Смартфони

Який смартфон купити у 2023 році: флагмани, бюджетні смартфони чи камерофони

Share
Час читання: 7 хв.

Різноманітність смартфонів на ринку змушує багато годин проводити в пошуках ідеального апарату під певні потреби. Правильний вибір залежить від багатьох факторів: від бюджету до віку власника, але можна заздалегідь окреслити коло обраних моделей. Зібрали в одному матеріалі смартфони, які можна купити у 2023 році з мінімальним ризиком і максимальною користю для різних завдань.

Samsung Galaxy S23 Ultra – флагман, камерофон, бізнес-телефон для максималістів

Вибір номер один для досвідчених користувачів, які чекають від телефону в 2023 році максимальної продуктивності, різнопланових функцій і дорогого зовнішнього вигляду. Galaxy S23 Ultra грайливо виграє титул найстильнішого телефону, і мало хто може з ним змагатися в можливостях і потужності.

Розкішний дизайн, величезний екран і процесор останнього покоління роблять S23 Ultra апаратом без вад. Фото: global.techradar.com

Ексклюзивно розігнаний процесор Snapdragon 8 Gen 2 забезпечує продуктивність топ-рівня для будь-яких завдань: графіки, ігор, роботи. Про якість камер S23 Ultra говорить простий факт: апарат уже використовували для зйомок фільму. Унікальний стократний гібридний зум дарує функцію телескопа і дістає до найвіддаленіших об’єктів. Знімки навіть у RAW робляться просто, а виглядають – преміально.

200 МП основна камера не просто хороша – вона чудова. Навіть уночі. Фото: soyacincau.com

З AMOLED-дисплеєм 6,8 дюйма занурення в контент дарує тільки приємні емоції. Підтримка HDR 10+ і частоти оновлення 120 Гц підсилює ефект при перегляді відео та під час ігрових сесій. Можливості смартфона збільшуються разом із фірмовим стилусом S Pen, який розміщений в окремому відсіку корпусу. S Pen допомагає керувати апаратом, робити швидкі та зручні нотатки, малювати, взаємодіяти з плеєром і багато іншого. Розумна оболонка S23 Ultra сама прийме дзвінок, відправить повідомлення. Заряджати смартфон достатньо один раз на 13 годин при стандартному навантаженні.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Pro 5G – збалансований середньобюджетник

Який телефон краще купити у 2023 році, якщо бюджет – 15000 гривень? Відповідь проста: Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G. Його потужності у 2023 році вистачає, щоб працювати і грати, а AMOLED-екран без ШІМ-мерехтіння напрочуд красивий і барвистий. Бонуси – дизайн флагманського рівня і чудова автономність.

Redmi Note 11 Pro 5G має чудовий вигляд і відчувається в руці. Фото: techreviewer.de

Задня панель зі скла видає в Note 11 Pro претендента на високий статус. Дизайн доповнений AMOLED-екраном 6,67 дюйма з частотою оновлення 120 Гц. Ніякого шкідливого мерехтіння і бляклих кольорів! Функція AOD налаштовується за бажанням користувача, серйозно економить заряд акумулятора і має дуже ефектний вигляд.

Смартфон легко працює без підзарядки до двох днів, а заряджається з 0 до 100% всього за 21 хвилину. Продуктивності процесора Snapdragon 695 все ще вистачає для запуску важких додатків, популярних ігор (нехай і на середніх або середньо-високих налаштуваннях з FPS близько 50). Шикарною камерою Redmi Note 11 Pro не похвалиться, але портрети чудові: деталізація на рівні, глибина різкості правильна.

Працювати та грати на такому екрані – задоволення. Фото: nextrift.com

Google Pixel 7 Pro – недорогий смартфон з хорошою камерою

У 2023 році купити телефон з хорошою камерою багатьом хочеться не за 50 тисяч гривень. Google Pixel 7 Pro – фотографії найвищого рівня за підтримки штучного інтелекту, безкоштовне хмарне сховище для знімків і роликів, абсолютно чистий Android.

Одна з переваг камерофона від Google – компактний форм-фактор, з яким тримати апарат зручно людям з будь-яким розміром долоні. Фото: ubergizmo.com

Google Pixel 7 Pro працює день без підзарядки і пропонує камеру формату “наведи – натисни – радій”. Штучний інтелект налаштовує експозицію і зводить до мінімуму необхідну участь у зйомці користувача. При цьому фотографії виходять з дивовижними динамічним діапазоном і передачею кольору. Не кожен камерофон здатний на подібне. Зовсім не для галочки у телефона і 30-кратний зум Super Res, а надширококутний об’єктив так і зовсім найкращий у своєму класі.

Краса, та й годі! І головне – ніяких суперзнань не потрібно. Pixel 7 Pro завжди допоможе. Фото: droid-life.com

Смартфон пропонує серйозні інструменти захисту даних, безкоштовний, вбудований VPN і чисту оболонку, над якою ніхто не знущався. Налаштування займає кілька хвилин і робить телефон таким, яким хоче його бачити і відчувати користувач. На додаток до всіх плюсів Google Pixel 7 Pro радує 6,7-дюймовим OLED-екраном, роз’ємом 3.5 мм і стандартом IP67, який не дасть апарату померти через випадкове занурення у воду.

Samsung Galaxy Z Fold 4 – дивовижний складаний смартфон

Напівтелефон-напівпланшет Samsung Galaxy Z Fold 4 – технічно складний, але вкрай незвичайний і ефективний пристрій. Власник отримує одразу кілька робочих зон на дисплеї, велику площу екрана для справ і розваг. Всупереч скепсису щодо ергономіки, до Galaxy Z Fold 4 швидко звикаєш і вже не уявляєш життя без цього кишенькового планшета – настільки він перетворює твій досвід.

У складеному вигляді апарат схожий на книжку. Або великий смартфон у чохлі-книжці. Фото: lbtechreviews.com

Модель легко розкривається і позбавляє користувача напруги очей під час роботи. Не потрібно шукати маленьку кнопочку, масштабувати таблицю на 200-300% – на екрані 7,6 дюйма все прекрасно видно навіть з пристойної відстані.

Snapdragon 8 Plus Gen 1 гарантує роботу без гальм в актуальних додатках та іграх. Про охолодження інженери подбали: вище 37 градусів смартфон не нагрівається навіть під серйозним навантаженням. Камери за якістю знімків можна порівняти з об’єктивами iPhone 13 Pro Max. Деталізація відмінна, відтінки реалістичні, а динамічний діапазон стабільно хороший. При цьому фотографувати можна і без рук, використовуючи жести або голосові команди.

Об’єкти в тіні промальовані і помітні, а загальна якість фото викликає приємні емоції навіть у професіоналів. Фото: techadvisor.com

Realme 10 – бюджетний хіт із Super AMOLED-екраном

Розглядати категорію телефонів до 10000 гривень у 2023 році можна, але не дуже перспективно. Технічний прогрес вимагає від смартфонів більше можливостей, а від користувачів – більше вкладень за гідні апарати. У контексті купівлі техніки мінімум на рік бюджетними стають моделі від 7 до 10 тисяч гривень, і серед них виділяється маловідомий Realme 10 8/256.

Дизайн апарату з полікарбонатним склом відмінно вписується в очікування від бюджетного смартфона. І навіть перевершує їх. Фото: gadgetmatch.com

Коли світло падає на задню кришку смартфона, утворюється привабливе світіння. До візуального комфорту додається практичний бонус: плоскі боковини допомагають впевнено тримати апарат вагою 178 г і товщиною 7,95 мм. Для меломанів Realme залишив роз’єм 3,5 мм, а для любителів зберігати багато інформації – окремий слот під microSD-карту.

Головна перевага бюджетника – дисплей. AMOLED-екран 6,4 дюйма з частотою оновлення 90 Гц рідко зустрінеш на недорогих смартфонах. З яскравістю до 1000 ніт і сертифікатом Widevine L1 перегляд потокових відео навіть на сонці дарує позитивні емоції. Чорний колір – глибокий і справжній, відтінки – насичені, кути огляду – дуже пристойні. І навіть не найтонші рамки дисплея не псують загального враження.

Прибрана ближче до краю фронтальна камера дає змогу насолоджуватися дисплеєм ще більше. Фото: unbox.ph

Процесор MediaTek Helio G99 не передовий, в іграшки на ультраналаштуваннях грати не дасть, але зі стандартними завданнями протягом дня справляється без перегріву і зависань. Відео, соцмережі, серфінг, плавні переходи й анімація в лаунчері, типові застосунки – все це на Realme 10 доступно без жодних проблем.

Дивно, але і фотографії на апараті непогані. Основна камера 50 МП вдень творить чудеса, демонструючи на знімках купу деталей, чудові контрастність і динамічний діапазон, живі та насичені кольори. HDR допомагає згладити відблиски, а режим AI шліфує передачу кольору на свій смак.

Деталізація радує, та й шум помітити можна тільки з лупою. Фото: pinoymetrogeek.com

З акумулятором ємністю 5000 мА-год смартфон працює цілий день. Зарядити з 0 до 100% Realme 10 можна за 65-68 хвилин. Хороший результат для бюджетного телефону. Додайте до цього функцію AOD, оболонку з гнучким налаштуванням і відключенням доступу до окремих додатків, підтримку двох SIM-карт – і ви отримаєте незаслужено обділений увагою смартфон.

Підсумки

У 2023 році найкраще купити телефон, який відповідатиме вашим побажанням, фінансовим можливостям і очікуванням. Занадто дешеві моделі доречні завжди, але термін їхнього життя (в плані достатньої продуктивності) обмежений. Флагмани – безпрограшний варіант, якщо є гроші. Серед середньобюджетників багато переоцінених і недооцінених моделей. Не бійтеся ризикувати, вибирайте з розумом – і ви обов’язково знайдете свій найкращий телефон 2023 року.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    В мережу потрапили якісні рендери Google Pixel 9a

    Основні моделі смартфонів лінійки Google Pixel 9 вже представлені, наступною моделлю стане бюджетний Pixel 9a.…

    30.09.2024

    Тест швидкості зарядки iPhone 16 Pro Max: що міф, а що правда

    У світі технологій часто трапляється так, що очікування не відповідають реальності. Це вкотре підтвердилося з…

    30.09.2024

    Користувачі PlayStation 5 скаржаться на рекламу в інтерфейсі консолі

    Нещодавнє оновлення для PlayStation 5, випущене у вересні, додало персоналізований простір Welcome Hub з новими…

    30.09.2024

    Ціна на флагманські смартфони може зрости через дорогі процесори

    У жовтні Qualcomm і MediaTek представлять свої нові флагманські процесори для смартфонів - Snapdragon 8…

    30.09.2024

    Epic Games продовжує боротьбу з Google через магазин додатків

    Epic Games продовжує боротьбу з Google у рамках судового розгляду, звинувачуючи корпорацію у порушенні антимонопольного…

    30.09.2024

    У США почав працювати новий сервіс Starlink

    SpaceX приступила до тестування в США свого сервісу Starlink Direct To Cell (DTC), який дозволяє…

    30.09.2024