Смартфони

Найкращі смартфони весни 2023 року: топ-5 моделей

Share
Час читання: 4 хв.

Не існує універсального смартфона, який підійшов би кожному. Вибір телефону залежить від бюджету і потреб користувача. Підібрати відповідний пристрій – непросте завдання. У сьогоднішній статті ми зібрали п’ять гідних моделей, які були випущені в поточному році. До списку увійшли і флагмани, і бюджетні варіанти.

Samsung Galaxy S23 Ultra – найкращий флагман

Найкращим телефоном, випущеним у 2023 році, на поточний момент є Galaxy S23 Ultra. Він оснащений оновленим Dynamic AMOLED-екраном, який може перемикатися між 1 Гц і 120 Гц для економії заряду батареї та за необхідності відображати плавну анімацію.

У S23 Ultra також є те, чого не вистачає iPhone: стилус S Pen. Це цифрове перо можна використовувати для малювання та письма, воно дуже чутливе, а також має власний слот усередині телефону.

Samsung Galaxy S23 Ultra отримав вражаючу систему камер. Сенсор на 200 Мп, який завдяки технології об’єднання пікселів дає змогу знімати фотографії високої якості з роздільною здатністю 50 Мп або 12 Мп (цей режим рекомендуємо використовувати вночі для отримання деталізованих картинок з мінімальним шумом).

Крім того, Galaxy S23 Ultra побудований на новітньому та найпотужнішому чипі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (за потужністю поступається лише процесору Apple). Це один з найшвидших Android-телефонів, продуктивності достатньо практично для будь-якого завдання.

Смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra отримав таку ж батарею ємністю 5000 мА-год, що і S22 Ultra. Але час автономної роботи покращився завдяки більш енергоефективному чипсету (понад 39 годин розмов проти 32 годин у попередника).

OnePlus 11 – найкращий “вбивця флагманів”, найшвидша зарядка

Глобальна версія OnePlus 11 вийшла в середині лютого.

Повільна зарядка телефону може стати справжньою проблемою, особливо якщо ви постійно в русі. Ось чому OnePlus 11 виділяється швидкістю зарядки. Він випереджає таких гігантів, як Apple і Samsung: OnePlus 11 поставляється зі швидкою зарядкою SuperVooc потужністю 100 Вт. Для порівняння, iPhone 14 Pro Max має обмеження 30 Вт, а Samsung Galaxy S23 Ultra – 45 Вт. На зарядку смартфона з 0 до 100% потрібно всього 22 хвилини. І, на відміну від вищезазначених конкурентів, необхідний для досягнення такої швидкості зарядки пристрій йде в комплекті. При цьому акумулятора на 5000 мА-год вистачає на 30 годин 12 хвилин розмов.

Крім цього смартфон отримав топовий чипсет Snapdragon 8 Gen 2 і якісний LTPO3 Fluid AMOLED з діагоналлю 6,7 дюйма і підтримкою Dolby Vision і HDR10+ для перегляду відео у високій якості.

На тильному боці встановлено три камери:

  • 50 Мп із всеспрямованим автофокусом і оптичною стабілізацією;
  • 32 Мп (телефото) з дворазовим оптичним зумом;
  • 48 Мп (ширококутний, 115˚) з автофокусом.

Xiaomi 13 Lite – найкращий смартфон середнього класу

Xiaomi 13 Lite – чудовий варіант для тих, кому потрібен невеликий і легкий телефон середнього класу (159,2 x 72,7 x 7,2 мм, 171 г).

У цієї моделі стабільна продуктивність (Snapdragon 7 Gen 1, 35-е місце), яскравий OLED-екран, 50-мегапіксельна задня камера, здатна знімати в 4К. Основна камера трохи перенасичує кольори, але деяким користувачам це подобається. А для селфі передбачено відразу дві камери: 32 Мп і 8 Мп. Додатковий датчик дає змогу знімати красиві портрети з розмитим фоном.

У режимі розмов батарея на 4500 мА-год здатна пропрацювати майже 24 години, а для повної зарядки необхідно 42 хвилини.

Tecno Spark 10 Pro – найкращий дешевий смартфон

Тильна сторона Tecno Spark 10 Pro нагадує Apple. Однак, на відміну від айфонів, квадратний острів камери розташований на одному рівні з панеллю, на тлі матової кришки він виділяється глянсовою обробкою. На ньому є три круглі модулі, що випирають: дві камери (основний датчик – 50 Мп з фазовим автофокусом, характеристики допоміжного датчика не уточнюються) і подвійний світлодіодний спалах. Якість фотографій для сегмента вражаюче хороша навіть під час зйомки вночі.

Апаратна основа смартфона – чипсет Helio G88 (108-е місце), доповнений 8 Гб оперативної пам’яті. Для повсякденних завдань (інтернет, листування в соцмережах і месенджерах, перегляд відео тощо) продуктивність комфортна. Але в більшість сучасних ігор доведеться грати на низьких або середніх налаштуваннях графіки.

Спереду розташований великий 6,8-дюймовий дисплей з частотою оновлення до 90 Гц. Він чудово підходить для перегляду фільмів і серіалів.

Велика батарея на 5000 мА-год забезпечує цілий день роботи при досить активному використанні. Однак заряджається телефон повільно: повністю близько двох годин.

Poco X5 Pro – найкращий за співвідношенням ціни та якості

Порівняно з попередником у Poco X5 Pro 5G поліпшено майже все: дизайн, екран, продуктивність, камера, час автономної роботи.

Новинка отримала OLED-дисплей з високою частотою оновлення 120 Гц, Gorilla Glass 5, яскравістю до 900 ніт і сертифікатами HDR10 і Dolby Vision для насолоди високоякісною картинкою під час перегляду фільмів. Чудові динаміки з підтримкою звуку Dolby Atmos є гарним доповненням до екрана.

Акумулятора на 5000 мА-год вистачає на 32 години 10 хвилин розмов або 19 годин 30 хвилин відтворення відео. Повна зарядка досягається за 50 хвилин.

Смартфон побудований на популярному в середньому сегменті чипсеті, Snapdragon 778G (43-е місце).

Камери запозичені у Poco X4 Pro: 108 Мп з фазовим автофокусуванням, 8 Мп (ширококутний, 120˚) і 2 Мп (макро). Але новий чипсет дає змогу записувати відео у форматі 4K.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    В мережу потрапили якісні рендери Google Pixel 9a

    Основні моделі смартфонів лінійки Google Pixel 9 вже представлені, наступною моделлю стане бюджетний Pixel 9a.…

    30.09.2024

    Тест швидкості зарядки iPhone 16 Pro Max: що міф, а що правда

    У світі технологій часто трапляється так, що очікування не відповідають реальності. Це вкотре підтвердилося з…

    30.09.2024

    Користувачі PlayStation 5 скаржаться на рекламу в інтерфейсі консолі

    Нещодавнє оновлення для PlayStation 5, випущене у вересні, додало персоналізований простір Welcome Hub з новими…

    30.09.2024

    Ціна на флагманські смартфони може зрости через дорогі процесори

    У жовтні Qualcomm і MediaTek представлять свої нові флагманські процесори для смартфонів - Snapdragon 8…

    30.09.2024

    Epic Games продовжує боротьбу з Google через магазин додатків

    Epic Games продовжує боротьбу з Google у рамках судового розгляду, звинувачуючи корпорацію у порушенні антимонопольного…

    30.09.2024

    У США почав працювати новий сервіс Starlink

    SpaceX приступила до тестування в США свого сервісу Starlink Direct To Cell (DTC), який дозволяє…

    30.09.2024