся наведеним нижче керівництвом, якщо ви хочете передати особисті дані.

Налаштування резервної копії Google Диска для зміни смартфона

Звичайно, якщо ви хочете змінити свій смартфон на Android, особливо важливі ваші старі контакти. Вам і низці основних даних, як-от збережені WLAN, а також паролі, зустрічі, налаштування та додатки, найкраще зробити резервну копію на Google Диску в резервній копії. У будь-якому разі у вас уже є доступ до хмари Google за допомогою вашого облікового запису Google. Наприклад, ви також використовуєте це, коли отримуєте додатки з Play Store.

Одна зручна особливість Google Drive Backup для смартфонів полягає в тому, що вам не потрібно ні про що турбуватися, щойно ви ввімкнете цю функцію. Спочатку відкриває “Налаштування | (за потреби) Додатково | Система | Резервне копіювання”. Тепер тут ви вмикаєте резервне копіювання даних за допомогою кнопки поруч із кнопкою “Створити резервну копію на Google Диску” для обраного вами облікового запису Google. Нижче ви також можете побачити, що і коли востаннє виконувалося резервне копіювання з вашого пристрою Android. Наступні речі ви можете перенести через резервну копію:

  • Зв’язки
  • Бездротові локальні мережі, включно з паролями
  • Розклад і налаштування вашого календаря Google
  • Налаштування Gmail
  • Налаштування голосу та голосового введення
  • Дата та час
  • Фон
  • Застосунки
  • Дані та налаштування застосунків (може бути застосовано не до всіх застосунків)

Зробіть резервну копію повідомлень WhatsApp

Наприклад, один додаток, дані якого не копіюються з Google Диска, – це WhatsApp. Якщо ви хочете перейти зі свого старого пристрою Android на новий мобільний телефон, вам слід створити додаткову резервну копію своїх чатів, включаючи всі зображення та інше. Найпростіший спосіб зробити це – у самому месенджері, а також за допомогою Google Диска. Резервні копії в хмарі більше не шифруються з літа 2018 року. Отже, у вас є ще одна причина подбати про пароль для вашого доступу в Google.

Перше, що потрібно зробити у WhatsApp, – це натиснути на три крапки, розташовані вертикально в правому верхньому кутку, у правому верхньому кутку. Потім ви вибираєте “Налаштування | Чати | Резервне копіювання чату”. У нижній частині розділу “Налаштування Google Диска” тепер ви можете налаштувати обліковий запис Google для резервного копіювання з Google Диска. Крім того, ви визначаєте, як часто ви хочете створювати резервні копії своїх чатів, включно із зображеннями, і чи потрібно зберігати передані відео. Для параметра “Резервне копіювання через” найкраще залишити за замовчуванням параметр “тільки Wi-Fi”. Після переходу зі старого смартфона на Android на нову модель все, що вам потрібно зробити, це активувати месенджер і зачекати, поки не буде відтворена резервна копія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: