Який смартфон купити у 2023 році: флагмани, бюджетні смартфони чи камерофони

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 7 хв.

Різноманітність смартфонів на ринку змушує багато годин проводити в пошуках ідеального апарату під певні потреби. Правильний вибір залежить від багатьох факторів: від бюджету до віку власника, але можна заздалегідь окреслити коло обраних моделей. Зібрали в одному матеріалі смартфони, які можна купити у 2023 році з мінімальним ризиком і максимальною користю для різних завдань.

Реклама

Samsung Galaxy S23 Ultra – флагман, камерофон, бізнес-телефон для максималістів

Вибір номер один для досвідчених користувачів, які чекають від телефону в 2023 році максимальної продуктивності, різнопланових функцій і дорогого зовнішнього вигляду. Galaxy S23 Ultra грайливо виграє титул найстильнішого телефону, і мало хто може з ним змагатися в можливостях і потужності.

Розкішний дизайн, величезний екран і процесор останнього покоління роблять S23 Ultra апаратом без вад. Фото: global.techradar.com

Ексклюзивно розігнаний процесор Snapdragon 8 Gen 2 забезпечує продуктивність топ-рівня для будь-яких завдань: графіки, ігор, роботи. Про якість камер S23 Ultra говорить простий факт: апарат уже використовували для зйомок фільму. Унікальний стократний гібридний зум дарує функцію телескопа і дістає до найвіддаленіших об’єктів. Знімки навіть у RAW робляться просто, а виглядають – преміально.

200 МП основна камера не просто хороша – вона чудова. Навіть уночі. Фото: soyacincau.com

З AMOLED-дисплеєм 6,8 дюйма занурення в контент дарує тільки приємні емоції. Підтримка HDR 10+ і частоти оновлення 120 Гц підсилює ефект при перегляді відео та під час ігрових сесій. Можливості смартфона збільшуються разом із фірмовим стилусом S Pen, який розміщений в окремому відсіку корпусу. S Pen допомагає керувати апаратом, робити швидкі та зручні нотатки, малювати, взаємодіяти з плеєром і багато іншого. Розумна оболонка S23 Ultra сама прийме дзвінок, відправить повідомлення. Заряджати смартфон достатньо один раз на 13 годин при стандартному навантаженні.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Pro 5G – збалансований середньобюджетник

Який телефон краще купити у 2023 році, якщо бюджет – 15000 гривень? Відповідь проста: Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G. Його потужності у 2023 році вистачає, щоб працювати і грати, а AMOLED-екран без ШІМ-мерехтіння напрочуд красивий і барвистий. Бонуси – дизайн флагманського рівня і чудова автономність.

Redmi Note 11 Pro 5G має чудовий вигляд і відчувається в руці. Фото: techreviewer.de

Задня панель зі скла видає в Note 11 Pro претендента на високий статус. Дизайн доповнений AMOLED-екраном 6,67 дюйма з частотою оновлення 120 Гц. Ніякого шкідливого мерехтіння і бляклих кольорів! Функція AOD налаштовується за бажанням користувача, серйозно економить заряд акумулятора і має дуже ефектний вигляд.

Смартфон легко працює без підзарядки до двох днів, а заряджається з 0 до 100% всього за 21 хвилину. Продуктивності процесора Snapdragon 695 все ще вистачає для запуску важких додатків, популярних ігор (нехай і на середніх або середньо-високих налаштуваннях з FPS близько 50). Шикарною камерою Redmi Note 11 Pro не похвалиться, але портрети чудові: деталізація на рівні, глибина різкості правильна.

Працювати та грати на такому екрані – задоволення. Фото: nextrift.com

Google Pixel 7 Pro – недорогий смартфон з хорошою камерою

У 2023 році купити телефон з хорошою камерою багатьом хочеться не за 50 тисяч гривень. Google Pixel 7 Pro – фотографії найвищого рівня за підтримки штучного інтелекту, безкоштовне хмарне сховище для знімків і роликів, абсолютно чистий Android.

Одна з переваг камерофона від Google – компактний форм-фактор, з яким тримати апарат зручно людям з будь-яким розміром долоні. Фото: ubergizmo.com

Google Pixel 7 Pro працює день без підзарядки і пропонує камеру формату “наведи – натисни – радій”. Штучний інтелект налаштовує експозицію і зводить до мінімуму необхідну участь у зйомці користувача. При цьому фотографії виходять з дивовижними динамічним діапазоном і передачею кольору. Не кожен камерофон здатний на подібне. Зовсім не для галочки у телефона і 30-кратний зум Super Res, а надширококутний об’єктив так і зовсім найкращий у своєму класі.

Краса, та й годі! І головне – ніяких суперзнань не потрібно. Pixel 7 Pro завжди допоможе. Фото: droid-life.com

Смартфон пропонує серйозні інструменти захисту даних, безкоштовний, вбудований VPN і чисту оболонку, над якою ніхто не знущався. Налаштування займає кілька хвилин і робить телефон таким, яким хоче його бачити і відчувати користувач. На додаток до всіх плюсів Google Pixel 7 Pro радує 6,7-дюймовим OLED-екраном, роз’ємом 3.5 мм і стандартом IP67, який не дасть апарату померти через випадкове занурення у воду.

Samsung Galaxy Z Fold 4 – дивовижний складаний смартфон

Напівтелефон-напівпланшет Samsung Galaxy Z Fold 4 – технічно складний, але вкрай незвичайний і ефективний пристрій. Власник отримує одразу кілька робочих зон на дисплеї, велику площу екрана для справ і розваг. Всупереч скепсису щодо ергономіки, до Galaxy Z Fold 4 швидко звикаєш і вже не уявляєш життя без цього кишенькового планшета – настільки він перетворює твій досвід.

У складеному вигляді апарат схожий на книжку. Або великий смартфон у чохлі-книжці. Фото: lbtechreviews.com

Модель легко розкривається і позбавляє користувача напруги очей під час роботи. Не потрібно шукати маленьку кнопочку, масштабувати таблицю на 200-300% – на екрані 7,6 дюйма все прекрасно видно навіть з пристойної відстані.

Snapdragon 8 Plus Gen 1 гарантує роботу без гальм в актуальних додатках та іграх. Про охолодження інженери подбали: вище 37 градусів смартфон не нагрівається навіть під серйозним навантаженням. Камери за якістю знімків можна порівняти з об’єктивами iPhone 13 Pro Max. Деталізація відмінна, відтінки реалістичні, а динамічний діапазон стабільно хороший. При цьому фотографувати можна і без рук, використовуючи жести або голосові команди.

Об’єкти в тіні промальовані і помітні, а загальна якість фото викликає приємні емоції навіть у професіоналів. Фото: techadvisor.com

Realme 10 – бюджетний хіт із Super AMOLED-екраном

Розглядати категорію телефонів до 10000 гривень у 2023 році можна, але не дуже перспективно. Технічний прогрес вимагає від смартфонів більше можливостей, а від користувачів – більше вкладень за гідні апарати. У контексті купівлі техніки мінімум на рік бюджетними стають моделі від 7 до 10 тисяч гривень, і серед них виділяється маловідомий Realme 10 8/256.

Дизайн апарату з полікарбонатним склом відмінно вписується в очікування від бюджетного смартфона. І навіть перевершує їх. Фото: gadgetmatch.com

Коли світло падає на задню кришку смартфона, утворюється привабливе світіння. До візуального комфорту додається практичний бонус: плоскі боковини допомагають впевнено тримати апарат вагою 178 г і товщиною 7,95 мм. Для меломанів Realme залишив роз’єм 3,5 мм, а для любителів зберігати багато інформації – окремий слот під microSD-карту.

Головна перевага бюджетника – дисплей. AMOLED-екран 6,4 дюйма з частотою оновлення 90 Гц рідко зустрінеш на недорогих смартфонах. З яскравістю до 1000 ніт і сертифікатом Widevine L1 перегляд потокових відео навіть на сонці дарує позитивні емоції. Чорний колір – глибокий і справжній, відтінки – насичені, кути огляду – дуже пристойні. І навіть не найтонші рамки дисплея не псують загального враження.

Прибрана ближче до краю фронтальна камера дає змогу насолоджуватися дисплеєм ще більше. Фото: unbox.ph

Процесор MediaTek Helio G99 не передовий, в іграшки на ультраналаштуваннях грати не дасть, але зі стандартними завданнями протягом дня справляється без перегріву і зависань. Відео, соцмережі, серфінг, плавні переходи й анімація в лаунчері, типові застосунки – все це на Realme 10 доступно без жодних проблем.

Дивно, але і фотографії на апараті непогані. Основна камера 50 МП вдень творить чудеса, демонструючи на знімках купу деталей, чудові контрастність і динамічний діапазон, живі та насичені кольори. HDR допомагає згладити відблиски, а режим AI шліфує передачу кольору на свій смак.

Деталізація радує, та й шум помітити можна тільки з лупою. Фото: pinoymetrogeek.com

З акумулятором ємністю 5000 мА-год смартфон працює цілий день. Зарядити з 0 до 100% Realme 10 можна за 65-68 хвилин. Хороший результат для бюджетного телефону. Додайте до цього функцію AOD, оболонку з гнучким налаштуванням і відключенням доступу до окремих додатків, підтримку двох SIM-карт – і ви отримаєте незаслужено обділений увагою смартфон.

Підсумки

У 2023 році найкраще купити телефон, який відповідатиме вашим побажанням, фінансовим можливостям і очікуванням. Занадто дешеві моделі доречні завжди, але термін їхнього життя (в плані достатньої продуктивності) обмежений. Флагмани – безпрограшний варіант, якщо є гроші. Серед середньобюджетників багато переоцінених і недооцінених моделей. Не бійтеся ризикувати, вибирайте з розумом – і ви обов’язково знайдете свій найкращий телефон 2023 року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ