Три пристойні смартфони до 7 000 гривень, які варто купити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Читачі часто запитують, як вибрати смартфон. Таких статей на моєму каналі дуже багато, але люди найчастіше хочуть, щоб їм показали пальцем на ті моделі, які можна придбати, не вникаючи в технічні характеристики. Спеціально для вас я підготував добірку з 3-х смартфонів вартістю до 7 000 гривень. Ціна дійсна на момент публікації.

Смартфон vivo Y22

Класичний 6.55″ смартфон від китайської компанії vivo з краплеподібним вирізом під динамік. Хороша якісна IPS-матриця (HD 1612×720) з великим запасом яскравості. Базується смартфон на потужному восьмиядерному процесорі Helio G85 від Mediatek з частотою 2×2 + 6×1,8 ГГц. Оперативної пам’яті 4 гігабайти, а постійної 64 гігабайти. Накопичувач, звичайно, невеликий, але цей пристрій належить до хороших бюджетників, тому пробачити це смартфону можна.

Основна камера складається з двох сенсорів на 2 і 50 мегапікселів з 10-кратним збільшенням, цифровою стабілізацією і автофокусом. Фото на цей апарат виходять досить якісними для бюджетного пристрою. Фронтальна камера теж пристойна – 8 мегапікселів вистачить для якісного відеозв’язку і селфі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон підтримує всі стандарти зв’язку до 4G (включно), має Wi-Fi, Bluetooth і GPS. Є NFC – можна оплачувати покупки за допомогою пристрою. Ємність батареї – 5000 мА-год, заряду вистачить надовго. Смартфон має сучасний порт USB Type-C для зарядки та передачі даних. Базується пристрій на чистому Android 12.

HUAWEI Nova Y61

Симпатичний смартфон із діагоналлю дисплея 6.52″ від HUAWEI. Матриця якісна, IPS (1600х720). Зовнішній вигляд дуже схожий на vivo – такий самий краплеподібний виріз. Але сам гаджет зовні виглядає набагато багатшим, ніж попередня модель. Базується апарат на потужному (для свого цінового сегмента) 8-миядерному процесорі HiSilicon Kirin 710A – 4x Cortex-A53 1.7 ГГц, 4x Cortex-A73 2.0 ГГц.

Оперативної пам’яті – 4 гігабайти, постійної – 64. Основних камер 3, що дає змогу робити фотографії ще краще. Взагалі, у гаджетів HUAWEI виходять дуже якісні фотознімки. Фронтальна камера на 5 мегапікселів – дзвінки і селфі виглядають на ній дуже пристойно. Акумулятора на 5000 мА-год вистачить надовго, пристрій підтримує швидку зарядку Huawei SuperCharge. Порт – USB Type-C.

Смартфон дуже хороший, але є нюанс – у ньому немає сервісів Google, хоч і базується гаджет на Android 12. Як усім відомо, Google не дружить з HUAWEI через санкції, але тут немає нічого страшного. Можна використовувати магазин додатків AppGallery або ж будь-який сторонній – усі додатки працюватимуть без проблем. NFC у цій моделі немає.

Смартфон Xiaomi POCO M5 4/64 ГБ

Цікавий гаджет від Xiaomi POCO M5 з досить незвичайною перфорованою задньою кришкою. У цій моделі дуже якісна IPS-матриця з частотою оновлення 90 Гц – зміна картинки на такому дисплеї відбувається більш плавно, а сама картинка виглядає набагато приємніше. Також великим плюсом цього смартфона є роздільна здатність 2408×1080, що відноситься до Full HD (у попередніх моделях HD). Дисплей тут дійсно класний, а сам гаджет можна віднести до бюджетного ігрового смартфону.

Гаджет працює на 8-миядерному MediaTek Helio G99 (6 нм), а для роботи з графікою йому допомагає чип Mali-G57 MC2. Оперативної пам’яті 4 гігабайти, постійної – 64.

Основна камера потрійна (50+2+2) – дає змогу робити дуже якісні фото. Фронталки на 5 мегапікселів вистачить для селфі та дзвінків. У цій моделі є NFC і навіть інфрачервоний порт! Потужний акумулятор на 5000 мА-год дає гаджету працювати в режимі відтворення відео до 21 години! Версія Android 12 з фірмовою оболонкою від Xiaomi – MIUI.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.